Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 wellnesstrend a TikTokon, ami veszélyes lehet: messziről kerüld el őket

3 wellnesstrend a TikTokon, ami veszélyes lehet: messziről kerüld el őket

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Megtaláltuk Tóth Andi hasonmását: egy külföldi táncos a kiköpött mása

Mi mindenre jó a közösségi média.

Olvasd el!

Hollywood történetének 10 legelhibázottabb castingdöntése

Avagy mikor a színész teszi tönkre az amúgy sikerre ítélt filmet.

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Facebook
Twitter
Pinterest
Tóth Réka Ibolya, a MNDFL flow well-being ügynökség alapítója, az általános jóllét hírnöke. Az ügynökség minden lépésével célja, hogy az emberek és vállalatok életébe könnyedén, elérhető módon hozza el a jóllét modern formáját. Réka Ibolya ezúttal olyan wellness trendeket mutat be, amiket nem érdemes kipróbálni.

TikTok trendek, „Mit eszem egy nap” videók, That girl és Lucky Girl Syndrome tartalmak – ha csak pár percre is nyitunk meg egy social média platformot, könnyen találkozhatunk iránymutatásokkal és inspirációval azzal kapcsolatban, vajon hogyan lehetünk egészségesebbek, szebbek és kiegyensúlyozottabbak. A sok-sok well-being és wellnesstrendben nem nehéz elveszni, könnyen eshetünk abba a hibába, hogy kevésnek hisszük mezei ember próbálkozásainkat az öngondoskodás útján. Épp ezért szerettem volna körbejárni a wellness trendek világát és összegyűjteni azokat, amelyek hasznosak lehetnek számodra, és azokat, amelyeket legjobb inkább figyelmen kívül hagyni.

Kép

Wellnestrendek, melyeket érdemes a távolból figyelni:

Mit eszem egy nap” videók

Bár a „Mit eszem egy nap” videók többsége jó szándékkal készült, a „napi étrendi naplók” 10-ből 9-ben az egészséges táplálkozás irreális normáját hirdetik. Szélsőséges esetekben normalizálják az egészségtelen étkezési szokásokat és könnyen elindíthatják benned, hogy te nem így eszel, így nagy hibát követsz el. Ne feledd, mindenki más – így egy másik ember étkezési rutinjának teljes másolata is egészen irreális lehet számodra. Hiába találkozol YouTube és TikTok „Mit eszem egy nap” videók tömkelegével, még ha „csak inspirációul” szánják is a készítőik, légy figyelmes: vizsgáld meg, vajon az ajánlott diéta, életmód, összetevő valóban neked való-e. Tehát ahelyett, hogy azt néznéd, mit eszik kedvenc Influencered egy nap alatt, inkább koncentrálj arra, hogy egészséges ételekkel tápláld magad, és találd meg a számodra legmegfelelőbb edzésprogramot.

That Girl” és más irreális wellness rutinok

A közösségi médiában látható wellness rutinok, melyek a kora reggeli órákból, a zöld smoothie-kból, a hosszú bőrápolási rutinokból, a táplálékkiegészítőkből és a tip-top ruhában végzett sportolásból állnak, nem az egyetlen út az optimális egészséghez. Egy „that girl” tartalmat érdemes úgy nézned, mint lehetőségek gyűjteménye – ne érezd magad rosszul, ha nem úgy néz ki minden napod, ahogy ezt a videókban látod! Fókuszálj saját ritmusodra, örömödre és igényeidre. A wellnessnek nincs mindenkire érvényes megközelítése, minden öngondoskodó, egészséges életmódot támogató rutint úgy tudsz hosszútávon megtartani, ha valóban magadénak érzed és szereted, amit csinálsz.

Öndiagnózis a TikTokon

Mára a legtöbb tartalomgyártó megtanulta, hogy olyan tartalmat adjon nekünk, mellyel segíthet és építi az életünket. A szándék önmagában csodálatos, ám a magas elérések érdekében egyre mélyebbre ásnak az egyes véleményvezérek, melyekkel óvatosan érdemes bánni. Bármilyen tanáccsal, orvosi útmutatással, pszichológiai elemzéssel találkozol, ne feledd, hogy ez egy általános tartalom, mely az egyéni tényezőket nem tudja figyelembe venni. Mielőtt öndiagnózisba kezdenél, beszélj inkább egy szakemberrel, hogy rád szabott információhoz juss.

Hogy melyek azok a trendek, amelyekre viszont érdemes felfigyelni 2023-ban, az kiderül a JOY legfrissebb, 01-es lapszámából: keresd a folytatást a magazinban!

És ezt olvastad már?

Galéria / 10 kép

Ez a TikTok 10 legnépszerűbb receptje

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Szépség

Melyik parfüm illik hozzád? Töltsd ki a tesztet és nyerd meg a Women'Secret Intimate illat egyikét!

Kép

Puskás-Dallos Peti igazi stíluskirály: megmutatta a tavasz legtrendibb ruhadarabját

Azonnal látnod kell, hogy miben lépett a vörös szőnyegre!

Kép

5 dolog, ami egy kamasz agyában történik: minden szülőnek tudnia kéne

A kamaszagy egészen másképpen működik, mint a felnőtteké, ezért nem érdemes elvárni tőlük, hogy éretten viselkedjenek.