Ünnepeld velünk a szépséget! Szavazz kedvenc szépségápolási termékeidre!
SZAVAZOK
Horoszkóp
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Karácsony
JOY Prix de Beauté
Böngéssz a JOY Beauty channel videói között!
Legyantázta 3 éves kislánya szemöldökét: a netezők szétszedték az anyukát

Így készült a hamisítatlan Priscilla Presley kinézet a hajtól a sminkig a legújabb Elvis filmben

Így készült a hamisítatlan Priscilla Presley kinézet a hajtól a sminkig a legújabb Elvis filmben
A feliratkozásod hibába ütközött. Kérjük próbáld meg újra!
Köszönjük, sikeresen feliratkoztál!

Vár a JOY Beauty Club!

 Szeretnél mindenről elsők között értesülni? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szakértőink

Dr. Falus György

1993 óta dolgozom plasztikai sebészként. Már pályám kezdetén abban a szerencsében volt részem, hogy rögtön kipróbálhattam mind a kórházi, mind a magán praxist. Jelenleg az esztétikai műtéteket egy megújult magánvállalkozásban, a helyreállító műtéteket kórházi keretek között végzem. A velem együtt dolgozó kollégákkal együtt közös célunk, hogy maximális szakmai és emberi hozzáállással valósítsuk meg a szépülni, fiatalodni vágyó pácienseink elképzeléseit. 

Dr. Halász Dóra

Aromaterapeuta, gyógyszerész

Dr Halász Dóra vagyok, szakgyógyszerész , feleség és egy gyönyörű kisfiú édesanyja, a SHEDO kozmetikumok megálmodója és készítője. Gyógyszerészeti egyetemi tanulmányaim során megismerkedhettem számos természetes és szintetikus vegyület kémiájával, tulajdonságaival, hatásaival. Figyelmem hamar a természetes anyagok felé irányult. A gyógynövények, növényi olajok és illóolajok ragadtak magukkal. Aromaterápiás tanulmányaim során elmélyülten foglalkozhattam kedvenc olajaimmal. Ezen tudásanyag birtokában már elérhetőek bizonyult sajátnatúr kozmetikumaim létrehozása, amellyel egy régi álmom vált valóra. Anyaként, keresztanyaként, barátnőként a mindennapos babaápolásban is szereztem tapasztalatot. Így született meg a SHEDO Manó babaápolási termékcsalád. Kozmetikumaim 2020. tavaszán kerültek forgalomba.Gyógyszerész. Aromaterapeuta. Csodás, 100%-ban természetes összetevőjű natúrkozmetikumok megálmodója és alkotója: ismerjétek meg dr. Halász Dórát és a SHEDO márkát! 

Dr. Pozsgai Melánia

2014-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Már az első egyetemi évek alatt érdeklődni kezdtem a bőrgyógyászat iránt. Szakorvosként kiemelten fontosnak tartom, hogy az általános bőrgyógyászati kórképek mellett minél nagyobb hangsúlyt fektessünk bőrtumorok korai felismerésére, a fényvédelemmel, megelőzéssel kapcsolatos információk átadására.

Gazdig Adrienn

Hajfonat specialista

1985-ben születtem, amióta az eszemet tudom fodrász szerettem volna lenni.15évesen saját hajamon elkezdtem fonásokat gyakorolni, amit Alicia Keys ihletett (Fallin c. számában). Majd az egész sulinak kellett! 10éve végeztem el a fodrász iskolát és mivel 2017-ben hatalmas divat lett Magyarországon a hajfonás, így ezt már begyakorolva, meglovagoltam a hullámot! Ma pedig már oktatom is a hajfonás minden változatát!

Herczeg Csaba 'Gepárd'

1998 óta vagyok aktív fodrász, és 2000-től kezdve dolgozom divatfotózásokon, divatbemutatókon és reklámfilmekben. 2000-től a Tony&Guy oktatási és kreatív igazgatója voltam, innentől kezdve pedig állandó szereplője voltam a divatlapoknak, mint fodrász. 2005-ben két társammal megalakítottuk a Hair-Club szalont, 2010-től pedig egyedül viszem a CULThair fodrászatot.  Többször voltam a Central European Fashion Week vezető fodrásza, emellett pedig együtt dolgozhattam olyan cégekkel is, mint például a L’Oreal, TG vagy a Joico. Az utóbbi években a Schwarzkopf Professional és az Authentic Beauty Concept fodrásza vagyok.

Kenesei Anikó

A JOY magazin szépségszerkesztője

Klein Fanni

Klein Fanni vagyok, a The Sisterhood Salon egyik alapítója, a szalont Annával a nővéremmel nyitottuk tavaly nyáron budapest belvárosában, nekünk ez volt az egyik nagy újratervezés 2020-ban. Amikor megszereztem a szakmám, még nem ismertem ezt a világot, így folyamatosan fejlődni akartam, ezért képzésről képzésre jártam, ezáltal rengeteg szakembert és új technikát ismertem meg. A mai napig úgy gondolom, hogy soha nem szabad hátra dőlni, szeretem magam képezni és mindig keresem az újdonságokat. A festés szerelmeseként a díszítést preferálom főként, de a természetes hatású tökéletes gél lakkozás is nagyon fontos szerepe a munkámnak.

Kovács Viktória

Szakmai pályafutásomat a MAC Cosmetics-nél kezdtem 2014-ben, 3 kozmetikusként töltött év után. 2015-ben váltam szabadúszó sminkessé, azóta változatos területeken tehettem magam próbára. Több Budapest Fashion Week bemutatón dolgoztam, különböző magazinok oldalain jelentek meg munkáim, és számos hazai divattervező fotózásán közreműködtem. Hosszú ideje készítem írók, költők, szerzők sminkjeit is egy könyvkiadó felkérésére.

Részt vettem magyar és külföldi filmek, sorozatok forgatásán, illetve több, a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon bemutatott produkció elkészítésében. Az utóbbi években sok zenei videó és reklám által is bővült a portfólióm.

Molnár Lilla

Etyeken élek és tevékenykedem sminkesként, kozmetikusként és sminktetoválóként (weboldalam). Egyetemi tanulmányaim alatt végeztem el professzionális sminkes képzést, majd rögtön el is helyezkedtem a szakmában, hogy kellő gyakorlatra tegyek szert, 5 évet dolgoztam a MAC Cosmetics-nél, majd kialakítottam önálló sminkes szalonom. Dolgoztam már fotózásokon, divatbemutatókon és forgatásokon is, Idő közben pedig nem csak sminkes, hanem sminktetováló és kozmetikus is lettem. Microblading- természetes szálas szemöldök tetoválás készítéssel is foglalkozom.

Szakonyi Eszter

Kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, a Vintage Beauty magyar prémium kozmetikai márka megalapítója, az Időtlen szépség c. könyv szerzője

"Az emberi arc az egyik legpontosabb térkép az egyénről. Múltja, életmódja, szokásai, egészségi állapota, lelki alkata, törekvései és elfojtásai, hangulata és indulatai mind-mind leolvashatóak bőr állapotából, ápoltságából, redőiből, elváltozásaiból és a mindezek elfedésére tett törekvésekből. Ezen kódrendszer megfejtése és lehetőségekhez mért manipulálása az egyik legizgalmasabb játék számomra."

Takács Petra

Vadász Emese

Online szépségszerkesztő. Szépségápolás fanatikus, színház expert és Netflix-függő.

Zólyomi Zsolt

Parfümőr

Zólyomi Zsolt vagyok, az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr, a Le Parfum luxusparfümérialánc alapítója. Jean-Paul Guerlain Versailles-ban, a Napkirály fényûzõ városában alapította meg a luxuskozmetikumok világhírû francia iskoláját: www.isipca.fr Ebben az iskolában a világ minden tájáról érkezett tizenkét tanuló közt évtizedek óta az egyedüli magyarként végeztem el a Fragrance Academy parfümkészítõ mesterkurzusát. Jelenleg nemzetközi megbízásoknak megfelelve készítem saját parfümkreációimat. A Le Parfum parfümériáimban Személyes Parfümtanácsadást is tartok a világ legszebb niche parfümjeiből. A luxusparfümkészítés high-end szolgáltatása azonban, amikor egyedi felkérésre személyre szabott, kifejezetten a megrendelõ bõréhez komponált “haute couture” vagy "custom-made" parfümöket, valamint emlékezetes ünnepi, például esküvõi vagy exkluzív vállalati parfümöket alkotok.

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Szeretnél 150 ezer Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

Egy karácsonyi szünet: KATtanj rá a hozzád illő KITKAT-re!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Téli csillogás – néhány kötelező darab a női téli kabátok világából

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha már te is Priscilla-lázban égsz, akkor ezt IMÁDNI fogod!

A legtöbbek számára a Barbie volt az év filmes eseménye, de a Lana Del Rey-t hallgató, balerinacipőt viselő, Silvia Plath-ot olvasó fiatal nők egy bizonyos csoportja számára Sofia Coppola Priscillája a befutó.

Baz Luhrmann Elvis című filmje után Coppola ugyanis egy még intimebb betekintést nyújt Amerika királyi családjába, aminek az érdekessége, hogy maga Priscilla Presley emlékiratai alapján készült.

Priscilla Presley természetesen egy igazi szépségikon is, és Sofia Coppola ezt a tényt helyezi előtérbe adaptációjában. A film nyitó képsoraiban például azonnal látjuk, hogy Priscilla (akinek bőrébe Cailee Spaeny bújt) fekete, cicás szemhéjtust és szempillaspirált visel, így már a film elejétől fogva világossá válik, hogy a haj és a smink fontos szerepet fog játszani a karakter alakításában.

A következőkben a Priscilla haj- és sminkmesterei, Cliona Furey és Jo-Ann MacNeil, a szépségápolás minden részletét feltárják, és mindent megosztanak a forgatáson használt termékektől kezdve a kulisszák mögött rejlő, Cailee Spaeny Priscilla Presley-vé való átalakulásának hajjal kapcsolatos titkaiig.

Az inspiráció

Furey és MacNeil Coppolával együtt olyan megközelítés mellett döntöttek, amely inkább Priscilla lényegét ragadta meg, és nem a közvetlen másolásra vagy megszemélyesítésre törekedett.

„A hajtervezéssel kapcsolatban abszolút kiélhettem a kreativitásomat. Az volt a megközelítésem, hogy olyan külsőt alkossak, amelyet Priscilla talán nem viselt életében, de tetszett volna neki" - mondta Cliona Furey, majd hozzátette, hogy természetesen volt néhány nyilvános pillanat, amelyet viszont a csapat extra pontosan rekonstruált, mint például Elvis és Priscilla esküvője.

Kép
forrás: ADS Service Kft.

„A film persze nem a nyilvános és színpadi életről szól, hanem sokkal inkább Priscilla útjáról, ahogyan nőként felnő abban a kapcsolatban és abban a környezetben.” – magyarázta Furey.

Az átalakulás

A Priscilla című film több mint egy évtizedet ölel fel, ami érdekes kihívást jelentett Furey és MacNeil számára, hiszen Cailee Spaney-t 14 éves korától körülbelül 27 éves koráig kellett ábrázolniuk.

„Az egyetlen dolog, amihez Sophia Coppola végig ragaszkodott, hogy Cailee külsejével kapcsolatban, hogy friss arcot varázsoljak neki. Bár néha a smink elég nehéznek tűnhet a vásznon, de ennek ellenére mindig láthatjuk a friss bőrét, a smink alatt ugyanis még a szeplői is látszódnak. Ez adta meg a karakter ártatlanságát ezen az utazáson."

Priscilla változó hajviselete és sminkje nemcsak az idő múlását, de a szereplő személyiségfejlődését is mutatja. A film elején, amikor Priscilla 14 éves, még smink nélküli külsőt visel. Ahogy az Elvisszel való kapcsolata fejlődik, lassan egyre több rúzst, pirosítót és szempillaspirált kezd használni.

Kép
forrás: ADS Service Kft.

A haj

Hogy újraalkossa Priscilla legikonikusabb kinézetét - a magasba törő, koromfekete hajat -, Furley azt mondja, hét parókát használt, Stacy Butterworth parókakészítő jóvoltából (Jacob Elordi Elvis megformálásához egyébként három különböző parókát és hajpántot használt).

Furley szerint az elsődleges szempont az volt, hogy minden paróka illeszkedjen Spaenyhez - aki nagyon vékony testalkatú -, hogy soha ne tűnjön úgy, mintha a haj viselné őt. Az egyetlen kivétel az a jelenet, amikor Priscilla teljes pompájában hagyja el a kórházat, miután megszülte Lisa Marie-t.

„A Priscilla Presley-ről készült fotókat nézve meg tudom állapítani, hogy hajpántot viselt, így ott én is hajpántot használtam.”

Kép
forrás: ADS Service Kft.

A smink

A Chanel egyedi jelmezeket készített a filmhez, és Jo-Ann MacNeil azt mondja, hogy a legtöbb sminktermék, amit Spaeny-n használt, az szintén Chanel volt. Priscilla jellegzetes szemsminkjének újrateremtéséhez a sminkmester a Chanel e Liner De Chanel vízálló szemhéjtusra esküszik, amelyet azért szeret, mert hihetetlenül éles vonalat eredményez.

MacNeil a színésznő arcára Armani e Liner De Chanel vízálló szemhéjtus Foundation alapozót használt, mert áttetsző a finishe: „Fedettséget, de áttetszőséget tudtam vele elérni, így még mindig látszott a bőre”.

Priscilla ajkai többnyire háttérbe szorultak a szemsminkje mögött, de MacNeil az összhang érdekében semleges Chanel rúzsokat illesztett a Priscilláról készült fotókhoz.

A végső megjelenés

Priscillánál összességében a csapat arra összpontosított, hogy a haj- és sminkválasztással tükrözze az ikon növekvő függetlenségét, ez pedig valljuk be, csodásan sikerült!

Ha pedig Priscilla mellett Elvis rajongó is vagy, akkor ezt érdemes elolvasnod:

Galéria / 5 kép

Izgalmas érdekességek Elvis Presley-ről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Szeretnél 150 ezer Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

Egy karácsonyi szünet: KATtanj rá a hozzád illő KITKAT-re!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Téli csillogás – néhány kötelező darab a női téli kabátok világából

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Kép

Jennifer Aniston könnyekben tört ki: „Ő volt a legkedvesebb és leggyengédebb ember”

A Jóbarátok sztárja hihetetlenül nehéz időszakon megy keresztül.

Kép

Gyermekként gyűlölte magyar középső nevét Ben Affleck, ma már büszkén vállalja azt

Bruce Wayne, azaz Batman megformálója egy valódi szuperhős után kapta a Géza nevet szüleitől, aki több ember életét is megmentette a múltban.

Kép

Meghan Markle üzent a királyi családnak: úgy tűnik, békülni szeretne

Harry herceg felesége abban a csodaszép karkötőben jelent meg a nyilvánosság előtt, amit a nemrég rasszizmussal megvádolt III. Károly királytól kapott.

Kép

Napi horoszkóp december 7.: a Kosoknak fontos döntést kell meghozniuk, az Oroszlánok napját váratlan lehetőség határozza meg

A csillagok a hét második felére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

A hasra hízás legmeglepőbb okai - 4 tipp, hogy leszámolj a makacs zsírpárnákkal

Az úszógumiként emlegetett zsírpárnák a pocakodon sajnos nemcsak bosszantóak, hanem kimondottan veszélyesek is, úgyhogy szabadulj meg tőlük mielőbb!

Kép

A párok alvási pózai és jelentésük: most kiderül, milyen valójában a kapcsolatotok!

A párok alváspozíciója sokat elárul arról, hogy milyen kapcsolat van közöttük, és mit éreznek valójában egymás iránt.