Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Az örök dilemma: ihat-e alkoholt egy szoptatós kismama, vagy sem? Elmondjuk!

Az örök dilemma: ihat-e alkoholt egy szoptatós kismama, vagy sem? Elmondjuk!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A szoptatás körül rengeteg tévhit és tiltólista kering, ilyen például, hogy ne igyunk kávét, vagy ne együnk egyáltalán k-val kezdődő ételeket... Ezek legtöbbje nem igaz, kávét például módjával lehet inni, és tiltólistás ételek sincsenek, de az igaz, mindent csak mértékkel fogyasszunk. Bor, mámor... napunk alkalmából a kérdés már csak annyi: vajon szoptatás alatt lehet-e alkoholt inni? És ha igen, mennyit, hogyan? Szükséges-e előtte fejni? Ezekre keressük a válaszokat.

Két gyerek szoptatása után, azt hiszem, van egy kis tapasztalatom a lurkók táplálása terén. Ahány listát olvastam, annyi ételt rögtön zárhattam is volna ki az életemből – ezt nemcsak betartani lett volna lehetetlen, de megjegyezni is. Na de mi a helyzet az alkohollal? Vannak, akik szerint néha-néha egy deci vörösbor még jót is tesz szoptatás alatt is, míg mások az alkohol teljes kerülését javasolják ezen időszak során. Utánajártunk, persze cikkünk középpontjában nem a rendszeres és túlzott alkoholfogyasztás áll, hanem az az egy-egy pohár pezsgő, bor vagy sör, amit anya egy szülinapon vagy más eseményen elkortyolna.

A tejteremelést fokozó barna sör
A tejtermelés fokozása érdekében szülés után sokan, köztük én is, előszeretettel fogyasztanak alkoholmentes barna sört. Köztudott, hogy a malátaitalok pozitívan hatnak a tejtermelésre, nem véletlen tehát, ha a bababoltokban a mellszívók polcán ott sorakoznak már az alkoholmentes barna sörök is.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok, mit mondd egy szoptatási tanácsadó, ITT ELOLVASHATJÁTOK!

A kereséshez kezdj el gépelni!