Ha ezt eszed edzés előtt, több zsírt égetsz el

Europress
Birta Brigi

Az atléták már jó ideje odavannak ezért a tréning előtti snackért, mert egészséges és jól hidratál. Viszont, most az is kiderült, hogy a zsírégetést is fokozza.

Olvasd el ezt is!
Nyáron tényleg több kalóriát égetsz, mint télen?

A kutatók ugyanis rájöttek, hogy a narancsban és a legtöbb citrusfélében található p-szinefrint nevű hatóanyag felturbózza a zsírégetési folyamatokat a testben.

18 ember vett részt a vizsgálatban, akik megkapták ezt az anyagot, majd egy órával később biciklire ültek és különböző intenzitással tekerniük kellett. Közben mérték a kalóriaégetésüket, a vérnyomásukat, és ugyanezt az edzés végeztével is. Egy másik csoportban egy hatóanyag-mentes tablettát kaptak, és ugyanazt a mozgást kellett végrehajtaniuk. A placebo és másik csapat között nem volt különbség ezen mércék tekintetében, ám most jön az érdekes rész!

Olvasd el ezt is!
6 dolog, amit tegyél meg edzés előtt és után a jobb eredményért

A felmérést végzők rájöttek arra, hogy azok, akik a hatóanyag bevették, és alacsony, vagy mérsékelt intenzitáson kezdtek el dolgozni, és nem túl intenzíven, megnövekedett a zsírégetési mértékük, és szénhidrát helyett a felesleget használták fel energiaként. A kutatás szerint a zsírégetést akár 7g/órára is fel tudja tornázni ez a hatóanyag!

Jól hangzik, ugye?

Olvasd el ezt is!
Az edzés előtti szex javít a teljesítményen?