A páfrányfenyő levelei számtalan olyan anyagot tartalmaznak, amelyek gyógyhatással bírnak az emberi szervezetre. A ginkgoban megtalálható egyik vegyületcsoport, a flavonoidok a fa saját védelmét szolgálják, az emberi testben pedig értágító hatást fejtenek ki, így a bőr, az izmok megfelelő vérellátását segítik. Egy másik vegyületcsoportnak, a terpenoidoknak köszönhetően pedig fokozódik az agy vérellátása, és az idegsejtek védelme is biztosított általuk. Az agy egyik legfőbb üzemanyaga a glükóz, a ginkgo hatóanyagai pedig segítik a cukor anyagcseréjét az agyban. Mindezen hatásainak köszönhetően javul a memória, a koncentráló készség és a szellemi teljesítőképesség.
Fontos tisztában lenned azzal is, hogy a ginkgo biloba használata hosszú távon hígítja a vért, és nehezíti a véralvadást, éppen ezért elengedhetetlen, hogy alkalmazás előtt kikérd orvosod véleményét.
6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat
Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.
10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást
Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.