Cikkek a(z) futás rovatból

Brigid Pickett, a fanatikus futómami: nem semmi, amit pocakosan végigcsinált!

Fitt
Ha azt hiszed, hogy a babavárás alatt tilos a futás, akkor nagyon tévedsz: Brigid Pickett szinte a szülésig futott - és végig szuper formában volt!

Már most rettegsz az allergiától? A szakértő elmondja, mit kell tudnod, mielőtt beköszönt a szezon

Egészség
Az allergiaszezon a futók rémálma, nem véletlenül: nagyon kellemetlenné tudja tenni a sportolás élményét, és a teljesítményen is sokat ronthat.

A fagyasztott borsón túl: 3 filléres, regenerációs eszköz, amiket érdemes otthon tartanod

Fitt
Nem feltétlenül kell kisebb vagyonokat költened egy-egy futósérülés után a regenerációra: vannak olyan eszközök, amik kifejezetten hatékonyak, olcsók, és bátran használhatod őket otthon. Ne csak a fagysztott borsóra gondolj - próbáld ki a következő eszközöket, amikre sikeres futók esküsznek!

7 komoly hiba, amiket a téli futásaid során soha ne kövess el

Fitt
A téli futásnak megvan a maga szépsége, viszont sokkal komolyabb odafigyelést és előkészületeket igényel, mint egy klasszikus edzés a tavaszi-nyári szezonban. A következőkre különösen figyelj, ha nem akarsz sűrűn lesérülni és megbetegedni!

Gyakorlatok farizomra, amiket naponta végezhetsz

Fitt
Azt tudjuk, hogy a futás szempontjából muszáj kellő mennyiségű időt szánni a farizmok erősítésére, hiszen így elkerülheted a sérüléseket.

5 saját testsúlyos gyakorlat kezdő futóknak

Fitt
Csak mostanában kattantál rá a futásra? A rendszeres futóedzések nagyon jók a testnek, viszont ha erősödni szeretnél, és csökkenteni a sérülések esélyét, akkor érdemes pár saját testsúlyos gyakolratot is végezni - akár otthon, akár levezetésképp egy futóedzés után!

Téli álom helyett: élvezd a sportolást & maradj fitt a hideg hónapokban is!

Fitt
A hardcore futócsajoknak nem jelent problémát, ha fagyban, hóban, esőben vagy épp hőségben kell útnak indulniuk. Ám, sokan a tipikus tavasztól-őszig futás hívei, hiszen nem könnyű sötétben, hideg szélben elindulni reggelente vagy este. Ha te is közéjük tartozol, online vezetőszerkesztőnk, Brigi ad pár tanácsot, hogyan maradj motivált akkor is, amikor az időjárás nem valami lelkesítő.

Milyen alkoholt igyál, ha nem akarsz hízni?

Életmód
Legalábbis, ha szeretnél alkoholt fogyasztani...

Legyőzheti a futás a genetikát, ha valaki depresszióra hajlamos?

Fitt
Azt tudjuk, hogy amozgás mindenképp jót tesz a testnek, hiszen endorfin, azaz boldogsághormon termelődik a szervezetben. De győzhet a sport a genetika felett, ha szóba kerül a depresszió?

Motiváció esti futáshoz

Fitt
Mivel már nagyjából 4-kor sötét van, a munka után futók egy részének biztos megfordul a fejében, hogy kihagyja az edzést. A következő tippekkel viszont nem lesz probléma!

Támaszkodj az 5 érzékedre, hogy jobban menjen a futás!

Fitt
Ha kivételesen a tested jelzéseire figyelsz, nem pedig a kütyüidre, sokkal jobb futóélményben lesz részed.

Az ebéd utáni séta több szempontból is jó ötlet

Fitt
Sokan inkább ledőlnének aludni ebéd után, pedig sokkal jobb, ha ilyenkor is aktivizálod magadat és sétálsz egyet.

Szénhidráttöltés a verseny előtt: alapszabályok, amiket tarts be

Fitt
A szénhidrátok elemi fontosságúak a kemény fizikai igénybevétel mellett, és rengeteg múlhat azon, hogy a verseny előtt a megfelelő táplálékot vidd be a szervezetedbe, méghozzá a megfelelő időben!

Ezekre fokozottan figyelj, ha a kutyáddal futsz

Kutyadolog
Egy jó gazdi tudja, hogy a kutyájának nem elég, ha kielégíti az alapvető szükségleteit, mint evés, ivás, orvosi ellátás. Egy nagy mozgásigényű kutyának biztosítani kell a megfelelően aktív életmódot is.

Nincs párja az őszi edzéseknek, de tartsd be a szakértő tippjeit, hogy jobban bírd a hideget sport közben!

Fitt
Könnyes búcsút veszünk a vényasszonyok nyarától, és beköszöntenek az igazán hideg őszi napok. Ne feledd, ilyenkor is megtolhatod az edzéseidet, de ha lehűl a levegő, pár dolgon nem árt, ha változtatsz!

Futónőknek: Hogyan hat az alacsony ferritinszint a futásaidra?

Egészség
A vashiány tüneteit mindenki ismeri: fáradékonyság, folyamatos álmosság, gyengeség. A ferritinről viszont kevesebben hallottak, pedig ez a fehérje is fontos szerepet játszik abban, hogy mennyi vas van a szervezetben.

6 szuper gyakorlat, amit érdemes elvégezned az asztalodnál, ha ülőmunkát végzel

Fitt
A napi többórányi ülés senkinek nem tesz jót, pláne a futóknak. Íme néhány gyakorlat, amit az íróasztalodnál is elvégezhetsz, hogy kicsit átmozgasd magadat.

Bizony, a futástól tényleg okosabb leszel!

Fitt
Ugye te sem csak azért edzel, hogy leadd a súlyfelesleget? A mozgás ugyanis emellett a stresszt is oldja, és az agyra is csodás hatással van!

7 meggyőző érv, hogy a jóga az egyik legjobb keresztedzés futóknak

Fitt
Szívesen választanál valami igazán hatékony keresztedzést a futás mellé, pláne az őszi-téli szezonban, amikor nehezebben veszi rá magát az ember a szabadtéri sportra? A jóga az egyik legjobb opció - el is áruljuk, miért!

Red Shoes Weddings - 10 évet ünnepel az esküvőszervező páros

Promóciók
Bár maga a brand viszonylag új keletű (2016 őszére datálódik), a mögötte álló két esküvőszervező, Losonczi Viki és Varga-Kovács Timi idén ünnepli pályafutásuk tizedik évfordulóját.

Ördög Nóra 10 kilométeres futásra készül

Promóciók
„A hathetes felkészülés után is az életem része lesz a futás”

3 kaja, amit azon nyomban kapj be, ha fel vagy puffadva

Egészség
Ez a három étel gyorssegélyt jelent a puffadásra.

Mi a teendő akkor, ha nem szeretnél a futástól fogyni?

Fitt
Azt tudjuk, hogy a futás szuper mozgásforma a fogynivágyóknak. De mi a helyzet akkor, ha te nem szeretnéd csökkenteni a súlyodat? Megmutatjuk, mit tehetsz az ügy érdekében!

Feledékeny vagy? Kezdj futni, mert napi 15 perc javít a memóriádon!

Fitt
Amellett, hogy a futás egészségesebbé tesz és akár a hosszabb élethez is hozzásegíthet, egy új kutatás szerint a memóriára is jó hatással van.

Nem mindegy, mikor reggelizel: a tökéletes időpont

Egészség
Jogos kérdés: nem csak azon van a hangsúly, hogy mi legyen az, hanem azon is, hogy mikor kellene megenni!