Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Vegyélhazait: Hobbiból hazai ízek mindenmentes receptkönyvtára – Brigi’s Bakery

Brigi's Bakery
A nap cikke

Napi horoszkóp május 2.: az Ikrek rátermettségüket bizonyíthatják, a Mérlegek bizalmával visszaél egy bizonyos személy

A hét második felében is izgalmas üzenetek várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek teljesül a legnagyobb kívánsága a közeljövőben: egy őrangyal fogja őket ebben segíteni

Egy őrangyal fogja a szárnyai alá venni ezeket a csillagjegyeket, és segít nekik, hogy valóra váljon a legnagyobb kívánságuk!

Olvasd el!

Az 5 legjobb fehérítő fogkrém a fogorvosok szerint

Azért jó ha tudod, hogy ezek a termékek nem helyettesíthetik a fogorvosok által végzett professzionális kezeléseket, de a felületi foltok kezelésében hatékonyan segíthetnek.

Olvasd el!

A szakértők felfedik: ezt teszi az agyaddal, ha TV-n alszol (el)

Sokan azt gondolják, nem számít, megy-e a háttérben a TV éjszaka vagy sem, de igenis óriási hatással van az agyunkra.

Olvasd el!

Újabb sokk: Vilmos herceg elárulta, miért szakított Katalin hercegnével

A brit királyi családhoz közel álló fotós, Arthur Edwards elárulta, miért döntött úgy a trónörökös, hogy pontot tesz a kapcsolata végére szerelmével.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ezen a héten indul útjára a #vegyélhazait cikksorozatunk, amelyben olyan hazai márkákat, vállalkozásokat, ötleteket és termékeket fogunk bemutatni nektek, amelyek nemcsak a minőségi magyar színvonalat hozzák el, hanem inspirációt is adhat azok számára, akiket már régóta foglalkoztat egy saját ötlet megvalósítása.

Első bemutatkozónk a finom ételek és ízek mellett egy másik fontos dolgot is szem előtt tart, ami nem más, mint az egészség és tudatosság. Csitári Brigitta, a Brigi’s Bakery kitalálója, illetve gasztrobloggere először hobbiként fogott neki az oldala szerkesztésébe, ám nagyon gyorsan kiderült, hogy az emberek az ínycsiklandó képei mellett a különleges receptjeire is kíváncsiak. A vele készült interjúnkból őt és természetesen a receptoldalát is megismerhetitek.

Szinte pár hónap alatt lett többezres követő táborod, ami nem meglepő, hiszen zseniális ételeket lehet látni az Instagram oldaladon. Mesélj picit az indulás ötletéről!

Gyerekkorom óta az életem része a főzés, de leginkább a sütés. Mindig is kikapcsolt, nem esik nehezemre munka után összedobni valami finomat. De a sütés mégis közelebb áll hozzám, mivel édesanyám is jól főz, így amíg együtt éltünk, az volt a leosztás, hogy ő főzött, én pedig önállóan süthettem valamit gyerekként is. Ez az emlék ösztönzött arra, hogy ne csak a saját Instagram-oldalamra készítsek időnként kajafotókat, hanem csináljak egy külön felületet ezeknek.

Több hazai receptoldalt is ismerni. Mitől különlegesebbek a receptjeid más hozzád hasonló oldalakhoz képest?

Nagyon sok gasztroblogger van. Nehéz új dolgokat kitalálni már, de talán nem is mindig kell újat alkotni. Ha a régi dolgok beváltak, elég csak csavarni egyet rajtuk. Én a bevált receptjeimet osztom meg, legyen ez a nagymamáé vagy akár egy külföldi sztárséfé. Ahogy otthon, úgy az Instagramon is a saját szám íze szerint „főzök”. Az a cél, hogy inspiráljuk és segítsük a követőinket.

Az emberek azt gondolnák, hogy kompromisszumot kell kötni az ízek hátrányára, főleg a mindenmentes ételek esetében, de a képeiden is látni, hogy nemcsak szemet gyönyörködtetők és egészségesek az ételeid, hanem finomak is. Erre tudatosan figyeltél?

A mindenmentes receptek esetében szinte elkerülhetetlen, hogy ízben vagy látványban nem olyan lesz a végeredmény, mint amit elképzeltünk. Nem száműztem alapanyagokat a konyhámból. Arra viszont figyelek, hogy ha tehetem, teljes kiőrlésű lisztet használjak és a cukor mennyiségét már egy új recept kipróbálásakor élből lefelezem - vagy valamilyen természetesebb édesítőszert adok hozzá.

Honnan merítesz ötleteket a receptjeidhez?

A népszerű gasztrobloggerek és remekműveik éppúgy inspirálnak, mint az, hogy a régi, jól bevált (és követelt) családi recepteket modern és egészségesebb köntösbe bújtassam.

Mennyire figyelsz az alapanyagok könnyen beszerezhetőségére és minőségére?

Nem vagyok a saját magam ellensége. Olyan hipermarketbe járok évek óta, ahol szinte mindent be tudok szerezni és jó minőségűek a termékek. Abból pedig általában többet vásárolok előre, amiket nehezebb beszerezni.

Egy egész kis közösséget sikerült kiépítened az Instagram-oldaladnak köszönhetően. Milyenek a visszajelzések?

Csupa pozitív visszajelzést kapok. Nagyon ki vannak éhezve az emberek a minőségi és finom ételekre, ezért hálásak egy-egy jó receptért. Most a járvány idején pedig egyre többen kezdenek barátkozni a főzéssel otthon, így ötleteket is tudnak csenni az oldalamról.

Volt vagy van olyan gasztro-példakép, akitől inspirálódtál?

Van néhány olyan gasztroblogger, akik elképesztően jók. Imádom az olasz konyhát, Gennaro Contaldo ételeit nagyon szeretem. Idehaza pedig a Street Kitchen csapatát kedvelem.

Neked melyik a kedvenc ételed a saját receptjeid közül?

Nehéz lenne választani, de az olasz ételek szerelmeseként a házi tésztát és pizzát mindenképp kiemelném.

Alapvetően csak az általad elkészített ételekről tettél fel tartalmakat. Ma pedig már a saját receptjeidet is megosztod. Mik a terveid a jövőre nézve?

Amikor elkezdtem, még nem volt teljesen kiforrott kép bennem, hogy ez egy fényképalbum lesz vagy a recepteket is megosztom majd. Viszont a rengeteg üzenet után, ami a receptekhez kapcsolódott, úgy döntöttem, hogy ha nem is mindhez, de az ételek nagyrészéhez a receptet is kiírom, hogy más is örömet szerezhessen az általam kedvelt ételekkel a magának vagy a szeretteinek.

Ha kíváncsi vagy a Brigi's Bakery finomságaira, akkor kattints végig a galériára!

Galéria / 7 kép

#vegyélhazait: Brigi’s Bakery

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

5 trendi lapos talpú cipő, amire a sztárok lecserélték a magas sarkút

Ezeket a cipőtrendeket kedvelik a sztárok a tavaszi-nyári időszakban.

Kép

8 sztárpasi, akivel Selena Gomez randizott az elmúlt 15 évben

Nem Justin Bieber volt az egyetlen, aki elrabolta a szívét!

Kép

Valami újat néznél? Ezek az elmúlt 2 év legjobb romantikus vígjátékai

Ha ezúttal valami újdonságra vágysz, nem a klasszikusokra, ezek a romantikus vígjátékok tökéletesek lesznek!

Kép

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Kép

7 színésznő, akivel senki nem akar többé együtt dolgozni Hollywoodban

Sokan meglepődnének, hogy a világ legelismertebb és legnépszerűbb női közül hánnyal nem szeretnek együtt dolgozni a szakmabeliek.

Kép

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.