A múltban elég sok ellentmondásos kutatás született arról, hogy vajon a C-vitamin és a retinol keverhető-e egymással. Ez a mítosz egy egészen egyszerű ok miatt alakult ki, amire Dr. Garshick ad nekünk magyarázatot:
„Régebben azt gondolták, hogy a retinol miatt a C-vitamin kevésbé lesz hatékony, ám a C-vitamin újabb formulái sokkal stabilabbnak számítanak, így most már nem jelent problémát a mixelés, sőt, tanulmányok bizonyítják, hogy a két hatóanyag együttes használata csökkenti az öregedés jeleit!”
Technikailag bár keverhető a retinol és a C-vitamin, ám az érzékenyebb bőrtípusok számára akár mindkét összetevő irritáló lehet, sőt, akár érzékenységet is okozhat. Ha neked extra érzékeny bőröd van, akkor használd reggel a C-vitamint, a retinolt pedig este a biztonság kedvéért!
Ezt a szezonális zöldséget te sem fogyasztod eleget, pedig számtalan jótékony hatása van
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.
10 káliumban gazdag étel, amivel szíved egészségét támogatod: a banánnál is hatásosabbak!
A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.