Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nyílt levél a srácnak, akit ghostingoltam: emiatt kellett szó nélkül lelépnem

Nyílt levél a srácnak, akit ghostingoltam: emiatt kellett szó nélkül lelépnem
Facebook
Twitter
Pinterest
Igaz történet következik.

A ghostingolás néhány éve lett divatos szakítási módszer, aminek lényege, hogy a szakító fél mindenféle előzetes magyarázat nélkül hirtelen köddé válik. A legrosszabb az egészben, hogy a másik félnek fogalma sincs az okokról, csupán azt veszi észre, hogy randipartnere hirtelen minden szálat elvágott közöttük. A fogalmat legtöbbször a romantikus kapcsolatok esetében használjuk, pedig munkatársak között is előfordulhat, hogy valaki szó nélkül eltűnik. A lerázott fél a közömbösségtől kezdve a csalódottságon át az érzelmek széles skáláját élheti át, elárultnak érezheti magát és önmagát is hibáztathatja a történtekért.

Olvasd el ezt is!

A Yourtango oldalán a napokban egy névtelen írásban könnyített valaki a lelkén: egy lány nyílt levelet írt annak a srácnak, akit feltehetően évekkel ezelőtt ghostingolt. Tanulságos történet következik, hiszen sokszor nemcsak a bántott fél érzi magát rosszul, hanem az eltűnő fél is sokáig élhet bűntudattal a lelkében.

„A srácnak, akit ghostingoltam:

sajnálom, semmi jogom nem volt ahhoz, hogy ezt tegyem veled. Ez az én hibám. Találkoztunk, te pedig rögtön belém szerettél. Egész nap velem beszéltél, minden egyes nap. Már akkor a közös jövőnket tervezted, amikor még azt sem tudtuk, a jelenünk hogy néz ki. Én pedig elfogadtam. Szerettem. De legbelül tudtam, hogy nem ez fog következni. Szerettem, hogy szerettél. Sok mindenen mentem épp keresztül és attól tartottam, hogy senki sem fog úgy szeretni engem, ahogy arra szükségem lenne. Megmutattad, milyen az, amikor imádnak, én pedig rabja lettem az érzelmeknek”

– kezdi a történetet a lány, majd hozzáteszi, hogy sosem hazudott a fiúnak, de mivel elég messze laktak egymástól, a könnyű utat választotta, mert tudta, hogy ez a kapcsolat úgysem működhet soha.

„Valószínűleg tévedtem abban, ahogyan kezeltem a dolgot. Nem kellett volna csak úgy eltolnom téged. Nem szabadott volna figyelmen kívül hagyni az üzeneteidet, letörölni téged az ismerőseim közül. Gyerekes voltam. Valójában mindketten gyerekek voltunk még. Sokkal könnyebbnek tűnt az előttem álló életem nélküled.”

Kép
forrás: Getty Images/Peter Dazeley

A névtelenségbe burkolózó lány hozzáteszi, hogy valójában nagyon is bejött neki a srác, pillangók röpködtek a gyomrában miatta, de akkoriban nem ezt kereste.

„Odaadó hallgatóság és kedves barát voltál, egy jó ember. Megszállottja lettem a figyelemnek, a szeretetnek, a tiszteletnek, amit tőled kaptam, mert senki sem viszonyult még előtte így hozzám. De tudtam, hogy ez nem működhet, így máshol kellett keresnem a boldogságot.

Viselkedhettem volna érettebben? Igen. Elmagyarázhattam volna az érzéseimet és a tetteimet? Persze, de mégsem tettem. Ehelyett kirúgtalak, hogy megtudjam, mit is akarok igazából. Ezzel megtanultam azt is, hogy amit tettem veled, az helytelen volt. Amikor kiderült, hogy mégsem lesz közöttünk semmi és hogy félrevezettelek, összetörtél. Sokkal jobban megbántottalak, mint ahogy azt valaha elképzeltem. Mondtál néhány fájó dolgot, de megérdemeltem.”

A lány hozzátette, hogy nem bármennyire jó volt hozzá a másik fél, nem tartja hibának azt, hogy elengedte, azt viszont annál inkább, hogy becsapta őt.

„Nagyon sajnálom, hogy megbántottalak, hogy hazudtam neked, hogy felhasználtalak a saját érzelmeimhez, hogy összetörtem a szíved. Remélem, mostanra megértetted, hogy hibának tartom, hogy ghostingoltalak. A ghostingolás nem cool dolog, de persze egyszerűbb, mint szembesülni a fájdalommal és a bűntudattal.

Szeretném, ha megértenéd, hogy azért tettem, mert gyenge vagyok és sosem tudtam szembenézni azzal, mit tettem veled. Nem tudtam, mit akarok vagy mire vagy szükségem és miközben erre próbáltam rájönni, hibáztam, és nagyon sajnálom.

Tudom, hogy már megbocsájtottál, és nagyon remélem, hogy tudod, sosem akartalak bántani. A ghostingolás egy menekülési útvonal volt számomra, és teljesen losernek érzem magam, hogy ezt az utat választottam. Remélem, hogy találsz valakit, aki értékel téged. Csodálatos ember vagy és bárkivel leszel, szerencsés ember. Tudom, hogy ez klisé, de igaz.

Tisztelettel,
A nő, akinek le kellett lépnie”

Olvasd el ezt is!

Írd meg Facebook kommentben, mit gondolsz a történetről és ne felejtsd el elolvasni ezt is:

Galéria / 10 kép

Vendéglátósok meséltek: elképesztő első randik, amiknek szemtanúi voltak

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!