Ezzel a kávéval igazán jól indul minden reggel!
Hozzávalók:1 adag presszókávé
1,5 dl tej
2 evőkanál sóskaramellszirup
Elkészítés:1. A sóskaramella szószt ma már nagyon könnyen beszerezhetjük az élelmiszerboltok polcairól, azonban a saját konyhánkban is elkészíthetjük.
125 g kristálycukrot felfűzünk 6 evőkanál vízzel. Kavargatás nélkül, lassú tűzön a cukor 15 perc alatt karamellizálódik. A karamellt 1,5 deciliter tejszínnel felöntjük, egy kávéskanál tengeri sóval, 1 teáskanál vanília kivonattal ízesítjük. Ez a szitup a hűtőben tárolvan akár 2 hétig is eláll.
2. Lefőzünk egy presszókávét.
3. Felmelegítünk 1,5 dl tejet. Ha van otthon tejhabosítónk, azt is bevethetjük.
4. Egy pohár aljára 3 evőkanálnyi szirupot teszünk, erre jön a kávé, majd a tej. Hidegen és melegen is mennyei!!!
Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!
Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról
Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.