Hozzávalók:
1/2 csésze sótlan vaj
1/2 csésze nutella
1/3 csésze krémes mogyoróvaj
3 uncia kiváló minőségű étcsokoládé, apróra vágva
1/3 csésze cukor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
2 nagy tojás
1/2 csésze liszt
Elkészítés:
Brownie:
Melegítsük elő a sütőt 270-280 fokra, majd vajazzunk ki egy kivehető aljú tortalapot.
Melegítsük a vajat, a nutellát és a mogyoróvajat egy kis serpenyőben alacsony hőfokon, amíg megolvad és keverjük simára. Adjuk hozzá a csokoládét és hagyjuk állni egy percig, majd keverjük habverővel, amíg elolvad. Ezután keverjük hozzá a cukrot, a sót és a vaníliakivonatot. Egyenként keverjük bele a tojásoka, majd jöhet a liszt. Az elkészült tésztát öntsük a kivajazott tortaformába, és süssük 25-30 percig. Nem fog úgy tűnni, hogy elkészült, de akkor se szabad tovább sütni, hagyd teljesen kihűlni!
Kend el a brownie tetején a ganache-t és borítsd rá a kedvenc édességeidet!
Nutellás, mogyoróvajas ganache:
Tegyük az apróra vágott csokoládét, a mogyoróvajat és a nutellát egy tálba. A tejszínt egy serpenyőben alacsony hőfokon melegítsd fel, éppen csak addig, amíg megjelennek a szélein a buborékok és meleg nem lesz. Öntsd a tejszínt a csokoládéra és hagyd állni 30 másodpercig, majd folyamatosan keverd, amíg sima nem lesz. Ezután hagyd kihűlni, amíg be nem sűrűsödik, majd kend rá a kihűlt brownie-ra!
8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.