Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

A magabiztosság szexi…

A magabiztosság szexi…
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
... és persze mindenki vágyik is rá. De mi van akkor, ha valakinek ez nem jön ösztönösen? Lehet tanulni? Egy részét biztosan, és kell is, hiszen nagyon fontos ahhoz, hogy elérd a céljaidat - legalább annyira, mint álmodni. Ezért hoztam is nektek mára egy pár hasznos trükköt, amivel kicselezhetitek a bizonytalan éneteket! ;)

A filmek nagy részében például azt szokták tanácsolni nagy beszédek előtt, hogy képzeljük el meztelenül az embereket. Nem tudom, ez kinek segít, de szerintem sokkal jobb ötlet, ha e helyett arra fókuszáltok, mennyit készültetek, milyen sok mondanivalótok van, hogy a ti gondolataitok is értékesek és hogy mennyit dolgoztatok azért, hogy itt legyetek. De persze vannak olyan apró dolgai mindenkinek, ami közben arról árulkodhat, hogy nem teljesen biztos magában – ezeket a non-verbális kommunikációs dolgokat vizsgáljuk meg most, és ígérem, nagyon izgis lesz!

1: A hercegnői testtartás

Egy kis kötelező beszélgetéshez a legelőkelőbb álló póz az egyenes háttal állás, miközben hátul az egyik kéz fogja a másik csuklót. Vilmos herceg is szinte mindig így áll, mint egy igazi angol úriember. Természetesen nem működik, ha ital vagy ékszertáska van a kezetekben, de érdemes egy próbát tenni, mikor épp nem rozéfröccsözés van műsoron. ;) Nem csak elegáns, de kényelmes is így állni. És lehet ezt még fokozni! Ha ugyanezt a pózt elől összekulcsolt kezekkel alkalmazzátok, visszafogott, de magabiztos kisugárzást kölcsönözhettek egyetlen pillanat alatt. Arról nem is beszélve, hogy így minden pótcselekvést teljesen ki tudtok iktatni! ;)

Kép

2: Az összekulcsolt kezek

Egy munkahelyi párbeszéd, előadás során remekül tud együtt hatni az egyenes háttal állás/ülés, a határozott, de nem tolakodó szemkontaktus és a kézfejek egymáshoz érintése. A háromszög póz például egyértelmű, magabiztos, erős kisugárzást ad. Milyen egyszerű kis trükk és micsoda ereje van. Tartogassátok ezt azokra a pillanatokra, mikor meg akarjátok mutatni, ki a főnök, ahogy Angela Merkel is teszi! Ez legalább olyan védjegye, mint a sokgombos blézer. ;)

Kép

3: Ne csinálj tornyot!

Ha egy meetingre megérkezve egymásra pakoljátok a jegyzetfüzetet, a notebookot, a telefont, a tollat pedig elegánsan a kupac tetejére helyezitek és még egy pohár vízzel is rásegítetek az építményre. Ez pedig azt jelentheti, hogy nincs elég önbizalmatok, visszahúzódóak és félénkek vagytok… Próbáljátok ki, hogy nem totális káoszban, de azért kicsit szétterítitek a dolgokat, a pohár vizet pedig kicsit távolabb teszitek, hiszen nem isztok folyton. Ezzel is tágítjátok a komfortzónátokat és sokkal magabiztosabbnak tűntök. A megfelelő önbizalommal rendelkező emberek, vezetők folyamatosan tágítják a „territóriumukat”. Ne legyetek szégyenlősek! ;)

Kép

4: Hangsúlyos kézmozdulatok

Lejárt az ideje a nagy, színpadias kézmozdulatoknak, azt tartogassuk az operába. Óriási tévhit, hogy a teátrális, már-már színészeket megszégyenítő gesztikulációval nagyobb hatást gyakorolhatunk a közönségünkre. Kicsi, irányadó mozdulatokkal és megfelelő szóbeli kommunikációval többet elérhetünk a pódiumról, mint gondolnátok! Egy a lényeg: a kevesebb itt tényleg több, kivéve, ha annyira fel vagytok pörögve, mint Emma Watson, ha a feminizmusról van szó! ;)

Kép

5: Koktélparti póz

Amikor kevésbé elegáns rendezvényen vesztek részt, akkor is jó, ha figyeltek egy kicsit az etikettre. Ez sosem árt! Ha viszont valami miatt idegesebb vagy a megszokottnál, mert mondjuk a legjobb barátnőd esküvőjén megláttad álmaid pasiját, vagy a céges koktélpartin fontos beszélgetésed lesz, amin akár egy állás is múlhat, beszélgetés közben tedd keresztbe a lábaidat és a szabad kezeddel finoman támaszkodj. Tökéletes idegesség-elterelő hadművelet ez! Tutira beválik, hiszen most, hogy minden végtagot lefoglaltunk, esély sincs arra, hogy a felesleges mozdulatok eltereljék a figyelmet a mondanivalótokról! ;)

Kép

6: Kezek a csípőn? Inkább ne!

A bolygón valószínűleg egyetlen ember van, akinek ez jól áll, ő pedig a szuperdögös Jennifer Aniston. Tudom, sokszor megfeledkezünk a mozdulatainkról és ösztönösen teszünk dolgokat, de ha előre eltervezed a kis pózodat, például tükör előtti gyakorlással, akkor nem lesz gond. A csípőre helyezett kezek ugyanis kicsit ellenséges kisugárzást kölcsönöznek, amellett persze, hogy azt is üzenik, veled nem lehet szórakozni. Ha mindenképp ragaszkodtok hozzá, érdemes ferdezsebes ruhát vagy nadrágot választani és rendezett hanyagsággal próbáljátok meg tartani a szabad kezeket! ;)

Kép

7: Hajtekergetés…

… a ruhából kilógó cérna birizgálása, a körmök piszkálása vagy az arc takarása nevetés közben mind-mind arra utalhatnak, hogy bizony idegesek, bizonytalanok vagytok, esetleg aggódtok is. Na jó, van olyan szituáció, amikor működhetnek ezek a dolgok, mint egy izgalmas kis flört, de szinte csak ez. ;) Máskor viszont inkább helyezzétek lazán és kényelmesen a térdetekre mindkét kezeteket, sőt akár még keresztbe is tehetitek a lábaitokat! Tudom, tudom, a legmagasabb szintű etikett szerint ez egyértelmű szexuális felhívás, de legyünk ennél lazábbak. Ma már ez bőven belefér!

Kép

8: A nyak érintése

Apróságnak tűnik, de ez is az önbizalomhiány, a sebezhetőség egyértelmű jele. Csak úgy, mint az előző pontnál, itt is vannak kivételes alkalmak, amikor kifejezetten szexi és csábító tud lenni ez a mozdulat, de a hétköznapokban vagy egy megbeszélésen nem annyira. Szinte mindannyian felvesszük ezt a pózt naponta többször is - még Angelina Jolie is, szóval aggodalomra semmi ok! Viszont, ha odafigyelünk, leredukálhatjuk minimálisra, ami nagy előrelépés ahhoz, hogy magabiztosabbnak tűnjünk, márpedig ez a cél!

Kép

9: Ki ül és ki áll?

Amikor valaki leül és körülötte többen állva maradnak, alárendelt helyzetben érezheti magát, ami, ha csak pillanatokra is, de kényelmetlenséget és önbizalomhiányt eredményezhet. A klasszikus protokoll szabály szerint a nőnek nem kell felállnia, amikor valaki érkezik az asztalhoz, még akkor sem, ha bemutatkozik valakinek, de mára ez a szabály az Amy Schumerek, Rihannák és Angela Merkelek korában kicsit archaikus... Én azt javaslom, ha fontos rendezvényen, találkozón vesztek részt, ne legyetek restek felpattanni és udvariasan köszönteni az érkezőt, hiszen sokkal határozottabbnak és kiegyensúlyozottabbnak fogtok tűnni. És nincs vonzóbb látvány egy ragyogó, energikus nőnél! ;)

Kép

Márk napi tipp: És akkor még az öltözködésről nem is beszéltünk! Hogy egy szexi vörös vagy fekete fehérnemű milyen belső erőt adhat! De ezek jönnek még egy másik cikkben, addig is gyakoroljatok és varázsoljátok elő a Beyoncé-t magatokból minden fontos alkalmon…. ;)

20 szuper frizura göndör hajúaknak

Nem csak az egyenes hajból lehet sok mindent kihozni!

Axente Vanessa a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén

Szupermodellünk újabb álma vált valóra azzal, hogy a világ legnagyobb jelentőségű filmfesztiválján vett részt, ráadásul a kedvenc francia tervezőjével karöltve.

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

A kereséshez kezdj el gépelni!