Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Esélyed sincs fogyni, ha ingadozó vagy alacsony a vércukorszinted

egészséges táplálkozás, vércukorszint, fogyás,
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
Valójában mindig úgy kellene táplálkoznunk, hogy a vércukorszintnek esélye se legyen leesni, most azonban a fogyás szempontjából tekintsünk rá az alacsony vagy ingadozó vércukorszint problémájára.

Egyél 3-4 óránként

Ha három-négy óránként eszel valamit, az egyenletesen tartja a vércukorszintet. Persze az sem lényegtelen, hogy mit és mennyit eszel. Ha csak szénhidrátokat fogyasztasz, mint például egy tál zabkását vagy tésztát paradicsomszósszal, a vércukorszint túlságosan megemelkedik és így több inzulin szabadul fel. Az inzulin felelős a glükóz (vércukor) lebontásáért, amelyet energiaként használ fel a szervezet vagy tárol. Ha túlságosan megemelkedik a vércukorszint, fokozott inzulintermelésre késztetjük a szervezetet, amely hosszú távon nagyon komoly egészségkárosodást okozhat például veseelégtelenség, érrendszeri betegségek, látásromlás, azaz cukorbetegség formájában. Lassan felszívódó és mérsékelt mennyiségű szénhidrát fogyasztásával lehet elérni az egyenletes vércukorszintet. Az étkezéseknél a szénhidrát mellett fontos szerep hárul a fehérjére, rostokra és némi egészséges zsírra is, ezek mind lassítják az emésztést és a felszívódást. Talán meglepő módon a gyakori étkezés a fogyásban is hasznos lehet. Ha tudatában vagy annak, hogy bár kisebb adagokat, de sűrűbben fogyaszthatsz, pszichésen is segít, de ezzel azt is elkerülheted, hogy a leeső vércukorszint miatt indokolatlanul nagy mennyiségű ételt fogyassz el egy-egy étkezés során.

Minden alkalommal tartalmazzon fehérjét, zsírt és rostot az életed

Legyen szó bármelyik főétkezésről vagy tízórairól, uzsonnáról, a tápanyagtartalom mindig legyen teljes értékű. A fehérje, a zsír és a rost mind lassítja a vércukorszint emelkedését étkezés után. Ez azért fontos, mert a hipoglikémia (veszélyesen alacsony vércukorszint) és a reaktív hipoglikémia (a vércukorszint hirtelen megugrása, majd visszaesése) ezzel teljesen kivédhető. A fehérjét, zsírt és rostot is tartalmazó ételek nemcsak stabilizálják a vércukorszintet, hanem tovább megtartanak a jóllakottság érzésében, mintha csak szénhidrátot fogyasztanál. A fehérjében gazdag ételek több energiát igényelnek az elégetéshez, mint más ételek, a zsír és a rost pedig lelassítja az étel emésztését. Az eredmény az lesz, hogy több kalóriát égetsz el, miközben kevesebbet eszel a jóllakottsághoz, mindkettő fontos, ha a fogyás a célod.

Fehérjeként olyan ételeket fogyaszthatsz, mint a hús, hal, tojás, tofu, bab, lencse, sajt, görög joghurt vagy túró. A rostban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, gyümölcsök, bab, lencse, valamint a diófélék és magvak. A zsírfogyasztást például olívaolaj, avokádó, olajos magvak, halak fogyasztásával pipálhatod ki. Látható, hogy vannak átfedések az alapanyagok és a bennük lévő makrotápanyagok között. Valóban például a diófélékben és a magvakban fehérje, zsír és rost is található, így például némi gyümölccsel kiegészítve tökéletes tízórait és uzsonnát kaphatsz általuk.

egészséges táplálkozás, vércukorszint, inzulin, glükóz,
forrás: Getty Images

Válassz lassan emészthető szénhidrátokat

Az egészséges vércukorszint fenntartásához fontos, hogy bizonyos szénhidrátokat részesíts előnyben. Talán azt ma már mindenki tudja, hogy nem minden szénhidrát rendelkezik azonos tulajdonságokkal. Ebből a szempontból a hagyományos fehér búzalisztből készült pizzák, tészták, péksütemények teljesen tiltólistásak. Azok a szénhidrátok, amelyeknek magas a glikémiás indexe (ami azt méri, hogy egy étel milyen gyorsan és milyen magasan emeli meg a vércukorszintet), sokkal gyorsabban emésztődnek, mint a lassú szénhidrátok, vagy azok, amelyeknek GI-szintje alacsonyabb. Ebben az esetben a lassú felszívódású, alacsony glikémiás index-szű a legjobb. Mivel a vércukorszint összeomlásának elkerülése segít a testsúly problémák kezelésében, fontos, hogy ezeket az alapanyagokat részesítsd előnyben.

A CIKK FOLYTATÁSÁT ITT TALÁLOD!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

8 kutyafajta, amit az állatorvosok soha nem tartanának: elárulták, miért

Az orvosok véleménye szerint néhány kutyafajta sokkal problémásabb a többinél, ezért nem javasolják a tartásukat... Te egyetértesz?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!