Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

20 idegennel beszéltem egy hét alatt, elmesélem, miért kellene neked is hasonlóan tenned

20 idegennel beszéltem egy hét alatt, elmesélem, miért kellene neked is hasonlóan tenned
Facebook
Twitter
Pinterest
Az eleje nem ment gördülékenyen, de utána minden jött magától.

Introvertáltként tökéletesen elvagyok a saját kis „buborékomban” a megszokott dolgokkal és az ismert baráti körömmel. Ezt azt jelenti, hogy nehezen nyílok meg másoknak, és még nehezebben ismerkedem idegenekkel. Egyszerűen így vagyok bekötve, amivel nincs is semmi baj, csak épp annyi, hogy ez a hozzáállás gyakran a mindennapi boldogulást is megnehezíti számomra.

Amikor nemrég az esküvőm szervezésére került a sor, muszáj volt kilépnem a komfortzónámból, és ez azt jelentette, hogy idegenekkel is fel kellett vennem a kapcsolatot. Volt, akivel személyesen, másokkal telefonon beszéltem legelőször, és nem fogok hazudni, az elején egyáltalán nem ment fényesen a dolog.

Aztán rájöttem (bár eddig is sejtettem), hogy bennem van a hiba: ahogy én kommunikálok másokkal, legtöbbször ugyanazt kapom vissza. Mármint nem arról van szó, hogy sértő vagy vulgáris lennék, egyszerűen csak csendesebben, kevésbé határozottan nyilvánulok meg, és nehezen engedem el magam, így az igazi személyiségem aligha mutatkozik meg az első találkozás során.

Muszáj volt változtatnom, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok, és ahogy ezt eldöntöttem, szinte kinyílt a világ. Egy hét alatt 20 idegen emberrel beszéltem, ami számomra óriási előrelépés volt, hiszen előtte a havi 1 is ritkának számított. A szemben élő szomszédom, egy kedves idős bácsi volt az első, akivel munkába menet találkoztam a lépcsőházban, és akinek a kedvessége magával ragadott. Eldöntöttem, hogy én is szebbé teszem mások napját azzal, hogy kedvesen és érdeklődően fordulok hozzájuk.

Innentől kezdve nem volt megállás: a postáshoz is volt egy-két jó szavam, a metróban mellettem ülő lánnyal tök jól elbeszélgettünk és a cipősboltban válogató fiatal anyukának is segítettem a döntésben. Ezek az élmények annyira feltöltöttek, hogy azon a héten az összes esküvői szolgáltatóval sikerült megegyeznem és nem kellett újabb köröket futnom. Introvertáltként is szuper élmény volt, de ez nem minden! A galériában megtalálod a többi érvemet is azzal kapcsolatban, hogy

miért kellene neked is hasonlóan tenned.

Galéria / 4 kép

4 ok, amiért néha megéri idegen emberekkel is beszélgetni

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.