Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ennyibe kerülne pontosan, ha egy napra Emily lehetnél az Emily Párizsban című sorozatból

Emily Párizsban
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

3 csillagjegy, aki akkor is randizik valakivel, ha az házas: így nagyobb számukra a kihívás

Ez a három csillagjegy akkor sem hátrál meg, ha a kiszemeltje házas. Nézd meg, kik ők!

Olvasd el!

4 étel és ital, ami képes elmulasztani a legdurvább migrént is

A migrénes roham elképesztően kellemetlen állapot, ami lüktető fejfájással, hányingerrel, hányással, de akár látászavarral járhat. De az étrendünk megváltoztatásával felvehetjük vele a harcot!

Olvasd el!

9 sztár, aki szörnyű módon vetett véget a saját életének

Minden évben vesztünk el nagy sztárokat.

Olvasd el!

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Facebook
Twitter
Pinterest
Akár bevalljuk, akár nem, egy kicsit azért mind irigyeljük az Emily Párizsban főszereplőjének életét. Úgyhogy kiszámoltuk, milyen költségekkel is járna, ha helyet cserélnénk Lily Collins karakterével. Spoiler Alert: hát, nem lenne túlságosan low a budget…

A koronavírus első hullámainak idején, 2020 őszén debütált a Netflixen a Szex és New York alkotójának, Darren Starnak az új sorozata, az Emily Párizsban (Emily in Paris), ami segített nekünk abban, hogy egy kicsit kiszakadjunk a valóságából, és a pandémia hírei helyett inkább azt követhessük figyelemmel, hogy miként boldogul a huszonéves, marketingesként dolgozó Emily Cooper (Lily Collins) Franciaországban, akinek sikerül szó szerint az első párizsi napján belebotlania a (talán) igaziba, Gabrielbe (Lucas Bravo).

A szériát amúgy elképesztően sok kritika érte: nemcsak a franciákkal kapcsolatos sztereotípiák miatt, hanem azért is, mert a főszereplő életének nem sok valóságalapja van. Az (elvileg) fontos pozíciót betöltő Emily naponta két-három óránál láthatóan nem dolgozik többet, és pillanatok alatt több ezer követőt szerzett magának Instán. De hiába a logikai bukfencekkel teletűzdelt forgatókönyv, a sorozat nézettségi rekordokat döntött a Netflixen: van, hogy egy szériát éppen annyira utálunk, mint amennyire képtelenek vagyunk leállni a ledarálásával, az Emily Párizsban pedig tökéletes példa a hate-watching jelenségre. Ráadásul kár lenne tagadni, néhány napra azért bárki szívesen kipróbálná, milyen lehet Emily Cooperként élni. Na de nézzük, mennyibe is kerülne nekünk ez a szerepcsere!

Sokan örülnének neki, ha akár csak egy napra is helyet cserélhetnének Emily Cooperrel, az Emily Párizsban című sorozat főhősével. De nem árt tudni, hogy Lily Collins karakterének életstílusa azért eléggé költséges.
forrás: Carole Bethuel/Netflix
Sokan örülnének neki, ha akár csak egy napra is helyet cserélhetnének Emily Cooperrel, az Emily Párizsban című sorozat főhősével. De nem árt tudni, hogy Lily Collins karakterének életstílusa azért eléggé költséges.

Párizs mindig jó ötlet, csak nem feltétlenül olcsó!

Amikor Emily megérkezik Párizsba, brand managerként kezd el dolgozni a Savoir nevű cégnél: a statisztikák szerint ezért a poziért átlagosan 41.000 – 75.000 eurót lehet bezsebelni évente a francia fővárosban. Mivel Emily munkahelye luxusügyfeleket képvisel, így feltételezhetjük, hogy az ő bére magasabb az átlagnál, ezért jó eséllyel akár 75.000 eurót is kereshet 12 hónap alatt, ami közel 28 millió forintnak felel meg. Ez már önmagában is igencsak szép összeg, de nem szabad elfelejtkeznünk arra sem, hogy a sorozat főszereplője „mellékállásban” influenszerkedik is: Emily párizsi mindennapjaira több mint húszezren kíváncsiak az Instán, így szponzorált posztjai évente akár 32.000 – 45.000 euróval (azaz 12 – 16 millió forinttal) megdobhatják a bevételeit.

Ez azt jelenti, hogy Lily Collins karakterének bankszámla-egyenlege évente akár 44 millió forinttal gyarapodhat.

Mondjuk, szüksége is van rá, mert Emily életstílusára aligha használhatnánk a visszafogott, minimalista szavakat. A Szex és New York főszereplőjéhez, Carrie-hez hasonlóan ő is láthatóan abban hisz, hogy a pénzét nem a bankban, hanem a gardróbjában érdemes őrizni, méghozzá designer ruhák és cipők formájában, és persze sokat költ szépségápolásra, na meg finom ételekre is. (Igen, lehet, hogy Gabriel éttermében kedvezményt kap, de azért közel sem ez az egyetlen hely, ahová jár Párizsban…)

Jöhet akkor a matek?

Az Emily Párizsban főhősnője évente akár évente akár 44 millió forintot is kereshet brand managerként, illetve Insta-influenszerként.
forrás: Carole Bethuel/Netflix

Az Emily Párizsban főhősnője évente akár évente akár 44 millió forintot is kereshet brand managerként, illetve Insta-influenszerként.

Emily ennyit fizet a lakásért Párizsban

Emily francia otthona Párizs 5. kerületének Place de l'Estrapade negyedében található, kilátással az Eiffel-toronyra: egy ehhez hasonló, teljesen berendezett lakás bérlése körülbelül 1.446 euró havonta, és természetesen ehhez még a rezsit is hozzá kell számolnunk. A Housing Anywhere becslései alapján az áramért átlagosan 79 eurót, a gázért pedig 70 eurót kell fizetni havonta Franciaországban, az internetszolgáltatás árát viszont a lakbérbe bele szokták foglalni. Mobiltelefon-előfizetésre azért szüksége van.

Már csak azért is, hogy építhesse az Insta-oldalát, ezért havonta körülbelül 20 eurót kell fizetnie a Culture Travel szerint. Ez havi szinten összesen 1.617 eurónyi kiadás, vagyis jelenlegi árfolyamon számolva közel 606.000 forint, ami napokra lebontva körülbelül 20.000 forint. És akkor Emily még nem is csinált semmit, márpedig általában elég sűrű (és kiadásokkal teli) a programja! (Oké, legalább gyalog jár munkába, így a tömegközlekedés, meg a taxi ritkábban szerepel a költségvetési listáján.)

Emily Cooper naponta körülbelül 20.000 forintot fizet a lakhatásért Párizsban.
forrás: Stéphanie Branchu/Netflix

Emily Cooper naponta körülbelül 20.000 forintot fizet a lakhatásért Párizsban.

Emily ennyit költ a megjelenésére Párizsban

Emily a napjait általában kocogással indítja: az első évadban például egy Chanel felsőt (körülbelül 2.800 dollár, azaz 967.260 forint), egy Nike futócipőt (130 dollár, tehát nagyjából 44.909 forint), egy Cotton On leggingset (40 dollár, átszámolva 13.818 forint) viselt, miközben az Apple AirPodján (169 dollár, vagyis 58.381 forint értékű) keresztül francia nyelvleckéket (16 dollár, ez 5.527 forintot jelent) hallgatott a telóján, amire egy vintage fényképezőgépes telefontokot (ez legalább „csak” 11 dollárba, azaz 3.800 forintba került) pattintott. Sportolás után persze (f)elkészül a napjára: Emily szépségápolási szokásait eddig ugyan nem leplezték le a sorozat alkotói, de Lily Collins már megosztotta a sajátját a Vogue-gal, és arra tippelünk, hogy Emily is hasonló sminkcuccokat használhat. A színésznő Lancôme Teint Idole Ultra Wear 24h tartós alapozóra esküszik (17.990 forint), aztán jöhet a Dual Finish Powder Foundation ugyanettől a márkától (ez 52 dollárba, körülbelül 17.963 forintba kerül).

A neszesszerében akad még Lancôme Blush Subtil púderes arcpír (23.010 forint), Lancôme Dual Finish Highlighter Illuminating Powder (42 dollár, kábé 14.509 forint), Lancôme Grandiôse Liner szemhéjtus (akciósan „csak” 16 dollár, tehát 5.527 forint), Lancôme Monsieur Big Monsieur Big extra dúsító szempillaspirál (10.760 forint), egy Lancôme L’Absolu Rouge Drama Matte mattító rúzs nude árnyalatban (12.160 forint) és a La Vie Est Belle Eau de Parfum (23.180 forintért szerezheted be 30 ml-es kiszerelésben). Ez összesen 1.206.634 forint, és bár a fenti termékeket nyilván nem kell minden hónapban megvennie, de azért csak viszonyításképpen: naponta körülbelül 38.923 forintnyi kiadást tenne ki ez a budget-jében. Emily gardróbjának ára pedig gyakorlatilag felbecsülhetetlen: ami a ruháit, a cipőit és a táskáit illeti, naponta akár 3.000 dollárnyi, azaz 1 millió forintnyi értéket viselhet magán.

Kép
forrás: notino.hu

A Lancôme Teint Idole Ultra Wear 24h alapozót ITT tudod beszerezni!

Kép
forrás: notino.hu

A Lancôme Monsieur Big Monsieur Big extra dúsító szempillaspirált ITT tudod beszerezni!

Az Emily Párizsban főszereplőjének gardróbja kizárólag designer darabokkal van tele és Emily aktuális napi szettjei akár 1 millió forintot is érhetnek.
forrás: Stéphanie Branchu/Netflix
Az Emily Párizsban főszereplőjének gardróbja kizárólag designer darabokkal van tele és Emily aktuális napi szettjei akár 1 millió forintot is érhetnek.

Emily ennyi pénzt hagy ott az éttermekben Párizsban

A reggeli csokis croissant-ja talán csak 2 dollár (693 forint), viszont annál több pénzt szór el, amikor Sylvie-vel (Philippine Leroy-Beaulieu), Luc-kal (Bruno Gouery) és Juliennel (Samuel Arnold) tart ebédszünetet és 22 dolláros (7.623 forint) Kir Royale koktélokat iszik (amit amúgy te is elkészíthetsz magadnak otthon, ha követed az ITT található recepet), és nyilván valamilyen könnyed fogást is rendel magának, ami 30 dollár (10.000 forint) körül lehet. Az estéit a barátnői, Mindy (Ashley Park) és/vagy Camille (Camille Razat), továbbá valamelyik szerelme, Gabriel vagy Alfie (Lucien Laviscount) társaságában tölti, és vacsora közben újabb 50-60 dollárt (17-20.000 forintot) költhet.

Szóval naponta közel 40.000 forintba kerülnek az étkezései és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy munka után általában lecseréli az irodai outfitjét egy másikra – ami úgyszintén milliókat érhet. És lehet, hogy a nap végén már nem gyalog, hanem taxival megy haza, amire nagyjából 30 dollárt (10.000 forint) adhat ki. Egyszóval, ha kizárólag a lakásával és az éttermi fogyasztásaival kapcsolatos kiadásait nézzük, akkor is legalább 60.000 forintunkba kerülne, hogy egy napra Emily bőrébe bújhassunk… a többit pedig jobb, ha hozzá se adjuk.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

9 sztárpár, akik egy sorozat forgatásán szerettek egymásba

Igen gyakori, amikor az emberek a munkahelyükön habarodnak a kollégájukba, ami aztán egy forró kalanddal vagy egy kapcsolattal teljesül be.

Kép

"Kevesen bocsátanák meg azt, amit anyósom tett az esküvőnkön" - A legtoxikusabb dolgok, amiket egy lagzin csináltak

Volt, akinek az anyósa 15 év után is arra buzdította a fiát, hogy váljon el, mert ez a kapcsolat nem működik... szerinte.

Kép

A 30 napos manifesztációs kihívás, ami az EGÉSZ életedet megváltoztathatja

Ha egy hónapon át követed a Dr. Joe Dispenzáról elnevezett challenge-et, alapjaiban megváltozhat az életed és elérheted a céljaidat!

Kép

Ez a magyar zöldség, amiért megőrülnek külföldön: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.

Kép

Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép

Heti horoszkóp április 29-május 5.: a Bikákra nagy változás vár, az Oroszlánok ügyei a lehető legjobban alakulnak

A csillagok az előtted álló hétre is tartogatnak bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!