Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A tetoválás jót tesz az egészségnek?

A tetoválás jót tesz az egészségnek?
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Egy friss kutatás meglepő eredménye!

Jó hír a tetoválás szerelmeseinek: a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a tetoválás serkenti az immunrendszer működését, így egészségesebbé tesz.

Az American Journal of Human Biology című szakfolyóiratban megjelent tanulmányhoz 29 embert vizsgáltak meg tetováltatás előtt és után. Kiderült, hogy a második alkalommal mindenkinek magasabb volt az immunoglobulin A szintje, ami az immunrendszer aktivitását jelzi.

Lady Gaga is imádja a tetkókat!
forrás: Europress
Lady Gaga is imádja a tetkókat!

Bár az egész világ örül a hírnek, hiszen egyre trendibb a maradandó testdíszítés, fontos megjegyezni, hogy egy ilyen kevés résztvevővel folytatott kísérlet eredménye csak akkor tekinthető általános érvényűnek, ha sokkal nagyobb minta segítségével is sikerül megerősíteni. Másfelől pedig a tanulmányból kiderül, hogy a méréshez nyálmintát vettek tőlük, holott a vérkép ilyenkor pontosabb eredményt ad.

Persze, feltételezett jótékony hatás akár meg is adhatja azt a bizonyos utolsó lökést, ha már megtaláltad álmaid mintáját. A legfontosabb, hogy megfelelő szalonban, biztonságos körülmények között tetováltass – máskülönben a bőröd alá kerülő kórokozóktól kapcsol turbó fokozatra az immunrendszered, ami nem a legszerencsésebb.


Neked van már tetoválásod?

Olvasd el ezt is!

Fizess elő a Joy-ra, a felét mi fizetjük!

Csak 2970 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!