Hozzávalók:
- 2 sárga bio banán héja
- 1/2 tk mustármag
- 5-6 mogyoróhagyma szeletelve
- 2 szárított piros chili
- 1/2 marék curry levél vagy 1 tk currypor
- 1/4 tk kurkuma
- 1/2 tk köménymag
- 2 zöld chili
- 3/4 csésze reszelt kókuszdió
- ízlés szerint só
- 2 ek kókuszolaj
Elkészítése:
A megtisztított, fehér részektől eltávolított héjakat vágjuk csíkokra, majd tegyük félre egy vízzel teli tálban! Közepes lángon hevítsünk egy serpenyőben olajat és dobjuk rá a mustármagokat! Ha már pattognak, mehet bele a mogyoróhagyma, a vörös chili, a curry, a kurkumapor fele és pirítsuk tovább pár percig! Ezután tegyük rá a lecsepegtetett banánhéjakat, sózzuk és percenkénti forgatás mellett hagyjuk főni 10 percig alacsony fokozaton. Közben aprítóban dolgozz össze a maradék kurkumát, a reszelt kókusszal, a zöld chilivel és a köménymaggal. Ha ez kész, adjuk hozzá a banánhéjhoz és keverjük össze jó alaposan! Fedő alatt főzzük 2-3 percig, ezután ismét keverjük össze és hagyjuk lefedve 1 percig a tűzről levéve! Rizzsel isteni fogás lesz.
7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!
Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.
Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során
Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.
8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.