A nap cikke

Szerelem a láthatáron: a Pretty Little Liars sztárja, Lucy Hale összejött sorozatbeli kollégájával

Úgy tűnik, a közös munka összehozta őket!

Még több olvasnivaló

Karcsú derék idén nyárra? A kulcs a szénhidrát, méghozzá este – el is áruljuk, miért!

Egy háziállat néha többet segít, mint egy terapeuta – el is mondjuk, miért!

Olvadozunk! Adam Levine egy nagyon cuki fotón mutatta meg, milyen nagy már a felesége pocakja

Vicces képregény arról, hogy mi a különbség az irodai és a home office munka között – Te magadra ismersz?

Blake Lively kislánya már most divatguru: simán beszól anyukájának, ha nem tetszik a szettje

El sem hiszed, ki lehet az az előadó, aki újra feldolgozza az új Oroszlánkirály filmdalait

Szerelem a láthatáron: a Pretty Little Liars sztárja, Lucy Hale összejött sorozatbeli kollégájával

7 vicces képregény, amivel biztosan azonosulni fogsz, ha van legalább egy expasid

Nyál, nyál, nyál! – A happy end csak egy szirupos ökölcsapás az agynak

Nyál, nyál, nyál! – A happy end csak egy szirupos ökölcsapás az agynak
Nincs kép Pengebácsi, VOUS.hu
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Miért nem végződhet az Oroszlánkirály a veszprémi állatkertben? Hogyan vághatja ki a farkas gyomrából a vadász azt a szerencsétlen Piroskát és a nagymamát? Miért nem tudott Szauron a végzet hegyének bejáratára – az egyetlen helyre, ahol őt meg lehet semmisíteni – rakni egy nyamvadt kis lakatot? Jancsi és Juliska miért nem lettek súlyos cukorbetegek? A Reszkessetek, betörők!-ben miért nem csukja le végre a szülőket a gyámhatóság?

Minden történet elengedhetetlen része a végső nagy fordulat. Ha elkezdünk filmet nézni, könyvet olvasni, mesét hallgatni, a legnagyobb nehézségek közepette is mindig ott van bennünk az az alapvető várakozás, hogy egy idő után úgyis minden jóra fordul, csak ki kell várnunk, hogy odaérjünk a végére. Ha az író szemszögéből nézzük a meséket, egy történet felépítése egy jól szerkesztett csapda, amibe belesétálnak az olvasók.
Felépítjük a helyszíneket, bemutatjuk a karaktereket, bonyolítjuk a cselekményt, kiélezzük a konfliktust, közben az olvasó egyre jobban beleéli magát, már együtt gondolkozik, együtt mozog, együtt érez a szereplőkkel, és lépésről lépésre közelebb sétál a gondosan felépített csapdánkba, és ez a csapda a fordulat. Egy jól felépített fordulatra senki nem számít, mégis logikusan következik a történetből. Olyan, mint egy ökölcsapás az agynak. A happy end esetében csak annyi a különbség, hogy ezt az öklöt bevonták valami geijl, édeskés sziruppal és a történet végén ott állunk szellemileg kihasználva, ezzel az undorító cukormázzal nyakon öntve.

Hófehérke, komolyan?!


Néhány éve az egyik közérdekű reklámkampányban arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ne vegyünk ellenőrizhetetlen forrásból származó élelmiszert, és a plakátokon Hófehérke udvarias tartózkodással utasította vissza az őt almával kínáló öregasszonyt. Én mondjuk enyhén szólva túlzásnak éreztem ezt a képmutató viszolygást egy olyan ember részéről, aki köztudottan elszökött otthonról, majd betört egy csapat vadidegen torzszülött fizikai munkás szállására (csupa sittes névvel), megette az ott talált ételüket és befeküdt az ágyukba, majd különböző szolgáltatásokért cserébe hosszú ideig náluk lakott, hogy végül lelépjen az első jöttment ismeretlennel, aki végre hajlandó volt őt megcsókolni.

A CIKK ITT MÉG NEM ÉRT VÉGET! A FOLYTATÁST IDE KATTINTVA ELOLVASHATJÁTOK!

A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Kép

Pengebácsi, a VOUS.hu szerzője:

Pengebácsi vagyok, a pengebacsi.tumblr és a pengebacsi instagram főszerkesztője, és nagy megtiszteltetés, hogy bloggerként tagja lehetek a VOUS csapatának. Megrögzött kozmopolitája vagyok a magyar posztapokaliptikus szocialista iparvárosoknak, hobbim a rossz viccek írása, éjszakákon át görnyedek villódzó neonlámpák hideg fényében az íróasztalom fölött, hogy létrehozzak valamilyen könnyed hatású szellemességet, emellett régóta szerelmes vagyok a Palvin Barbiba (néha még álmodni is szoktam róla), és szeretném azt az életet élni, amit a telefonba szoktam hazudni anyukámnak. Lányok, írjatok! :(

Napi horoszkóp február 17.: az Oroszlánok számára új kapcsolat van a láthatáron, a Szüzek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a mai horoszkópodat is!

Itt az ideje, hogy te készítsd el magadnak a zabtejet!

Sokan vannak, akik valamilyen ételintolerancia miatt fogyasztanak gabona- vagy egyéb magtejeket az állati eredetűek helyett. Sokan pedig azért, mert rendkívül finomak, és emellett persze egészségesek is. Egy baj van csak velük, hogy meglehetősen drágák. De tudtad, hogy ezeket simán előállíthatod akár otthon is, fillérekből?

Egy háziállat néha többet segít, mint egy terapeuta – el is mondjuk, miért!

Az állatok olyan jó hatással vannak a lelkedre, hogy szavakba önteni is nehéz!

7 vicces képregény, amivel biztosan azonosulni fogsz, ha van legalább egy expasid

Ezekkel az illusztrációkkal biztosan te is azonosulni fogsz!

Egy évtizedig iszonyatos fájdalmai voltak a fiatal nőnek szex közben – meglepő ok állt a háttérben

Hosszú idő és nagyon sok orvosi vizsgálat után derült fény a betegségére.

Napi horoszkóp február 16.: a Szüzek kitartanak a céljuk mellett, a Skorpiók végre kikapcsolódhatnak

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ma is izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól érkeznek!

A kereséshez kezdj el gépelni!