Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Megcsaltam a férjem - És ezzel mentettem meg a házasságunkat

Megcsaltam a férjem - És ezzel mentettem meg a házasságunkat

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Emma és James története messze nem hétköznapi!

Ha egy kapcsolat a megcsalásig fajul, az általában azt jelenti, hogy hamarosan véget is ér. Ilyenkor már több probléma is van a két fél között, amelyre a hűtlenség nélkül sem könnyű megoldást találni, hát még egy ilyen bizalmi megrendüléssel! Nem véletlen, hogy nagyon kevés kapcsolat képes "elfelejteni" a megcsalás tényét, és továbblépni együtt, megerősödve.

Mégis hasonló történt egy fiatal nővel, akit nevezzünk most Emmának. Emma és szeretője, Alex még évekkel ezelőtt futottak össze egy bárban, amikor a nő barátaival mozdult ki otthonról. Már ekkor is házas volt, de jó volt a hangulat, szólt a zene, így amikor Alex felkérte őt táncolni, igent mondott. Miközben a férfi megérintette a derekát, megszólalt fejében a jelzés: "ez rossz, ezt nem kellene, házas vagy!" Azonban a hang, amire Emma akkor már 10 éve folyamatosan hallgatott, elnémult.

Ahogy Alex hozzáért a derekamhoz, már tudtam, teljes bizonyossággal, hogy félre fogok lépni. Tudtam, hogy ez egy olyan döntés, ami a legerősebb egységet is képes romba dönteni. Sosem gondoltam volna, hogy majd az enyémet épp megmenti.

Emma a férjét még évekkel ezelőtt, az egyetemi időszakban ismerte meg, és fiatalon egymásba szerettek. Bár ez idő alatt is voltak gondjaik, hiszen míg James orvosnak tanult, és ezt megelőzően is igyekezett mindent kipróbálni, szélesíteni ismereteit, addig Emma nehezen találta a helyét.

Miközben én egyre kényelmetlenebbül éreztem magam a világban, James sosem volt otthon.

Kép
forrás: Alexander Nrjwolf on Unsplash

A diplomaosztó után mégis úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. "Könnyű volt figyelmen kívül hagyni azokat, akik azzal jöttek, hogy túl fiatalok vagyunk. A károgók, azt gondoltam, csak irigykednek, hogy 21 éves korunkban már egymásra találtunk. És az első pár házas évünkben ez meg is állta a helyét. Persze James továbbra is nonstop melózott, de én is találtam egy karriert, amiben tehetséges voltam.

A munkám miatt sokat kellett utaznom, csodás helyekre, és közben befolyásos emberekkel találkoztam; rekordgyorsasággal léptettek elő. De minden hétvége, minden lopott nyaralás arra emlékeztetett, hogy együtt vagyunk ebben az egészben. Extravagáns fogásokat csináltunk a barátainknak és egymásnak. Felpattantunk egy Rómába vagy Párizsba tartó gépre, hogy elutazzunk pár napra; heteket töltöttünk Afrikában oroszlánok után kutatva, túráztunk Délkelet-Ázsiában, vagy szerelmeskedtünk a Karib-tenger partján.

Aztán jött az a négy év, amikor James rezidens lett, majd ösztöndíjat kapott. A beosztása miatt a legtöbb hétvégén nem volt otthon, amikor pedig igen, teljesen kába volt. [...] Többé nem tudott megfelelni az én igényeimnek. Krónikusan kimerült volt, így a ritkán összehozott nyaralásainkat a strandon fekve töltötte, miközben én egyedül úszkáltam a habokban. Jamesszel lenni nem volt már megoldás arra, hogy ne érezzem magam elveszettnek és magányosnak, és nem tudtam, hogyan találjam meg önmagam. Annyira éretlen voltam, nem volt meg hozzá az eszköztáram."

Noha Emma tisztában volt azzal, hogy James mennyi mindent feláldozott azért, hogy másoknak segítsen, egyre nehezebben viselte a dolgot. "Minél többen mondogatták, hogy James milyen 'tökéletes', annál inkább éreztem azt, hogy csapdába estem. Mi lesz velem? Ha 8 éves gyerek lettem volna, és nem 28 éves nő, valószínűleg nekiálltam volna hisztizni. E helyett, 7 évvel a boldogító igen után félreléptem."

Emma az első találkozás után pár nappal futott össze ismét Alexszel, és a dolgok elég gyors fordulatot vettek. Románcba keveredtek, hosszú ideig tartott a titkos kalandjuk, és bár Emma tudta, hogy ennek nincs jövője, mégis ragaszkodott az érzéshez. A férfi elérhető volt, mindenre vevő, hajlandó volt hirtelen felindulásból utazgatni, és azt éreztette vele, amit már hosszú évek óta nem tapasztalt férje mellett.

Kép
forrás: David Gomes from Pexels

"Mindeközben viszont nincs is magányosabb sziget annál, amin két olyan ember él, akik titkos afférba bonyolódnak. Miközben az, hogy nem lenne szabad, nagyon izgalmassá teszi, nem sokáig tart, míg szembesülsz azzal, hogy ez nem helyes. A közeli barátaimnak nem mesélhettem el a dolgot, nem kérhettem őket arra, hogy éljenek együtt a bűntudattal, ami még csak nem is az övék. És hogy is magyarázhattam volna el nekik, hogy miközben félrelépek, ugyanúgy szeretem a férjem?"

Egy évig tartott a kaland, amikor Emma végül úgy érezte, hogy muszáj kiállnia férje elé. Az érzések kavarogtak benne, részben dühös is volt rá, hogy egy éven át annyira se figyelt oda rá, hogy észrevegye, mi történik. Amikor James megtudta, hogy Emma válni akar, rögtön az volt az első kérdése: "van egy harmadik fél?"

- Igen, de nem ez az oka annak, hogy válni akarok.

James néhány nap múlva kiköltözött, Emma pedig elkezdte gyászolni házasságát. Rövidesen Alextől is búcsút vett, és életében először egyedül volt. "Fél évvel később épp az utcán sétáltam, Jamesre gondolva. Hirtelen elgyengültek a lábaim, másodpercek alatt, és azon kaptam magam, hogy sírok. Ennyi időbe telt, hogy rájöjjek, tudok élni a férjem nélkül. De nem akarok."

Kép
forrás: Vlada Karpovich from Pexels

Ezt követően Emma és James elkezdték megbeszélni a problémáikat. Először csak egy italra ültek össze, aztán vacsoráztak, majd együtt töltötték a hétvégét. A nő a félrelépéséből tanulta meg, hogy nem szabad mindig elvárásokat felállítani. Hagyni kell, hogy a másik önmaga legyen. Amikor ezt látod, el tudod dönteni, hogy elfogadod-e vagy sem. "Nem büntettem többé Jameset amiatt, aki, és nem gondoltam többé, hogy az elvárásaimmal majd megváltoztatom őt. Ha újra együtt fogunk élni, muszáj, hogy én is felelősséget vállaljak, ahelyett, hogy folyton áldozatnak érzem magam. Életemben először elég felnőttnek éreztem magam hozzá. És végre a férjem is kimondta azt, amire évekig vártam."

Sajnálom. Nagyon sajnálom.

Emma és James kapcsolata évek alatt rendeződött, és képesek voltak újra egymásra találni. És ami Alexet illeti, az évek során kifejezetten jó barátság alakult ki köztük. "Megosztjuk egymással a jó híreket, és felhívjuk egymást a rosszabb napokon. Barátok vagyunk, de nem extrákkal. És bár ezt eltitkolom James elől, nem azért teszem, mert szégyellem magam. Hanem azért, mert nem akarom, hogy bármivel is arra az időszakra emlékeztessem őt, amikor valaki mást választottam."

És te mit gondolsz?

Szerinted egy megcsalás rendbehozhat egy párkapcsolatot?
Igen, van olyan, amikor ez ébreszt rá arra, hogy mégis a másikkal akarsz lenni. Nem könnyű, de lehet megoldás!
Nem, kizárt dolog. A megcsalás egyenlő a másik bizalmának eljátszásával, ez nem old meg semmit!
Megosztom az eredményt

Ezek a sztárpárok a megcsalás ténye ellenére is együtt maradtak!

Galéria / 8 kép

Híres párok, akik a hűtlenség ellenére sem szakítottak

Megnézem a galériát

Forrás: YourTango

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Két év alatt 200 milliót kerestem OnlyFans modellként: elárulom, mi a siker ára

A neve elhallgatását kérő OnlyFans modell története elképesztő. A megszólalót a továbbiakban nevezzük Elaina-nak.

Kép

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer után exfelesége is megszólalt: „Ő volt a legrosszabb”

Korábban még nem adott interjút Elizabeth Chambers, most viszont megtörte a csendet.

Kép

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Talán eddig azt hitted, ez a kellemetlen, „cikis” dolog csak téged érint, de ez nem így van.

Kép

Brendan Fraser vallomását nem lehet kibírni könnyek nélkül: túlsúlyos és autista fia drámája sokat segített neki

Brendan Fraser aranyszobrocskára esélyes a legjobb színész kategóriájában a 2023-as Oscar-gálán A bála című filmben nyújtott alakításáért.

Kép

Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak

A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!