Ez a történelmi sorozat nem egyértelműen nevezhető romantikusnak, hiszen a történet elején szerelemről és perzselő szenvedélyről sajnos szó sincs. A fehér hercegnő sorozat éppen attól különleges és egyedi, hogy hiteles képet ad a Tudorok koráról.
A sorozat alapvetően a fehér rózsák és a vörös rózsák, avagy a York-ház és a Tudor-ház közötti harcra és versengésre épül.
York Erzsébet és VII. Henrik király között létrejön egy érdekházasság, azonban a kapcsolatuk mélyére nézve ez egy se veled, se nélküled kapcsolat lesz.
Állandó ellentétek, családi viszályok és izgalmas fordulatok teszik ellenállhatatlanná és olyan lenyűgözővé ezt a sorozatot. Személyes benyomásom, hogy a teljes sorozat alatt fenntartotta az érdeklődésemet minden egyes karakter.
Habár Erzsébet és Henrik házasságát egyáltalán nem fűti vad vágy, az idő előre haladtával érdekes szeretet és egyfajta kapocs alakul ki közöttük. Egy olyan kapocs, amelyet a néző meghatottan és sokszor meghökkent nyugalommal szemlél.
Vajon mivé leszünk, ha szülők leszünk? Összeköthet két ősi ellenséget a vér és a közös utód? Hogyan lehet igaz szerelem és szenvedély nélkül élni egy sötét királyi házban, ahol a legkisebb hibáért is hatalmas büntetés jár?
Ezekre a kérdésekre kerestem és találtam válaszokat A Fehér hercegnő sorozat megnézése után. Neked is szívből ajánlom, ha érdekel Anglia búskomor, ám annál tanulságosabb múltja!
5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros
Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.
Miért könnyezünk a hagymától? 6 tuti tipp, hogy ne folyjon a könnyed aprítása közben!
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.