Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Többet kell aludnod, mint a pasidnak

Többet kell aludnod, mint a pasidnak
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egy új kutatás szerint a kialvatlanság a nők egészségére veszélyesebb, mint a férfiakéra.

Azt már tudjuk, hogy átlagosan 20 perccel több alvásra van szükségük a nőknek, mint a férfiaknak, de egy új kutatás más alvási szokásokhoz kapcsolódó hátrányunkra is rámutatott.

Nem újdonság, hogy a krónikus alváshiány különféle betegségekhez vezethet, például magas vércukorszinthez, cukorbajhoz vagy szívbetegséghez. Az amerikai Duke Egyetem elkeserítő kutatása pedig azt bizonyítja, hogy a nők mindezekre fogékonyabbak, mint a férfiak.

A kutatás úgy találta, hogy az elalvás és az alvás minősége mellett a nem elegendő mennyiség is okozhat fokozott vércukorszint ingadozást, növeli fertőzések kialakulásának az esélyét, hangulatingadozásokat okoz, megemeli a stressz-szintet, és még a depresszióra való hajlandóságot it. De ezeket az összefüggéseket csak a vizsgált nőknél mutatták ki! Ráadásul minél több gondja volt egy nőnek az alvással, azzal egyenes arányban nőtt a testtömegindexe is, miközben a férfiak gond nélkül megúszták a virrasztást.

gif

Egy indokkal több, hogy hosszú, szépítő alvásokat iktass be! Ne felejts el rásegíteni egy gazdagon hidratáló éjszakai krémmel, mint amilyen a Helia-D Professional Tokaji Aszus krémje. Sőt, létezik férfi változat is, így éjszakánként akár versenyszépülhettek is!

Nem túl igazságos, ugye? A kutatók szerint a tesztoszteron lehet a felelős, amiből a férfiaknak több van, mint a nőknek. Úgy tűnik, ez a hormon védi meg a sejteket a fertőzésektől, ezáltal pedig az agyat és más szerveket az alváshiánytól és a stressztől.

Ami a hízást illeti, lehetséges, hogy azért is a nők férfiakétól eltérő hormonháztartása (több az ösztrogén és a progeszteron, kevesebb a tesztoszteron) a felelős. Amikor fáradtak vagytok, te nagy valószínűséggel többször látogatod a hűtőt, mint a barátod. Azért ne csüggedj, ezek remek érvek amellett, hogy reggelente ő keljen ki korábban az ágyból és főzzön kávét mindkettőtöknek!

gif
Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!