Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Sajnos igaz: 7 egyértelmű jel, hogy toxikus párkapcsolatban rekedtél meg

Sajnos igaz: 7 egyértelmű jel, hogy toxikus párkapcsolatban rekedtél meg

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az életünkben számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, még ha nem is mindig érzékeljük ezeket. A mindennapjaink boldogságának legelhívatottabb szabotőrei pedig maguk a toxikus kapcsolataink.

Biztosan neked is volt már részed olyan helyzetben, amikor egy barátoddal vagy egy exeddel a kapcsolatotok valahogy nem működött. Egyszerűen csak nem bírtátok tovább egymás mellett. Ezeknek az elválásoknak sokszor az az oka, hogy a kapcsolat egyikőtök vagy esetleg mindkettőtök számára toxikussá vált, azaz a másik mellett nem tudtatok hűek maradni önmagatokhoz, illetve a saját céljaitokhoz.

Elgondolkodtál valaha is azon, hogy hogyan tudnád felismerni konkrétan azt, hogy a párkapcsolatod toxikus, még mielőtt elszakadna a cérna? Ez egy igen nehéz feladat, főleg, hogy ennek alapja a szeretet és a szerelem - ideális esetben. Ezek az érzelmek pedig olyannyira erősek lehetnek, hogy teljesen elnyomják az ítélőképességünket, rózsaszín ködben látjuk a másikat, ezáltal pedig negatív, toxikus tulajdonságait sem vesszük észre. Sőt, eleinte az ilyen emberek amúgy sem teszik kirakatba ezeket. Viszont a saját lelki egészséged érdekében fontos, hogy tisztában légy azzal, milyen is egy toxikus párkapcsolat, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnél, felismerd és meg tudd szakítani azt.

1. Folyamatos stressz

Természetesen egy kapcsolatban rengeteg stresszt tudnak okozni a külső tényezők, például valamilyen családi probléma vagy anyagi gondok. Ám amikor folyamatosan stresszes vagy, és magad sem érted az okát (hiszen nem történt az életedben különösen negatív dolog), akkor tudnod kell, hogy valami nincs rendben a kapcsolatoddal. Egy idő után ez a fajta állapot már nem csak a mentális, de a fizikai egészségedre is hatással lesz.

Kép
forrás: Getty Images

2. Hazugságok tőled

Mindenki tisztában van azzal, hogy a hazugságok nem jelentenek jót. Ha a párod nem mond igazat, az piros jelzés a kapcsolatotokat illetően. De felfigyeltél már arra, hogy TE mennyi kisebb, ártalmatlan hazugságot találtál ki eddig, csak azért, hogy például egy kicsit egyedül lehess? Egy kis nyugalomért? Ki kell, hogy ábrándítsunk, ez az állapot nem az, amiben tökéletesen boldog lehetsz. Könnyű felismerni a toxikus párkapcsolatot: ha neked fontos lenne egy kis énidő, a barátaid vagy a családod, de ő nem hajlandó elfogadni, hogy nélküle is van életed, úgy ez a kapcsolat igenis mérgező!

3. Álcázott manipuláció

Az rejtett manipuláció nagy terhet jelenthet egy párkapcsolatban. Akár feléd irányul, akár te használod, semmiképp nem jelent jót. Az olyan elejtett megjegyzésekre gondolunk, mint a "ma is elmész a barátnőiddel?..." vagy az "azért vele mostanában nagyon sokat beszélgetsz..." Ezek a mondatok jelzik, hogy a párod tudja, hogy nincs joga kérdőre vonni téged, akadályozni a szabadságodban, de mégis zavarja, hogy nem parancsolhat, és nem is tudja véka alá rejteni teljesen.

4. A tiszteletlenség, figyelmetlenség

Ha egy párkapcsolat hosszú ideje tart, hajlamosak vagyunk elkényelmesedni és teljesen természetesnek venni azt, hogy van mellettünk valaki, aki támogat. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy a párunk igényeire már nem figyelünk. Ha úgy érzed, hogy azok a dolgok szorulnak háttérbe, amik neked fontosak, akkor ezt mindenképp tedd szóvá, mert ha elfajulnak a dolgok és nem beszélitek meg a problémát, az a kapcsolat végét is jelentheti. Az önzőség kialakulása, a másik érzéseinek elnyomása is fakadhat ebből!

5. Nem beszélsz az igényeidről, mert nincs értelme

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódva ez a probléma sem hanyagolható sokáig. Sokszor előfordul, hogy szexuális téren az egyik fél már nem is próbálja elmondani, mire vágyik, és ez odáig fajul, hogy a teljesen hétköznapi kívánságairól sem beszél. Például, ha magányosnak érzed magad, és egyszerűen csak egy kis közelségre, közös programra vágysz, de tudod, hogy a párod válasz úgyis "nem" lenne, ezért már a kérdést is magadba fojtod, nos, az minden, csak nem jó hír. Ha ő nem tartja fontosnak a te kényelmedet és boldogságodat, akkor fel kell ismerned, hogy a kapcsolat így nem működhet tovább.

6. "Majd csak megoldódnak a problémák..."

Bárcsak így lenne. Ám, ha a különböző problémákat folyamatosan jegelitek és nem beszéltek róluk, egy idő után sokkal erősebben tör minden a felszínre, mint azt várnád. Ha a párod nem akarja megbeszélni a kellemetlenségeket, vagy egyszerűen nem törődik azzal, hogy téged bánt valami, inkább ne ragaszkodj hozzá túlságosan. Ez annak a jele, hogy hiába él párkapcsolatban, nem képes vagy egyszerűen csak nem akar annyira törődni egy másik emberrel annyira, mint saját magával. Számára az sokkal kényelmesebb, ha úgy tesz, mintha minden rendben lenne.

7. Azért kapaszkodsz a kapcsolatba, mert szépek az emlékek

Ha a kapcsolatod már teljesen kihűlt, a jelenben nem tapasztalsz sok örömöt, akkor tudhatod, hogy nem örökre fog szólni. Semmiképp ne kapaszkodj egy kapcsolatba csak azért, mert szépek az emlékek, vagy mert már olyan régóta tart. Hiába vagytok együtt már 3 éve, ha a jelenben csak a megszokás és a kényelem tart együtt titeket, akkor ideje mérlegelni a lehetőségeidet. Ha nem teszed ezt meg, talán belefutsz egy olyan házasságba, amit nem is akarsz igazán, ami csak a kényelem és az egyszerűség miatt csábító, és ami biztosan válással fog végződni.

Olvasnál még a témában?

Galéria / 5 kép

Nem vagy kész egy új kapcsolatra, amíg ezt az 5 dolgot nem gondoltad végig

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 7.: a Rákok változásra vágynak, a Szüzeknek több türelemre lesz szükségük

Ismét izgalmas üzenetekkel készültek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Új streamingszolgáltató érkezik Magyarországra: az összes kedvenc sorozatodat megtalálod egy helyen

A besúgó, Jurassic World: Világuralom és a Mosolyogj is elérhető lesz az új streamingszolgáltató oldalán.

Kép

Párok, akik külön szobában alszanak az otthonukban állítják, ez boldogságuk titka

Vannak, akik szerint kapcsolatgyilkos lehet, ha a partnerek nem osztoznak az ágyukon, mások pedig úgy látják, éppen ez tarthatja életben a romantikát hosszútávon. Egy dolog viszont nem is lehet kérdés, méghozzá az, hogy ez a döntés kizárólag arra a két emberre tartozik, aki meghozza azt.