A nap cikke

Súlyos beteg a magyar énekesnő: megható levélben üzent rajongóinak

1 hete jelentette be a magyar sztár, hogy rákos.

Még több olvasnivaló

Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

Gal Gadot a hétköznapokban is Csodanő! Nagyon édes dolgot tett egy fiatal rajongójával

Egyre nagyobb a baj? Aggasztó hírek kaptak szárnyra Beckhamék házasságáról

Milyen fess 4 éves! György herceg szülinapi portréjától nem lehet nem elolvadni

9 életlecke, amiről sokan azt kívánják, bárcsak megtanulhatták volna korábban

10 dolog, amit csak azok érthetnek, akik világ életükben belenyúltak a frissen festett körömlakkjukba

Látnod kell: Ez 2017 kedvenc ruhája!

8 nő elárulja, hogy mi volt az a bók, ami megváltoztatta az életét

A magabiztosság szexi…

A magabiztosság szexi…
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
... és persze mindenki vágyik is rá. De mi van akkor, ha valakinek ez nem jön ösztönösen? Lehet tanulni? Egy részét biztosan, és kell is, hiszen nagyon fontos ahhoz, hogy elérd a céljaidat - legalább annyira, mint álmodni. Ezért hoztam is nektek mára egy pár hasznos trükköt, amivel kicselezhetitek a bizonytalan éneteket! ;)

A filmek nagy részében például azt szokták tanácsolni nagy beszédek előtt, hogy képzeljük el meztelenül az embereket. Nem tudom, ez kinek segít, de szerintem sokkal jobb ötlet, ha e helyett arra fókuszáltok, mennyit készültetek, milyen sok mondanivalótok van, hogy a ti gondolataitok is értékesek és hogy mennyit dolgoztatok azért, hogy itt legyetek. De persze vannak olyan apró dolgai mindenkinek, ami közben arról árulkodhat, hogy nem teljesen biztos magában – ezeket a non-verbális kommunikációs dolgokat vizsgáljuk meg most, és ígérem, nagyon izgis lesz!

1: A hercegnői testtartás

Egy kis kötelező beszélgetéshez a legelőkelőbb álló póz az egyenes háttal állás, miközben hátul az egyik kéz fogja a másik csuklót. Vilmos herceg is szinte mindig így áll, mint egy igazi angol úriember. Természetesen nem működik, ha ital vagy ékszertáska van a kezetekben, de érdemes egy próbát tenni, mikor épp nem rozéfröccsözés van műsoron. ;) Nem csak elegáns, de kényelmes is így állni. És lehet ezt még fokozni! Ha ugyanezt a pózt elől összekulcsolt kezekkel alkalmazzátok, visszafogott, de magabiztos kisugárzást kölcsönözhettek egyetlen pillanat alatt. Arról nem is beszélve, hogy így minden pótcselekvést teljesen ki tudtok iktatni! ;)

Kép

2: Az összekulcsolt kezek

Egy munkahelyi párbeszéd, előadás során remekül tud együtt hatni az egyenes háttal állás/ülés, a határozott, de nem tolakodó szemkontaktus és a kézfejek egymáshoz érintése. A háromszög póz például egyértelmű, magabiztos, erős kisugárzást ad. Milyen egyszerű kis trükk és micsoda ereje van. Tartogassátok ezt azokra a pillanatokra, mikor meg akarjátok mutatni, ki a főnök, ahogy Angela Merkel is teszi! Ez legalább olyan védjegye, mint a sokgombos blézer. ;)

Kép

3: Ne csinálj tornyot!

Ha egy meetingre megérkezve egymásra pakoljátok a jegyzetfüzetet, a notebookot, a telefont, a tollat pedig elegánsan a kupac tetejére helyezitek és még egy pohár vízzel is rásegítetek az építményre. Ez pedig azt jelentheti, hogy nincs elég önbizalmatok, visszahúzódóak és félénkek vagytok… Próbáljátok ki, hogy nem totális káoszban, de azért kicsit szétterítitek a dolgokat, a pohár vizet pedig kicsit távolabb teszitek, hiszen nem isztok folyton. Ezzel is tágítjátok a komfortzónátokat és sokkal magabiztosabbnak tűntök. A megfelelő önbizalommal rendelkező emberek, vezetők folyamatosan tágítják a „territóriumukat”. Ne legyetek szégyenlősek! ;)

Kép

4: Hangsúlyos kézmozdulatok

Lejárt az ideje a nagy, színpadias kézmozdulatoknak, azt tartogassuk az operába. Óriási tévhit, hogy a teátrális, már-már színészeket megszégyenítő gesztikulációval nagyobb hatást gyakorolhatunk a közönségünkre. Kicsi, irányadó mozdulatokkal és megfelelő szóbeli kommunikációval többet elérhetünk a pódiumról, mint gondolnátok! Egy a lényeg: a kevesebb itt tényleg több, kivéve, ha annyira fel vagytok pörögve, mint Emma Watson, ha a feminizmusról van szó! ;)

Kép

5: Koktélparti póz

Amikor kevésbé elegáns rendezvényen vesztek részt, akkor is jó, ha figyeltek egy kicsit az etikettre. Ez sosem árt! Ha viszont valami miatt idegesebb vagy a megszokottnál, mert mondjuk a legjobb barátnőd esküvőjén megláttad álmaid pasiját, vagy a céges koktélpartin fontos beszélgetésed lesz, amin akár egy állás is múlhat, beszélgetés közben tedd keresztbe a lábaidat és a szabad kezeddel finoman támaszkodj. Tökéletes idegesség-elterelő hadművelet ez! Tutira beválik, hiszen most, hogy minden végtagot lefoglaltunk, esély sincs arra, hogy a felesleges mozdulatok eltereljék a figyelmet a mondanivalótokról! ;)

Kép

6: Kezek a csípőn? Inkább ne!

A bolygón valószínűleg egyetlen ember van, akinek ez jól áll, ő pedig a szuperdögös Jennifer Aniston. Tudom, sokszor megfeledkezünk a mozdulatainkról és ösztönösen teszünk dolgokat, de ha előre eltervezed a kis pózodat, például tükör előtti gyakorlással, akkor nem lesz gond. A csípőre helyezett kezek ugyanis kicsit ellenséges kisugárzást kölcsönöznek, amellett persze, hogy azt is üzenik, veled nem lehet szórakozni. Ha mindenképp ragaszkodtok hozzá, érdemes ferdezsebes ruhát vagy nadrágot választani és rendezett hanyagsággal próbáljátok meg tartani a szabad kezeket! ;)

Kép

7: Hajtekergetés…

… a ruhából kilógó cérna birizgálása, a körmök piszkálása vagy az arc takarása nevetés közben mind-mind arra utalhatnak, hogy bizony idegesek, bizonytalanok vagytok, esetleg aggódtok is. Na jó, van olyan szituáció, amikor működhetnek ezek a dolgok, mint egy izgalmas kis flört, de szinte csak ez. ;) Máskor viszont inkább helyezzétek lazán és kényelmesen a térdetekre mindkét kezeteket, sőt akár még keresztbe is tehetitek a lábaitokat! Tudom, tudom, a legmagasabb szintű etikett szerint ez egyértelmű szexuális felhívás, de legyünk ennél lazábbak. Ma már ez bőven belefér!

Kép

8: A nyak érintése

Apróságnak tűnik, de ez is az önbizalomhiány, a sebezhetőség egyértelmű jele. Csak úgy, mint az előző pontnál, itt is vannak kivételes alkalmak, amikor kifejezetten szexi és csábító tud lenni ez a mozdulat, de a hétköznapokban vagy egy megbeszélésen nem annyira. Szinte mindannyian felvesszük ezt a pózt naponta többször is - még Angelina Jolie is, szóval aggodalomra semmi ok! Viszont, ha odafigyelünk, leredukálhatjuk minimálisra, ami nagy előrelépés ahhoz, hogy magabiztosabbnak tűnjünk, márpedig ez a cél!

Kép

9: Ki ül és ki áll?

Amikor valaki leül és körülötte többen állva maradnak, alárendelt helyzetben érezheti magát, ami, ha csak pillanatokra is, de kényelmetlenséget és önbizalomhiányt eredményezhet. A klasszikus protokoll szabály szerint a nőnek nem kell felállnia, amikor valaki érkezik az asztalhoz, még akkor sem, ha bemutatkozik valakinek, de mára ez a szabály az Amy Schumerek, Rihannák és Angela Merkelek korában kicsit archaikus... Én azt javaslom, ha fontos rendezvényen, találkozón vesztek részt, ne legyetek restek felpattanni és udvariasan köszönteni az érkezőt, hiszen sokkal határozottabbnak és kiegyensúlyozottabbnak fogtok tűnni. És nincs vonzóbb látvány egy ragyogó, energikus nőnél! ;)

Kép

Márk napi tipp: És akkor még az öltözködésről nem is beszéltünk! Hogy egy szexi vörös vagy fekete fehérnemű milyen belső erőt adhat! De ezek jönnek még egy másik cikkben, addig is gyakoroljatok és varázsoljátok elő a Beyoncé-t magatokból minden fontos alkalmon…. ;)

Tisztítószernek is jó! Erre használhatod még a kókuszolajat!

Nem csak a napraforgó olaj alternatívájaként lehet hasznos számodra a kókuszolaj.

Napi horoszkóp július 25.: a Nyilasok a célegyenesbe érkeznek, a Halak kecsegtető üzleti ajánlatot kapnak

Mára is üzentek a csillagok, érdemes elolvasni, mit tartogatnak számotokra az egyes csillagjegyek!

Na ne!! Máris félrelép Selena Gomez pasija? Úgy tűnik, igen...

Kellemetlen hírek keltek szárnya Hollywood egyik legcukibb párosáról...

Vállald büszkén a tested! Ez a nő színesre festett striákkal buzdít erre (többek között)

Ne érezd rosszul magad azért, mert nem olyan a tested, mint egy Barbie-babának!

Állati tudni valók, avagy ezeket tudnod kell, ha állatbarát vagy!

Hallottál már az önkiszolgáló kutyamosdóról? Netán arról, hogy ha a kutyus séta közben megáll füvet rágcsálni, azt gyakorlatilag ilyenkor gyógynövényként fogyasztja?

A kereséshez kezdj el gépelni!