A nap cikke

X-faktoros kolléganőjével jött össze ByeAlex

Májusban melegedett össze a páros.

Még több olvasnivaló

Így használd a mágikus önbarnítót: 10 pofonegyszerű hack, ha csokibarna sellőként vonulnál a Balcsi partján

Ezek a jelek bizonyítják, hogy elkezdtél továbblépni az exeden

7 titkos dolog, amit te is csinálsz, amikor egyedül vagy otthon

6 nyári filmes szerelem, amitől te is azonnal akarsz egy forró kalandot!

Ilyen esküvőt még biztos, hogy nem láttál: 250 milliós ruhában ment férjhez a dúsgazdag örökösnő, a lagzi pedig még Katalinékét is lepipálja!

Ez most komoly? Itt vannak a modern Ken babák, férfi konttyal!

Imádod a sült krumplit, és eszed, amikor csak lehet? Lehet, hogy veszélyben van az életed!

Előtt-utána: Kaley Cuoco már nem szőke többé

Hogyan szoktasd össze a kutyust a cicával?

Hogyan szoktasd össze a kutyust a cicával?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Bár a legtöbben vagy az egyik, vagy a másik tábor mellett teszik le a voksukat, sokan nem tudnak különbséget tenni, és általánosságban szeretik az állatokat, így akár egyszerre is tarthatnak kutyát macskával. Ilyenkor mi a teendő?

Azt fontos elmondani, hogy a legideálisabb, ha úgy találkoznak, hogy mindketten kölykök. Nincsenek rossz tapasztalataik a másik fajjal szemben, és a kutyusban sem alakult ki a vadászösztön. (Alapvetően a felnőtt kutyák többségénél hihetetlenül nagy sikerélményt ad, ha elkap egy cicust, ezért óvatosnak kell lenni, nehogy komolyan bántsa.) Ilyenkor az első pár alkalom után, amikor egyszerre simogatva mindkettőt kell szembeállítani őket, tulajdonképpen magától értetődően alakul ki a barátság, hiszen együtt nőnek majd fel. Arra ügyelni kell, hogy egy nagyobb kutya nehogy kárt tegyen egy kiscicában. (Például, csupán játék céljából előfordulhat, hogy rálép, hogy nehogy elszaladjon, ez pedig hatalmas sérülés lehet egy kölyökmacskának.) Az teljesen természetes, hogy eleinte a macsek felborzolja a szőrét és fújni kezd, de ez hamar megszűnik.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Ezért jó gazdinak lenni

Fontos! Ne a kezedben mutasd meg a cicát, hanem a földön, mert különben zsákmánynak, élelemnek nézi a kutya.


Nehezebb dolgod akkor van, ha valamelyikőjük, esetleg mindketten felnőttek már. Ilyenkor egy hosszadalmasabb folyamat elé nézel, aminek a vége nem biztos, hogy barátság lesz, csupán egymás kölcsönös elfogadása a gazdi miatt. A cél, hogy a cica ne féljen a kutyától, a kutya pedig ne zsákmányként tekintsen rá. Egy okos, jól nevelt kutya, aki falkavezérként tekint a gazdájára, ezt hamar megtanulja, de ha a macska folyamatosan menekülőre fogja, akkor ösztönösen kergeti majd. Talán 30 alkalomra is szükség lesz ahhoz, hogy közvetlen felügyelet nélkül is magukra merd hagyni őket! Ültesd szembe őket, hagyd, hogy megszagolják a másikat, ha kell jutalomfalatokkal dicsérd őket. Először elég pár másodperc, és szép lassan növelheted az együtt töltött időtartamot. Ne ijedj meg, az elején biztosan lesz olyan, hogy a kutya próbálja bekapni, a macska pedig visszapofozza. Egészen addig, amíg ez játék, nem kell félned. Ez egyértelműen látszik, érezhető. Vigyázz rájuk, de sokszor a gazdi ijedtsége gátolja az ismerkedést! Fontos, hogy olyan helyet válassz a szoktatáshoz, ahol a cica nem tud elmenekülni, és muszáj maradnia. Próbáld úgy időzíteni az étkezéseket, hogy nagyjából egyszerre kapjanak enni, és látványosan figyelj arra, hogy egyikőjük se kapjon több szeretetet, mint a másik!

Ha szereted az állatokat, támogasd te is az ÁLLATVÉDŐRSÉGET 10 ft-tal a májusi JOY megvásárlásával!

A showbiznisz történetének 15 legdurvább színpadi esése

Na, így kell egy hatalmas esés után talpra állni!

Hihetetlen, milyen jelzőkkel illették Karlie Klosst egy meghallgatáson

Ma már az egyik leghíresebb modell, de nem is olyan régen meglepő jelzőkkel illették.

Fizess elő 1 évre a JOY-ra 40% kedvezménnyel!

Csak 3600 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!