Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Mit tegyél, ha fáj a babád hasa?

Europress
Mit tegyél, ha fáj a babád hasa?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egy 4,5 hónapos, az első 3 hónapban hasfájós kisfiú anyukájaként elmondhatom, hogy rengeteg tippet kaptam, mitől múlik el a hasfájás. Ezeket osztom meg veled is, és azt is elárulom, nekünk melyikek váltak be igazán.

01. Figyelj oda az étkezésedre!

Ha szoptatsz, alapból ajánlott óvatosan kísérletezni az ételekkel és kerülni legalább az első 3 hónapban a puffasztós, görcsöket okozó ételeket (k betűsök, hüvelyesek, gomba, füstölt kaják, stb.). Illetve nem árthat, ha kevesebb tejet, tejterméket fogyasztasz.

Europress
hasfájós baba tippek,hasfájós csecsemő tippek,ha hasfájós a baba,

02. Figyelj a baba evésére is!

Ne egyen túl gyorsan, kapkodva, levegősen. Persze, ezt könnyű mondani. De például ne várd meg, hogy nagyon éhes legyen, illetve szoptasd egyszerre csak egy mellből. Tápszeres babáknál pedig érdemes a legvékonyabb lyukú cumisüveget választani, hogy a baba ne tudjon egyszerre túl sokat szívni, és ezzel együtt sok levegőt is, amik majd aztán később a görcsöt, a fájást okozzák.


Hasfájás csecsemőkorban!


03. Kiadós büfiztetés

Minden evés után kiadósan büfiztesd meg a babát. Ha sokat evett, várj meg 2-3 büfit is. Illetve érdemes megpróbálni akár evés közben is tartani egy kis szünetet és büfiztetni egyet-kettőt.


04. Melegítsd a pocakját!

Körkörösen simogasd a pocakját, vagy fektesd a hasadra (hassal lefele), így felmelegszik a kis pocakja, beindul a bélmozgás és kijönnek a levegőbuborékok és megszűnik a fájdalom. Kipróbálhatod a felmelegített meggymagzsákot is rátenni a pocakjára (drogériákban kapható), illetve a hajszárítós módszert. Fújj meleg levegőt a pici hasára, majd kicsit a levegőbe, hogy ne legyen neki túl forró. Aztán megint picit a pocira, majd megint a levegőbe, végül takard le, hogy ne hűljön le olyan gyorsan.

Europress

05. Pihenőszék

Nem akarok senkit és semmit reklámozni, de nekünk a pihenőszék nagyon bevált, szerintem nagyon hatásos módszer. Rezgőre is be tudtuk állítani, és így a hintázással együtt csodálatosan megoldotta a hasfájós gondjainkat.


06. Ringatás

Már az is sokat tud segíteni, ha picit mozgatva van a baba. Egy kis ringatás a karban, egy kis sétálgatás csodákra képes. Ráadásul a közelgésed megnyugtatja a babát, tudja, hogy ott vagy neki, segítesz, nincs egyedül a fájdalmával.

Europress

07. Masszázs

Mivel a hasfájás az esetek többségében este kínozza a babákat (nálunk legalábbis akkor jött elő), így érdemes még azelőtt tenni ellene. Fürdés után egy kis masszázs meglásd, csodákra képes!Ráadásul a babád is imádni fogja!


Kattints ide és tudd meg, miért sír a babád!


08. Tornáztasd a lábait

Hanyatt fekve végezz biciklizéshez hasonló óvatos mozdulatokat a babád lábaival. (Az Anyukám tippje:énekeld közben, hogy 'biciklizik az Egér' – ettől megnyugszik, játéknak fogja majd fel, nem lesznek feszesek a lábai és tudod majd mozgatni őket. Nekünk bevált!:P) Ezután pedig szép lassan, egyenként is told fel behajlítva a lábait a hasáig. Így szép lassan távoznak majd a gázok a beleiből. Bye-bye görcsök és hasfájás!

Europress

09. Rugós hinta

Szintén nem a reklám helye, de amikor már unta a pihenőszéket, illetve már nem lehetett benne többet (hiszen túlléptük a napi megengedett 1-1,5 órás időkorlátot), akkor nagy segítség volt a fejlesztős, rugós hinta. A mindenfelé mozgó, rugózó hintában csodálatosan elmúltak a görcsök, és óriási nagyokat is tudott és tud is aludni benne – a mai napig.


10. Gyógyszertári készítmények

Van az a pont, és van az a durva hasfájósság, amikor az eddig felsorolt 9 tipp egyike sem használ... Ilyenkor jön a Gripe Water, az Espumisan, az Infacol és a BioGaia, amiktől aztán elmúlnak a görcsök, és a gyerkőc is alszik egy jót, és te is. Bár az utóbbi nem számít, de az előbbi:az ő pihenése és az ő nyugalma mindennél többet ér.

A te babád is hasfájós?Mi segített rajta?
Igen, hasfájós, de nem vészes.
Hasfájós, csak gyógyszertári készítmény segít neki.
Olyan hasfájós, hogy semmi, de semmi nem segít.
Szerencsére megúsztuk, nem hasfájós.
Megosztom az eredményt
Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!