Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Legyenek csípősek az ünnepek!

Legyenek csípősek az ünnepek!

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Van, aki úgy ismeri, mint egy kedves, mosolygós férfi a legendás nagymarosi piacról, más a tévében látta, de van, aki csak olvasott róla, értesült nemzetközi sikereiről – Nagy Gábor, azaz Gabko olyan chiliket nevel, amelyek ízét és erejét tényleg nehéz elfelejteni.

Ki az az ember, aki lángba borította Dunakanyart és magyarok ezreivel ismertette meg a kapszaicin-élményt? Nem született gazdacsaládba, nem gyerekként ismerte meg a mezőgazdasági munka szépségét. Felnőttként, egy külföldi utazáson szeretett bele a chilibe és hobbiból, az ablakpárkányon kezdte el a termesztést.

Mindannyian hallottunk már olyanról, akinél a szórakozás átveszi az uralmat a mindennapi élet felett: Gabko pont így járt. Évről évre több paprikája volt, mígnem válaszút elé érkezett. Maradjon-e vasúti közbeszerző, vagy tegyen fel mindent egy lapra és csinálja azt, ami igazán szeret? A szívére hallgatott és megérte – döntését igazolták az világversenyek aranyérmei vagy éppen csillagok, amiket a neves londoni Great Taste Awards-on szerzett.

Kép

Filozófiája, hogy több ízben és több erősségben is kóstolni lehessen a szószait – az ultraerős fűszertől egészen a lágyabb keverékig minden elérhető a kínálatában. A gyümölcsös, füstös ízek ugyanúgy ott vannak a kis fiolákban, mint a világ legerősebb fajtáit, a Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga és Naga Jolokia hármasát tisztán tartalmazó szószok, amelyekből tényleg elég egy fogpiszkálónyi, hogy megtöltsék erővel és a chilik gazdag, gyümölcsös aromájával az ételt.

Kép

Ez az, amit a hagyományos magyar fűszerpaprikák nem tudnak – ugyan erősségben is jócskán elmaradnak az aromachiliktől, de az íz, ami ezekből a kicsi, sokszor fura alakú termésekből előbújik, az bámulatos. Nagy Gábor a saját, Nagymaros szélén levő gazdaságában neveli növényeit: a szezont a palántázással kezdi, míg az évet a saját feldolgozóműhelyében fejezi be, ahol ezek a szépségek palackba kerülnek.

Kép

Ez kézimunka: Gabko mellett a család minden tagja részt vesz a folyamatokban, az ő gondoskodásuk is szerepet játszik a zöldellő bokrok látványában, a kellemes zsibbadásban, amit a nyelvünkön érzünk; egyedül a visegrádi várra néző boszorkánykonyhában veszi igénybe feldolgozóeszközök segítségét. A chili csípősségét adó kapszaicin miatt van, hogy még a levegő is szinte éget. Tudták, hogy kifejezetten jótékony hatással van a szervezetre, hisz a benne található anyagok csökkentik a szívroham kockázatát, erősítik a szívet és felturbózzák az immunrendszert?

Kép

Mivel a karácsony az együttlét mellett a finom a falatokról szól, egy üveg Gabko chili ajándéknak sem utolsó – rendkívül izgalmas, hogy a szeretett pikáns ízek szörp és csokoládé formájában is elérhetők, köszönhetően Gabko partnereinek. Legyenek idén csípősek az ünnepek!

Kép

Gabko Chili weboldala: https://gabkochili.hu/

Kövesd be Facebookon és Instagramon is!

https://www.facebook.com/GaBkoChili

https://www.instagram.com/gabkochili/

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 7.: a Rákok változásra vágynak, a Szüzeknek több türelemre lesz szükségük

Ismét izgalmas üzenetekkel készültek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Új streamingszolgáltató érkezik Magyarországra: az összes kedvenc sorozatodat megtalálod egy helyen

A besúgó, Jurassic World: Világuralom és a Mosolyogj is elérhető lesz az új streamingszolgáltató oldalán.

Kép

Párok, akik külön szobában alszanak az otthonukban állítják, ez boldogságuk titka

Vannak, akik szerint kapcsolatgyilkos lehet, ha a partnerek nem osztoznak az ágyukon, mások pedig úgy látják, éppen ez tarthatja életben a romantikát hosszútávon. Egy dolog viszont nem is lehet kérdés, méghozzá az, hogy ez a döntés kizárólag arra a két emberre tartozik, aki meghozza azt.