Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

A szeretet 8 típusa: eláruljuk, mit kell róluk tudnod, hogy boldog ember lehess

A szeretet 8 típusa: eláruljuk, mit kell róluk tudnod, hogy boldog ember lehess

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az ember nem csupán egyféle szeretetet képes érezni, ezt talán te is tudtad. Azt viszont biztosan nem sejtetted, hogy ennyiféle van belőle!

Talán még soha nem gondoltál bele abba, mennyiféle szeretetet vagyunk képesek életünk során átélni, megélni, kimutatni. A tudósok, pszichológusok szerint az emberi szeretetnek egészen pontosan nyolc különböző típusa van, ezeknek pedig sajnos nem mindegyike hasznos mindkét fél számára. Tudj meg róluk többet!

A tartós szeretet

Ez a fajta szeretet következik a jól működő pároknál a szerelem után. Egyre növekvő, mélyülő szeretetről van szó, amit mindkét fél nagyra értékel. Ez a típus a jó kapcsolatok, hosszú, erős házasságok alapja.

Az univerzális szeretet

Ezt a szeretetet akkor érezzük, amikor rádöbbenünk, mi emberek mindannyian összetartozunk. Ilyen lehet egy olyan szituáció, amikor egy vadidegent húzol ki a bajból. A szomszéd néni nem bírja felcipelni a hatodikra a szatyrát, te pedig ezt látva segítesz neki? Na, éppen erről van szó!

Önszeretet

Biztosan rengeteget hallottál már arról, mennyire fontos az önszeretet. Ha ez nincs, akkor a személy képtelen valódi boldogságot, párkapcsolati meghittséget, bizalmat megélni. Szerencsére ezt a fajta szeretetet mindenki képes tökélyre fejleszteni, ha eléggé akarja.

Megszállott szeretet

Ahogyan már a neve is mutatja, a megszállott szeretet nem egy jó fajtája a szeretetnek. Erről akkor beszélhetünk, amikor egy szerelmi kapcsolatban egyik a másikat birtokba akarja venni, ki akarja sajátítani. Annyira „szereti”, hogy nem hajlandó rajta osztozni.

Szenvedélyes szeretet – szerelem

A szenvedély szeretetet, vagyis szerelmet nem kell bemutatni senkinek. Ilyenkor mindennél jobban vágysz a másikra, lelki és testi értelemben egyaránt. Nem tudsz nem rá gondolni, valahányszor eszedbe jut kellemes melegség járja át a tested.

Játékos szeretet

A játkos szeretet az a fajta szeretet, ami elkaphat a barátaid, családod, illetve a szerelmed társaságában is. Ilyenkor kijön belőled a gyermeki éned, önfeledten nevetsz, butáskodsz, nem foglalkozol azzal, mit gondol a külvilág.

Mély barátság

Ez az egyik legkülönlegesebb fajta emberi szeretet, hiszen se nem szerelem, se nem vérségi kötelék az, ami összetartja a két felet. Ebben az esetben nagyon jól ismeri egymást két ember, teljesen egymás világának részei. Óriási a bizalom.

Családi szeretet

A családi szeretetet a családon belül, a rokonainkkal szoktuk megélni, ám a kialakulásához nem szükséges, illetve nem feltétel a valódi vérségi kapcsolat. Ez a szeretetfajta az egyik legtartósabb, szinte eltéphetetlen.

És ezt olvastad már?

Galéria / 6 kép

6 igaz történet a Netflixen, amibe mindenki beleszeretett

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gyakran álmodod, hogy elkésel? Meghökkentő oka van!

Egy visszatérő álom többet elárul rólad, mint gondolnád!

Kép

7 film és sorozat, amiben csodásan választották ki a főszereplő fiatalabb énjét játszó színészt

Néha akkora csalódás, mennyire nem hasonlít a fiatalabb verzió az idősebbre, hogy szinte élvezhetetlen az adott jelenet. De nem ezekben az alkotásokban!

Kép

Híres magyar emberek, akik a külföldi élet mellett döntötték – az okot is elárulták

Az elmúlt években egyre több és több ember dönt úgy, hogy elhagyja az országot és külföldön próbál szerencsét.

Kép

A csalódás tényleg megölhet: az összetört szív szindróma veszélyesebb, mint gondolnád

Ha ért már csalódás, veszítettél el valakit, akit nagyon szerettél, akkor biztosan tudod, hogy nem véletlenül találták ki az összetörik a szív kifejezést.

Kép

8 híres ember, aki elmesélte, az élete egyáltalán nem olyan könnyű, mint egy tündérmese

Ha eddig vágytál hírnévre, most lehet, hogy majd meggondolod magad.