Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Anime rajongó vagy? 10 dolog, amit biztosan nem tudtál a japán animációs filmekről és sorozatokról

Anime rajongó vagy? 10 dolog, amit biztosan nem tudtál a japán animációs filmekről és sorozatokról

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Aki egyszer megszereti őket, sosem tudja elengedni.

Az animék elbűvölő és mágikus mesék egy távoli országból, amelyeket lehet szeretni vagy nem szeretni, de semlegesen nem lehet elmenni mellettük, ugyanis mindenkire hatással vannak. Érzelmeket váltanak ki, lenyűgöznek, mi pedig egyre több hasonlóságot fedezhetünk fel az anime és a saját életünk között, ugyanis sokszor valódi történeteket mesélnek el.

Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, sosem voltam nagy anime rajongó. Pár barátom és az unokatestvéreim egészen kiskoruk óta megszállottan lelkesedtek az animékért, engem azonban sosem tudtak igazán rávenni, hogy érdeklődéssel fogadjam ezt a világot.

Egészen addig, amíg pár évvel ezelőtt egy esős augusztus 20-ai ünnepnapon a tűzijáték helyett inkább a Chihiro Szellemországban animét választottam. Mivel az unokatestvérem teljesen odáig volt ezért az animéért, úgy döntöttem, hogy nekem is látnom kell. Nem számítottam semmi különösre vagy kiemelkedőre, azonban azok az érzések elképesztőek voltak, amelyeket ez a megható mese váltott ki belőlem.

Kép
forrás: Unsplash/Gracia Dharma

Tanulságos, gyönyörű és kitűnően felépített volt a Chihiro Szellemországban anime. Tipikusan az a példa, amikor a film után alig tudsz megszólalni és kicsivel később már tisztán érzed, hogy egy nagy űr maradt benned. Nekem is elkezdett hiányozni ez a típusú alkotás. Társközösséget éreztem a benne szereplőkkel és sokat gondolkoztam a benne történteken is.

Olyan akartam lenni, mint a kis Chihiro. Bátor, eltökélt és nagyon kitartó. Talán ott és azon a ponton értettem meg, hogy miért is csábít olyan sokakat az animék színes, ugyanakkor nagyon is realisztikus és a való világot tükröző univerzuma. Mindannyian vágyunk a pozitív kimenetelű történetekre, mesékre, amelyek tanítanak és megríkatnak. Egy olyan világra, ahol a jó mindig elnyeri méltó jutalmát. Egy olyan világra, ahol mindig van remény.

Kép
forrás: Részlet a Chihiro Szellemországban c. animéből

Helló, anime!

Az anime - amelyet néha japán animációnak is neveznek - a japán illusztrált média népszerű formája. Az animét gyakran hasonlítják a mangához, képregényekhez és grafikus regények sorozatához. Japán kiemelkedően büszke a világhírű animéjére, ahogyan a nemzeti zászlajára és kulturális örökségére is. Érdekességnek számít, hogy az anime az elmúlt évtizedekben az egyik legjelentősebb japán kulturális exporttá nőtte ki magát. Éppen ezért a helyiek nagyon nagy becsben tartják. A világszerte sugárzott animációs tévéműsorok több, mint 60%-a Japánból származik.

Miért olyan lenyűgözőek az animék?

1. Érzelmi intelligencia

Az animék nézése által intelligensebbé válsz, hiszen folyamatosan nyomon kell követned a szálakat és a logikai sorrendet. Sosem tudhatod egészen biztosan, hogy mikor mi fog történni a mesében, azonban a megérzéseidre hagyatkozva könnyen rádöbbenhetsz. Ezáltal pedig az érzelmi intelligenciád is nőni fog.

2. Érzelmek és romantika minden mennyiségben

Az érzelmeket az animékben a lehető legteljesebb mértékben mutatják be. Mivel ezekben a mesékben nem színészek szerepelnek, hanem a legjobb művészek által rajzolt illusztrációk, ezért minden jelenetben érezni fogod a tökéletességet. Épp ezért az sem ritka, ha valaki „beleszeret” egy-egy rajzolt karakterbe épp úgy, mint a filmvásznon szereplő színészbe. Mindehhez pedig még hozzájön a háttérzene is, amely olyan érzéseket vált ki belőlünk, hogy garantált a végső katarzis.

3. Erkölcsi értékek

Rengeteg erkölcsi értéket fogsz megtanulni az animékből. A mai világban az egyik legjobb módja annak, hogy a gyerekek és a felnőttek minél több erkölcsi példázatot láthassanak, az anime nézése. Ezekben a mesékben a gonosz mindig elnyeri a büntetését, a jó pedig elismerést és megbecsülést kap a történetek végén.

4. Az álmokért harcolni kell!

Az animéknek köszönhetően ráébredsz majd arra, hogy az álmaidért és a céljaidért tenni és küzdeni kell, méghozzá minden egyes nap! A mesék felépítésének és a hős jellemvonásainak köszönhetően te is motiváltabbá válsz és könnyebben hiszel majd saját magadban.

És ezt tudtad?

Galéria / 10 kép

10 megdöbbentő tény a legismertebb anime filmekről és sorozatokról

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 27.: a Bikák sikeresen jönnek ki egy bizonyos helyzetből, a Rákok igyekeznek minden körülmények között önazonosak maradni

A csillagok a hét utolsó munkanapjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

5 apró változtatás, aminek hála jobban indul a napom

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell óriási változtatásokat eszközölni. Megbilleni nem fog ezek miatt az életed, pont ellenkezőleg: minden a helyére kerül. Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

Tudtad? A The Last of Us csillagának öccse közel 3 éve nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép

Megtaláltuk az új kedvencedet: eláruljuk, melyik az a hatóanyag, ami még a C-vitaminnál is népszerűbb lesz idén

Azok, akik valóban képben akarnak lenni a legújabb és leghasznosabb arcápolási trendekkel, azok mindenképpen elolvassák ezt a cikket!

Kép

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Kép

Csak egy hete használom, mégis őrületes az eredmény: Próbáld ki ezt a receptet a puffadás ellen!

Ha még nem találtad meg a neked való receptet a puffadásra, itt egy újabb variáció.