Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

3 szokás, ami nagyon mérgezően hat egy párkapcsolatra, ráadásul gyakran észre sem vesszük

3 szokás, ami nagyon mérgezően hat egy párkapcsolatra, ráadásul gyakran észre sem vesszük

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ne dőlj be Hollywoodnak, ugyanis a legtöbbször romantikusnak festik le a mérgező románcokat. Segítünk felismerni azokat a magatartásformákat, amelyek egészségtelen irányba terelik a társaddal való viszonyodat.

Tudod, mi a közös a Szerelmünk lapjai, az Alkonyat és A szürke ötven árnyalata című filmekben? Mindegyiket a világ legromantikusabb mozijai között tartják számon, pedig a románcok, amelyeket elsöprően szenvedélyesnek állítanak be bennük, valójában egytől-egyig toxikusak. Hollywood évtizedek óta romantikus tündérmeseként ábrázolja a mérgező viszonyokat, ezért sokan sajnos a vásznon túl is összekeverik azokat az egészséges párkapcsolatokkal – az utóbbiakat pedig unalmasnak könyvelik el.

És bár a forgatókönyvek szerint egy toxikus partner oldalán is ránk találhat a happy end, az életben aligha számíthatunk mellettük boldog befejezésre. Megeshet, hogy a filmekben az intenzív konfliktusok azért vannak, hogy felforrósítsák a hangulatot, a mindennapokban viszont a viták olyan mélyebb problémákban gyökereznek, mint a kommunikációs nehézségek, vagy akár az abúzus. Éppen ezért összegyűjtöttünk neked néhány viselkedési mintát és szokást, ami arról árulkodik, hogy a románcod egyáltalán nem jó irányba halad.

Támasz vs. villámhárító

Előfordult már veled, hogy összevesztél a pároddal, mert úgy érezted, nem támogat téged eléggé egy nehéz időszakban, esetleg azért, mert úgy gondolod, lehetne empatikusabb veled, amikor rossz napod van? Bár partnerek vagytok, akik támogatják egymást, egyszerűen nem hagyatkozhatsz arra, hogy a társad oldja fel az érzelmi feszültségeket – főleg akkor, ha igazából nem is fejted ki neki, mi zajlik benned. Ha segítségre van szükséged, jelezd a másiknak, fejts ki neki, miért nem tudsz egyedül túljutni azon a hullámvölgyön, amin keresztülmész. Mondd el neki azt is, mit tehetne annak érdekében, hogy megkönnyítse a helyzetedet, de vállalj felelősséget a saját boldogságodért - ne pakold ezt a terhet a párod vállára és ne várd azt, hogy helyetted helyrehoz mindent.

Kép
forrás: Unsplash/Shelby Deeter

Egyet nekem, egyet neked?

Bár az egyenlőség fontos egy románcban, mégsem csinálhatsz belőle számtanpéldát: ha azon kapod magad, hogy fejben strigulákat húzol és listázod, hogy ki mit tesz meg a kapcsolatotokért, érdemes önreflexiót tartanod. Gondolj csak a házimunkákra: ideális esetben pontosan ugyanannyi feladatot kell vállalnotok a teendők közül, ám könnyen megeshet, hogy az egyikőtök éppen egy olyan projekten dolgozik az irodában, ami nem teszi lehetővé, hogy 50-50 százalék arányban dobjátok szét a tennivalókat. Igazából akkor beszélhetünk fair munkabeosztásról, ha mindig figyelembe veszitek hozzá a másik aktuális életvitelét. De nem csak a takarítást illetően kell hanyagolnod a matekot: ha például a partnered ezerrel állást keres, érthető, hogy kevesebb ideje vagy energiája marad a közös programjaitok megszervezésre, vagy elfelejtkezik valamiről, amit már megbeszéltetek. Ilyenkor nem árt, ha tehermentesíted egy kicsit, legközelebb pedig majd ő ugrik be helyetted.

Nincs elvárás kérés nélkül

A romkomokban talán működik, ha valaki csupán célozgat a szerelmének a nyílt kommunikáció helyett, de a kamerákon túl aligha jó ötlet, ha az exed emlegetésével akarsz több figyelmet kiharcolni magadnak a párodtól és felesleges az anyukád nevében kérdezgetned, mikor számíthatsz eljegyzésre. Ha nem tudsz őszintén beszélni az érzéseidről, a vágyaidról, illetve a szükségleteidről, akkor bizony dolgoznod kell a közlésmódon. Ne csak utalgass arra, amit szeretnél, hanem mondd is ki azt! És ami a legfontosabb: soha ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy a másik kitalálja helyetted az igényeidet és ki is elégíti azokat.

És ezt olvastad már?

Galéria / 12 kép

12 kérdés, amitől minden párkapcsolat helyreáll

Megnézem a galériát

Forrás: The Everygirl

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Két év alatt 200 milliót kerestem OnlyFans modellként: elárulom, mi a siker ára

A neve elhallgatását kérő OnlyFans modell története elképesztő. A megszólalót a továbbiakban nevezzük Elaina-nak.

Kép

A kannibalizmussal vádolt Armie Hammer után exfelesége is megszólalt: „Ő volt a legrosszabb”

Korábban még nem adott interjút Elizabeth Chambers, most viszont megtörte a csendet.

Kép

Micsoda? Endometriózisra is utalhat, ha a következő dolgot tapasztalod menzeszed alatt

Talán eddig azt hitted, ez a kellemetlen, „cikis” dolog csak téged érint, de ez nem így van.

Kép

Brendan Fraser vallomását nem lehet kibírni könnyek nélkül: túlsúlyos és autista fia drámája sokat segített neki

Brendan Fraser aranyszobrocskára esélyes a legjobb színész kategóriájában a 2023-as Oscar-gálán A bála című filmben nyújtott alakításáért.

Kép

Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak

A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!