Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tartós szemszínváltoztatás műtéttel? Új őrület terjed a interneten, mi pedig utánajártunk, hogy biztonságos-e

szemszínváltoztatás
A nap cikke

Napi horoszkóp február 24.: a Szüzek befektetett energiái megtérülni látszanak, a Nyilasok önmagukra is szánhatnak végre egy kis időt

A hétvége is tartogat számodra bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

"Titkon összejöttem a főnökömmel, de ami ezután történt, arra legvadabb álmaimban sem számítottam" - Magyar nők meséltek munkahelyi románcaikról

Mi történik, ha munkahelyi románcba bonyolódsz, ráadásul a főnököd a másik fél? Magyar nők mesélték el nekünk saját tapasztalataikat.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek rengeteg pénz hullik az ölébe február végén

Ők lesznek a szerencsések a hónap végén, akik egy kis extra összeghez is jutnak a fizetés mellett.

Olvasd el!

9 sztár, akinek a halálán soha nem fogjuk túltenni magunkat

A halál önmagában is szomorú, de amikor túl korán vagy túl értelmetlenül történik, még fájdalmasabb.

Olvasd el!

6 mindennapi szokás, amit a bőrgyógyászok messziről elkerülnek: ronthatják a bőr egészségét

Néhány ártatlannak tűnő szokás bizony nagyban ronthat a bőröd egészségén. Ezeket érdemes elkerülnöd!

Olvasd el!

Megérkezett az év legelső tízmilliószoros napja: 13 dolog, amit érdemes megtenned ezen a napon, hogy minden kívánságod valóra váljon

Varázslatos dolgok várhatóak, ugyanis hihetetlenül ritka, hogy egy napon van telihold és tízmilliószoros nap is!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ma már szinte semmi sem lehetetlen, még az sem, hogy a szemünk írisze más színben ragyogjon, mint eddig. Ezért a változásként azonban súlyos árat fizethetünk.

A szépészeti beavatkozások fejlődésével ma már gyakorlatilag bármit megváltoztathatunk a külsőnkön, ha nem vagyunk elégedettek vele – akár a szemünk színét is, ami most kifejezetten felkapott kérdés a TikTkokon. Jelenleg háromféle műtét közül választhatunk, ha azt szeretnénk, hogy más árnyalatban ragyogjon a szivárványhártyánk, vagyis az íriszünk. A lézerrel végzett keratopigmentáció és íriszdepigmentáció, továbbá az íriszimplantátum elnevezésű eljárásokat többnyire rekonstrukciós műtétek részeként alkalmazzák, amikor egy szemsérülés-, vagy betegség miatt valakinek megváltozik az írisze színe: például szürkehályog kezelése folyamán, illetve szaruhártya-transzplantációkor.

Ennek ellenére vannak, akik pusztán esztétikai okokból szeretnék, ha új színt kaphatna az íriszük, de a szemszínváltozás ebben az esetben jelentős kockázattal járhat, és a szakértők továbbra is a színes kontaktlencsét tartják a legbiztonságosabb alternatívának ilyen helyzetekben, és a make-upoddal is előidézhetsz optikai csalódást: a sötét szemek világosabbnak tűnhetnek, ha hidegebb, világosabb színű szemhéjfestékekkel emeled ki őket, a kék szemeket pedig a melegebb, sötétebb színű szemhéjfestékek tehetik intenzívebbé. A beavatkozások viszont egyáltalán nem veszélytelenek, szóval, ha szemszínváltoztatáson gondolkodsz, érdemes alaposan utánajárnod a rizikófaktoroknak.

Ha szeretnél változtatni a szemszíneden, a színes kontaktlencse a legbiztonságosabb alternatíva.
forrás: zoranm/Getty Images
Ha szeretnél változtatni a szemszíneden, a színes kontaktlencse a legbiztonságosabb alternatíva.

szemszínváltoztatás bármi áron?

A lézerrel végzett keratopigmentációt a „szaruhártya tetoválásának” is szokták nevezni, mivel tulajdonképpen nem változtatja meg az írisz színét, hanem elrejti azt a szaruhártya új árnyalatával. Az eljárás kényelmetlen lehet, de csak csekély fájdalomérzet jelentkezhet közben – veszéllyel azonban annál inkább. A szem és a fej stabilizálása ellenére nem szándékos mozdulatokat tehetünk, amik hibákhoz, sérülésekhez vezethetnek a beavatkozás alatt és szövődmények is kialakulhatnak: ilyen például a fényérzékenység, a szaruhártya-fekélyek kockázatát növelő bakteriális szemfertőzés, vagy a szaruhártya perforáció is, továbbá a festék egyenetlen elosztása befolyással lehet a szemszínünkre.

A lézeres íriszdepigmentációt a szem színének halványítására használják, ugyanis a bőr, a haj és a szem színét adó pigmentet, a melanint termelő sejteket veszik célba vele: a világos szemszín az alacsony melanintermelés, a sötét szemszín pedig a magas melanintermelés eredménye. Ezt a lézeres eljárást úgyszintén fájdalommentesnek tartják, de az íriszünk begyulladhat miatta, a fényérzékenység kockázata ebben az esetben is fennáll, extrém esetben pedig nem kívánt árnyalatot vehet fel az íriszünk.

Az íriszimplantátumot helyi érzéstelenítéssel és egy kis bemetszéssel végzik: az invazív eljárás során egy íriszprotézist helyeznek be a természetes írisz elfedésére. Ez rendkívüli veszélyes lehet, hiszen a súlyos szövődmények között szerepel a szaruhártya fekélyekhez és hegesedéshez vezető szemfertőzés, a glaukóma, a szürkehályog, a látás csökkenése és a vakság is. Úgyhogy amennyiben valaki a színes kontaktlencse viselése helyett inkább a fenti három beavatkozás egyikének vetné alá magát tartós szemszínváltoztatás érdekében, annak mindenképpen konzultálnia kell egy szakemberrel a lehetséges kockázatokról és azokról a tényezőkről, amelyek mentén az eljárások alkalmazása kifejezetten ellenjavallt.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes nappali

Nincs olyan, hogy tökéletes nappali, mindenkinek más tetszik! Most megmutatjuk, hogy a mesterséges intelligenciának milyen az ízlése!

Kép

10 élelmiszer, amit ne fogyassz éhgyomorra: sokuk egészséges, de nem reggelire!

Köztudott tény, hogy éhgyomorra nem jó ötlet frissen facsart gyümölcsleveket inni. Azonban nem ezek az egyetlen élelmiszerek, amelyeket nem szabad éhgyomorra fogyasztani!

Kép

10 sorozat, amit meg kell nézned, ha imádtad a True Detective hangulatát

A kritikusok szerint a True Detective legújabb évada méltó folytatása a népszerű sorozatnak. Ám ha úgy érzed, hogy még több misztikumra vágysz akkor semmiképpen se hagyd ki sorozatajánlókat!

Kép

8 sokkoló titok Griselda Blancoról, ami kimaradt a sorozatból

A nő, akitől még Pablo Escobar is félt! Ő Griselda Blanco, akinek életéről készítettek most egy minisorozatot. Megmutatjuk azokat a kegyetlen részleteket, amiket az alkotók kihagytak a történetből!

Kép

9 sztár, akinek a halálán soha nem fogjuk túltenni magunkat

A halál önmagában is szomorú, de amikor túl korán vagy túl értelmetlenül történik, még fájdalmasabb.

Kép

A nagy kérdés, amit senki sem ért: Miért néznek ki az Y-generációsok sokkal fiatalabbnak a koruknál?

A gyertyák a tortádon már évek óta hármassal kezdődnek, mégis, alig vannak, akik elhiszik, hogy már rég elmúltál húsz? A millenniálisokkal ez gyakrabban megesik, mint hinnéd!