Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Miért tekint a legtöbb magyar ember ellenségként a K-pop műfajra?

Miért tekint a legtöbb magyar ember ellenségként a K-pop műfajra?
Facebook
Twitter
Pinterest
Mi, magyarok szeretjük azt gondolni, hogy viszonylag elfogadó társadalom vagyunk, és néhány igen kemény nemzethez képest követjük a modern kori változásokat. De minden téren így van ez?

Biztosan sokak számára ismeretlen a K-pop műfaj és a vele járó sztereotípiák. A K-pop egy Dél-Koreából származó, ma már igen népszerű zenei műfaj, ami az általános pop műfajhoz áll a legközelebb, ám mindenféle jegyet bele csempésznek az előadók, például klasszikus, latin pop, rock illetve ballada jellegű zenét. Ezeken kívül pedig még megszámlálhatatlan alkategória is felbukkan a különböző előadók műveiben.

Tudtad, miért kortalanok a koreai nők?

Miért is ódzkodnak az emberek ettől műfajtól? A leggyakoribb indok az, hogy félnek tőle. Itt nem az igazi, rettegő félelemre kell gondolni, hanem inkább az ismeretlentől való tartásra. Az USA-hoz és más nyugati országokhoz képest a laikus ember eszméletlen keveset tud a keleti kultúrákról. Amit pedig nem ismerünk, azt könnyebb rögtön kritizálni, mint megismerni, elfogadni. Sok esetben az elutasításnak semmi köze a zenéhez.

Hazánkban is rengeteg rajongója van a K-popnak, és ez a szám egyre csak növekszik, de sokan nem tudnak eltekinteni az általános sztereotípiáktól. Az egyik leggyakrabban előforduló félreértés az előadók identitásával kapcsolatos. A dél-koreai emberek (nem csak a hírességek) hatalmas figyelmet fordítanak a kinézetükre. Olyan mértékben, hogy egyáltalán nem furcsa, ha egy férfi is használ szépségápolási termékeket, esetleg némi sminket is, illetve a plasztikai műtétek is sokkal nagyobb számban előfordulnak, már egészen fiatal korban is.

Ebből kifolyólag sokak első gondolata, hogy a K-pop sztárok, leginkább a férfiak, csak homoszexuálisak lehetnek, mert az európai ideálhoz képest igen nőies jegyeket viselnek. Ezt még az is erősíti, hogy a férfi bandák 5-7, vagy ennél több tagúak, és nagyon közel állnak egymáshoz. Ez talán a legelterjedtebb félreértés a K-pop sztárokról. Aki ismeri Dél-Korea társadalmi normáit, az tudhatja, hogy sokkal kisebb arányban fordul elő a homoszexualitás, mint itt nálunk Európában (nem mintha úgy egyébként ezzel bármi gond lenne). Ez egyébként azért van, mert sokkal hagyományokhoz kötöttebben nőnek fel, mint mi. Például a házasság szentsége sokkal nagyobb jelentőséggel bír, illetve a szülők tisztelete is olyan mértékű, ami számunkra biztosan furcsa lenne. Természetesen az idő múlásával a fiatalok egyre szabadabb szelleművé válnak, egyre jobban befogadják más országok és a világ újdonságait.

Kép
forrás: Photo by Markus Winkler on Unsplash

Sokan a nyelv ismeretlensége miatt sem kedvelik ezt a fajta zenét, hiszen ha a fül nincsen hozzászokva, kivehetetlen szavak sorának hangozhat. Ám, ahogyan a magyar, úgy a dél-koreai nyelv is rengeteg szépséget rejt magában, amit ezeken a dalokon keresztül mi is átérezhetünk.

Sokan nem is tudják, milyen kiemelten tehetségesek ezek az előadók, mennyi fontos üzenetet próbálnak közvetíteni a világnak. Emellett pedig olyan kitartóak, hogy a nagy nyugati nyomás alatt is sikerült már nemzetközi hírnévre szert tenniük.

Ismerj meg néhány kivételes K-pop előadót!

Galéria / 4 kép

Legismertebb K-pop előadók

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A 61 éves, Parkinson-kóros Michael J. Fox küzdelmeiről vallott: elárulta, hogyan él mostanában 

Emlékszel a Vissza a jövőbe! filmsorozat sztárjára, Michael J. Foxra? Ilyen az élete most!

Kép

Hangolódjunk: a TOP 10-es Disney szerelmes dalok listája

Ugye nem csak mi vagyunk úgy azzal, hogy felnőttként is imádjuk a Disney-mesék betétdalait. Ebben a cikkben Valentin-napra hangolódva összetettünk egy 10 dalból álló playlistet, amit egészen biztosan Te is hangosan fogsz végigénekelni. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Napi horoszkóp február 5.: az Ikrek szokatlan kihívással kerülnek szembe, a Rákok átadhatják magukat a pihenésnek

A csillagok a hét utolsó napjára is izgalmas üzenetekkel készültek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Heti horoszkóp február 6-12.: az Ikrek túl nagy nyomást helyeznek magukra, az Oroszlánok által befektetett munka bőséggel megtérül

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat tartogatnak, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!