Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hát milyen nő az, aki nem tud főzni? – Én is megkaptam sokszor, de aztán történt valami...

Hát milyen nő az, aki nem tud főzni? – Én is megkaptam sokszor, de aztán történt valami...
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Facebook
Twitter
Pinterest
Sosem terveztem, hogy egyszer majd rendesen megtanulok főzni...

Nagy valószínűséggel a végtelenségig marad az a sztereotípia, hogy a nőnek a konyha a birodalma, így már egészen serdülő korától fogva fel kell magát találja a lakás talán legközpontibb helyiségében. Az én édesanyám nagyon jól főz, de sohasem hajszolt bele abba, hogy én is álljak be a konyhába mellé, és tanuljak meg minden praktikus technikát, konyhai trükköt, különleges receptet. Hagyta, hogy néha betévedjek és kedvemre kísérletezzek valamivel – ha épp megszállt az ihlet úgy 17-18 évesen –, és elfogadta azt is, hogy belőlem nem vált ki túl nagy érdeklődést az ételek elkészítésének varázsa.

Kép
forrás: getty

Anyai nagyanyám sokszor hangoztatta is abban az időben, hogy „az nem lehet, hogy egy nő nem tud főzni”. Na nem azért, merthogy attól tartott volna, hogyan fogom így kiszolgálni életem párját, ennyire szerencsére sosem volt konzervatív a nagyi, mindössze attól féltett, hogy mivel igen csekély érdeklődést mutattam a főzés tudománya iránt, egy rántottán túl nem sok mindent tudok majd magamnak összekotyvasztani, ha az élet egyszer úgy hozza, hogy egyedül kell éljek.

Ez utóbbi nagy életesemény a vártnál jóval hamarabb be is következett, amikor 22 évesen a fővárosba költöztem egy kis albérletbe. Igen hamar rájöttem, hogy a hétvégéken kívül nem túl sok lehetőségem adódik majd az étkek elkészítésére, így nagyjából szombat-vasárnapra korlátozódott minden főzőtudományom bevetése, már ha kedvem volt hozzá, és épp nem rendeltem valahonnan, vagy be nem ugrottam be egy menüre valahova. Aztán a következő nyáron, amikor már élénken élt bennem a közös nyaralás lehetősége a barátaimmal, apai nagymamám – aki egyedül élt egy kis faluban Tolna megyében –, váratlanul tolószékbe kényszerült egy csúnya combnyaktörés következtében, és valakinek el kellett vállalnia az ideiglenes gondozását, amíg kicsit összeszedi magát. Mivel csak nekem sikerült elintéznem két hét egybefüggő szabadságot a családból, így én mentem.

Kép
forrás: getty

Leköltöztem egy isten háta mögötti kis településre, elvágva mindentől és mindenkitől. Először legalábbis így éltem meg a helyzetet.

A nagyi egy igazi parasztházból kialakított otthonban éldegélt már évek óta egyedül, megtartva a tyúkokat, kacsákat, galambokat és nyulakat, mint mindennapos elfoglaltságot. Kertjében a gyümölcsfák is szép számmal sorakoztak, és persze jókora veteményessel is büszkélkedett, ami nyár közepén épp ontotta magából a zöldségeket. Nos, ez így együtt – mint derült égből a villámcsapás – mind a nyakamba zúdult. Azzal együtt, hogy az egyébként örökmozgó mamának – aki világ életében képtelen volt elviselni a semmittevést – is segítenem kellett ellátni önmagát. Nagyjából a második napon már fel is merült a kérdés, hogy mit fogunk enni, miután gyorsan feléltük az anyám készítette finomságokat, így kénytelen voltam magamra kötni a kötényt és beállni a tűzhely mellé.

Kép
forrás: getty

Ahogyan teltek a napok, egyre inkább átvettem nagyanyám sürgés-forgását. Korán keltem, hogy kérésének eleget téve megetessem a jószágokat, rendbe tegyem az udvart, szedjek némi zöldséget, gyümölcsöt az aznapi fogáshoz...

Aztán mentem is a konyhába, ahol nagymama kitámasztotta a kerekesszékét és nagy bőszen belekezdett a regélésbe. Minden folyamatot egyedül kellett csinálnom, és eleinte persze úgy éreztem semmit sem tudok. Hiába pucoltam addig hitem szerint megfelelően a krumplit, a nagyi szerint volt rá jobb és gyorsabb technika. Daraboltam a zöldségeket, tisztítottam, aprítottam a húst, felvertem a tojást, ami aznap reggel még a tyúkólban várta, hogy összeszedjem.

A történet az évamagazin.hu-n folytatódik

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép

10 forró fotó, amit Jake Gyllenhaal barátnője sosem akarná, hogy láss

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!