6 dolog, amit tegyél meg edzés előtt és után a jobb eredményért

Europress
Birta Brigi

Nem csak az a fontos, hogy mit sportolsz, hanem az is, hogy mit csinálsz előtte vagy utána! Ha betartod ezt a 6 dolgot, sokkal hatékonyabbá válik az edzés!

Olvasd el ezt is!
Puffadva ébredtél? Ez a 3 reggeli segít!

Előtte

  1. Aludj eleget: egy igazán hasznos fitneszprogram alapvető része a megfelelő pihenés és alvás. Csak egy kipihent test tud jól dolgozni, alvás nélkül felborul a hormonháztartásod, nagyobb eséllyel sérülsz le, így nem tudod kihozni a magadból maximumot. Ha nem megy a 7 vagy 8 óra, akkor is legyen meg legalább a 6 és fél, máskülönben inkább hagyd ki az aznapi tréninget!

  2. Hidratálj: Az edzés alatt sok vizet kiizzadsz, ezért már előre fel kell töltened a szervezetedet. Ettől energikusabb leszel, és könnyebben dolgoznak az izmaid és az ízületeid.

  3. Válassz egy jó snacket: Ha nem eszel semmit, és nincs benned üzemanyag, nem tudsz a maximumon pörögni. Válassz valami olyat, amiben van egy kis fehérje, és egészséges szénhidrát, például egy fél banánt mandulavajjal!
Olvasd el ezt is!
Mi az a spiralizing? És miért van minden diétázó oda érte?

Utána

  1. Nyújts alaposan: alapos nyújtás nélkül a tested nem regenerálódik megfelelően, amivel eléred, hogy szép lassan egyre rosszabb formába kerülj, így nem tudsz olyan keményen dolgozni, amivel célt érhetsz el.

  2. Újra kell a snack: 30-40 perccel az edzés után érdemes enned valami olyat, ami sok fehérjét és egy kevés szénhidrátot is magában rejt. Jöhet egy jó proteinturmix, vagy egy kis csirke salátával, mert ezek szuperül táplálják az izmaidat, így hamarabb látszik majd a fejlődés.

  3. Vegyél egy hűs fürdőt: Ha a megszokottnál hidegebb vízben zuhanyzol, azzal felgyorsítod a regenerálódást, megelőzheted az izomláz kialakulását, és még a bőrödet is feszesebbé teszed!
Olvasd el ezt is!
Ne dőlj be nekik! 5 fogyókúrás mítosz, amit ideje megcáfolni