Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Mit adott nekem a jóga?

Europress
Mit adott nekem a jóga?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nekem ez lett a nagybetűs "Sport" az életemben, ez lett az a mozgásforma, amiben végre tényleg magamra találtam.

Pedig sokáig kerestem, higgyétek el... Ugyanis tudni kell, hogy én nem vagyok egy nagy sportrajongó, nem véletlen, hogy annak idején a Spice Girls-ből sem Mel C, azaz Sporty volt a kedvencem. Sokáig próbálkoztam, erőltettem ezt a dolgot, mert tudtam, hogy mozogni kell! És persze az egészség érdekében mindent! De valahogy csak nem akart rám találni ezen a téren a "szerelem". Plusz nem is voltak sosem súlyproblémáim, szóval ez a fajta motiváció sem segített. Úsztam és teniszeztem egy ideig, de meguntam. Aztán jártam zumbára meg mindenféle csoportos aerobic órákra, de megmondom őszintén, én nem vagyok az az ugrálós fajta... :) A fallabda egyébként pár hónapra egészen lekötötte az érdeklődésemet, de aztán valahogy ez is kifújt.

Kép
forrás: Europress

Aztán az egyik nagyon jó barátnőm hatására mentem el az első jógaórámra, ami tényleg túlzás nélkül mondhatom, hogy megváltoztatta az életem. Eleve szerettem volna már egy ideje a gerincem és a hátam átmozgatása miatt elmenni gerincjógára, de nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog! Méghozzá több dolog miatt is: az egyik, hogy tényleg igaz, hogy hajlékonyabbá tesz, de ugyanakkor fejleszti az állóképessegedet és szálkásodsz, izmosodsz is tőle, ha heti többször is intenzíven jársz az órákra. A másik dolog, hogy az óra végi meditációs gyakorlatok nekem azért jelentenek a mai napig nagyon sokat, mert én ezelőtt szinte sosem tudtam teljesen ellazulni és kikapcsolni. Hiába mentünk el nyaralni és hiába üldögéltem a világ legszebb, legbékésebb tengerpartján, akkor is cikáztak a gondolataim: munka, otthoni teendők, családi programok, stb., stb... Egyszerűen nem ment a relax.

De a jógaórákon sikerült a "lehetetlen" és ilyenkor hihetetlenül jó ebben a nyugalmas, ellazult tudatállapotban létezni egy kicsit, hiszen a rohanó hétköznapokban úgy gondolom, hogy erre a kis feltöltődésre mindenkinek szüksége lenne. Egy szó, mint száz, én csak azt tudom javasolni, hogy ha olyan mozgásformát keresel, ami a testeden kívül a lelkedet is "rendberakja", akkor mindenképp próbáld ki a jóga valamelyik formáját!

Próbáltad, vagy szeretnéd majd kipróbálni a jógát?


A JOY.hu-n több cikkünk is foglalkozik a témával, keress rá! ;) Ajánlunk is gyorsan egyet:

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!