Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Szerinted megcsalásnak számít, ha a szex „csak” virtuálisan történik meg?

Szerinted megcsalásnak számít, ha a szex „csak” virtuálisan történik meg?

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Jöhetnek az érvek és az ellenérvek!

Kezdjük egy kis fun facttel: A Kinsey Intézet 2019-es tanulmánya szerint a virtuális térben szexuális tevékenységet folytatók arról számoltak be, hogy szexuálisan és érzelmileg is kötődnek virtuális partnereikhez. Ahogy egyre több virtuális világ jelenik meg, és ahogy az úgynevezett „szextech” fejlődik, úgy nőnek a virtuális szexben, randizásban - és persze a hűtlenségben való részvétel lehetőségei.

Az, hogy pontosan mi számít megcsalásnak, egy hihetetlenül nehéz kérdés, amit az internet, a közösségi média, a különböző randi appok és persze a VR világa csak még bonyolultabbá tesz. Megcsalásnak számít például, ha a Tinder alkalmazás ott van a mobilodon? Mi a helyzet azzal, ha OnlyFans fiókkal is rendelkezel, esetleg fel vagy iratkozva bizonyos profilokra? A határok az utóbbi időben egyértelműen elmosódtak, Holly Richmond, házasság- és családterapeuta, okleveles szexuálterapeuta viszont megpróbál a segítségünkre lenne a kérdésben.

Holly szerint a megcsalás három kérdésre vezethető vissza mind a valóságban, mind a virtuális világban:


  • Hogyan érezné magát a partnerem, ha ezt látná?
  • Titokban tartom-e ezt?
  • Nyugodtan meg tudnám-e osztani ezt a partneremmel?

Ha ezekre mind nemmel válaszolsz, akkor valószínűleg bármit is tettél a virtuális térben, az megcsalásnak számít.

De mi számít romantikázásnak a virtuális világban?

Ez is nagyon tág, hiszen ez lehet egy másik avatárral való beszélgetéstől kezdve egészen a VR-szexig rengeteg minden. Ráadásul, ha például az avatár, akivel szexuális kapcsolatba kerülsz a virtuális térben úgy néz ki, mint az exed (mert direkt azért kezdtél vele kommunikálni), az bőven romantikázásnak számít, a másik fél ráadásul ezekben az esetekben egy valós személy, nem pedig mesterséges intelligencia. „A tényleges fizikai kontaktus hiánya ellenére, ha ezek közül bármelyik aktusra titokban kerül sor, a partnerednek pedig nem mondod el, mert nem akarod, hogy megtudja, vagy attól félsz, hogy felháborodna, akkor technikailag ez megcsalás!” – mondja a szakértő.

Virtuális pornó?

Richmond azt mondja, hogy több ügyfele is felfedezte a VR-környezeteket az új technológia iránti érdeklődésük miatt, és sokukat vitte a kíváncsiság VR-pornóoldalakra. „És a partnerük persze kiborul, ha ez kiderül, mert ezt a határok megsértésének érzik." - mondja Holly.

Persze különbséget lehet tenni például aközött, hogy a VR-pornót csak szórakozásként élvezzük, vagy pedig virtuális hűtlenségre használjuk. „A szórakozást is értékelhetjük. De ha olyasvalakivel beszélgetsz/mást csinálsz, akinek az a szándéka, hogy ez eljusson valahová, kapcsolat legyen egyszer belőle, akkor az már egy kicsit tudatosabb, az már egy randi!" – árulja el a szakértő.

Tanács a virtuális rosszalkodásra

Mielőtt bármelyik partner digitális területekre merészkedik, a szakértő azt javasolja a pároknak, hogy beszéljék meg, mi tiltott és mi nem! Ezzel elkerülhetik, hogy az egyik partner azzal a kifogással éljen, hogy technikailag ez meg az nem számít megcsalásnak, mivel fizikailag nem érintettek meg egy másik személyt.

„Ha ki valaki nagyon ki akarja próbálni a virtuális intimitást, jobb, ha már a legelején megmutatja a partnerének, hogy pontosan miről is van szó. Menjenek együtt a VR-világba, hogy ne legyen annyira fenyegetve!” – mondja Holly.

Te mit gondolsz, mi számít pontosan megcsalásnak a virtuális térben?
Ha a két partner őszintén megbeszéli a dolgokat, és mindkét fél részéről rendben van a dolog, akkor még a VR-szex sem számít annak!
Számomra minden szexuális töltetű interakció megcsalásnak számít, a VR-szex főleg!
Megosztom az eredményt

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 6 kép

6 csillagjegy-párosítás, ahol a leggyakrabban előfordul a megcsalás

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Ezért tesz rosszat a bőrödnek, ha mindennap zuhanyzol

Mindennap zuhanyzol és szerinted ez teljesen rendben van, sőt, másoktól is elvárható? Van egy rossz hírünk!

Kép

Az ókori görög és római nők élete egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben

Talán mégsem volt olyan jó buli ókori görög vagy római nőnek lenni, nem?

Kép

A vasárnapi alvásnak fontosabb szerepe van, mint gondolnád

Szinte utálod a vasárnapot, annyira nyomaszt, hogy másnap már hétfő? Itt a megoldás!

Kép

Miért telik gyorsabban az idő, ahogy öregszünk? Tudományos válasz van rá!

Gyerekként olyan, mintha egy év egy évezred lenne, majd felnövünk és hirtelen elkezd rohanni az idő. Mi erre a tudományos magyarázat? Most megtudhatod!

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves