Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Fontos, hogy minőségi ételt egyél a buli után: nem is gondolnád, miért!

Fontos, hogy minőségi ételt egyél a buli után: nem is gondolnád, miért!
A nap cikke

A rák 8 korai jele, amit sokan nem ismernek: a köhögés és az állandó fáradtság is figyelmeztető tünet

Sok esetben a ráknak nagyon szokatlan, meglepő jelei vannak, amelyeket sokan nem ismernek, pedig fontos, hogy időben felismerje mindenki!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 5.: a Vízöntők kellemes meglepetésre számíthatnak, a Halak új kihíváson gondolkodnak

A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek sok idő után megoldódnak a pénzügyi gondjai: igazi gazdagság vár rájuk!

Néhány csillagjegy egy nagyon nehéz időszakot fog hamarosan lezárni, aminek következtében végre megoldódnak a pénzügyi gondok is!

Olvasd el!

Így segít az őrangyalod abban, hogy meggazdagodj 2024-ben a csillagjegyed alapján

Minden csillagjegyhez tartozik egy őrangyal, és most azt is eláruljuk, hogy a saját őrangyalod hogyan fog segíteni meggazdagodni ebben az évben.

Olvasd el!

Soha nem találnád ki! ENNEK az ételnek van a legnagyobb gyulladáscsökkentő hatása a világon

A bélrendszernek jót tesz a benne található aminosav.

Facebook
Twitter
Pinterest
Éppen koktélozni voltál a barátnőiddel, de a hazaúton annyira rád tör az éhség és úgy érzed, bármit meg tudnál enni? Rossz hírünk van, egyáltalán nem mindegy, mit fogyasztasz ilyenkor, főleg akkor, ha szeretnéd elkerülni a kínzó másnapot!
A cikk támogatója a PizzaMe

Tedd a szívedre a kezed: biztosan veled is előfordult már, hogy a tervezett egy ital helyett órákig buliztál a barátaiddal, és amikor hazaértél, kifosztottad a hűtőd tartalmát. Az alkohol ugyanis még akkor is növeli az étvágyat, ha egy laktató vacsora után koccintasz a kedvenc italoddal, sőt, a kutatások azt is bebizonyították, hogy még a hidratálás sem ment meg az étel utáni sóvárgástól. Úgyhogy a fejfájás talán elkerülhet, ha minden pohár bor vagy koktél elfogyasztását ugyanannyi víz követi, de sajnos a hajnali kajálástól ez sem veszi el a kedvedet. Na persze egyáltalán nem mindegy, mit veszel magadhoz ilyenkor: akármennyire csábító is ilyenkor a fast food, a nachos vagy a jégkrém a fagyasztódban, jobb, ha kerülöd a túl sós, zsíros vagy cukros dolgokat – inkább próbálj egyensúlyt teremteni a szénhidrát-, és a fehérjebevitel között. Most pedig nézzük, mit érdemes is fogyasztanod egy átbulizott éjszaka után!

Hidratálj!

Először is: Hidratálj (tovább)! A bőséges vízivás hatására az alkohol hamarabb kiürül a szervezetedből, és csökkentheti a puffadást is, ha esetleg mégsem egészséges ételeket ettél hajnalban. A koffeinre viszont nemet kell mondanod (tudjuk, nem egyszerű), mert a kávé vízhajtó hatású, így kiszáríthatja a szervezetedet, márpedig neked éppen ennek az ellenkezőjére lenne szükséged a másnapokon. Ha úgy érzed, képtelen vagy nekivágni a napodnak a lattéd nélkül, cseréld le zöld teára (akár mézzel): az élénkítő hatás megmarad, azonban ez az alternatíva antioxidánsokban gazdag, nyugtatja és ellazítja a gyomrot, bónuszképpen pedig csodát tesz a fejfájással és az emésztési zavarokkal is. Fogyassz friss gyümölcsleveket vagy lime-os, citromos vizet is, hogy pótold a vitaminokat és az ásványi anyagokat, amit az alkohol vagy a cukros ételek kiürítettek a szervezetből az este folyamán.

Pótold a tápanyagokat!

Pár szelet teljes kiőrlésű pirítós segíthet felszívni az alkoholt, de csak akkor, ha a megfelelő feltétet teszed rájuk: a hummusz vagy az avokádó(krém) például remek választás, de a margarin vagy a hagyományos vaj magas zsírtartalmú, ezért nehezen emészthető. Szeletelj mellé zöldségeket is, mert kiemelkedő a víz-, és rosttartalmuk, szóval hidratálnak, és pótolják azokat a tápanyagokat, amelyeket az alkohol kiürített a szervezetedből. Egy pohár tejet vagy narancslevet is ihatsz hozzá a káliumbevitel miatt!

Hanyagold az egyszerű szénhidrátokat!

A gabonapehely is ideális reggeli lehet, amennyiben alacsony cukortartalmú gabonafélére szavazol – és még egy kis áfonyával is feldobhatod. A tej tele van olyan fontos tápanyagokkal, mint a magnézium vagy a kálium. A finomított cukorral és egyszerű szénhidrátokkal teli gabonaféléket viszont inkább hanyagold, főleg azért, mert az éjszakai koktélozás már erőteljesen megdobta a napi kalóriamennyiséget. A zab pedig igazi jolly joker, mert összetett szénhidrátokat tartalmaz, így lassabban szívódik fel és hosszabb ideig eltelít: ezáltal csökkentheti az éhségérzetedet is a buli után és még a hangulatodat is javíthatja. Adj hozzá banánt is: a káliumban gazdag gyümölccsel lendületesebben indíthatod a napot!

Iktasd ki a másnaposságot!

A tojás az egyik legjobb természetes gyógyír a másnapra: gazdag a cisztein nevű aminosavban, ami fokozza a glutation antioxidáns előállítását – ez utóbbi segít kiüríteni a szervezetedből az alkohol lebontásakor keletkező mérgező mellékterméket, amit acetaldehidnek hívnak és a lüktető fejfájás, illetve a szájszárazság kiváltó oka. Amúgy a C-vitamin-bombaként ismert narancs is szuper csodafegyver ebben a küzdelemben, mert fontos szerepet játszik a glutation-szint fenntartásában.

Engedj a csábításnak!

Valljuk be, néha kizárólag egyetlen ételre vágyunk a bulik végén: méghozzá pizzára. A jó hír az, hogy erről egyáltalán nem kell lemondanod! Egy-két minőségi alapanyagokból készült szeletet nyugodtan megehetsz hajnalban, de ha lehet, inkább olyat válassz, amin zöldség a feltét, mert a kolbász vagy a pepperoni például túl „zsíros”, nehéz megemészteni az alkoholfogyasztás után.

Kép
forrás: Pizza Me

Ha buli, akkor Pizza Me! Legyél beforeozó vagy afterező, húsimádó vagy vegán, a klasszikus tészta vagy a teljes kiőrlésű kedvelője – itt mindig megtalálod azt, ami az estédhez kell. Ráadásul a Pizza Me üzletekben az olasz, minőségi alapanyagokból készült ropogós pizzaszeletek mellett már üdítők, desszertek és kézműves sörök is várnak. Nézz be a hozzád legközelebb eső szeletezőbe akár az éjszaka közepén!

Jöhet egy szuperegészség pizza-recept?

Galéria / 9 kép

Édesburgonyás-zabpelyhes pizza alaprecept

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

Heti horoszkóp május 6-12.: a Bikáknak érdemes óvatosabban kockázatokat vállalniuk, az Oroszlánoknak komoly feladatot kell teljesíteniük

A csillagok az előtted álló hétre is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Rémálom! 7 alkalom, amikor egy hollywoodi színészt undorító dologra kényszerítettek egy meghallgatáson

A színészek élete sem mindig tejfel! Főleg, ha forgatásokról van szó!

Kép

Ezekben a szakmákban várható béremelés idén Magyarországon: nem mindenki számíthat rá

Végre kiderült, mely szakmákban lehet nagyobb béremelésre számítani még idén! Ha kíváncsi lettél, mindenképpen olvass tovább!

Kép

Napi horoszkóp május 6.: a Mérlegek vitás helyzetbe kerülnek, a Nyilasok fontos döntést hoznak meg

A csillagok a hét első napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép

10 film, ami kísértetiesen megjósolta, hogy mi vár ránk a jövőben

Mintha ezek a filmek egy varázsgömbből keltek volna életre, olyan tökéletesen látták a jövőt!