Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Sajnos igaz: 7 egyértelmű jel, hogy toxikus párkapcsolatban rekedtél meg

Sajnos igaz: 7 egyértelmű jel, hogy toxikus párkapcsolatban rekedtél meg
A nap cikke

Miley Cyrus anyja hozzáment legkisebb lánya exéhez: ő pedig szóba sem áll velük most

Nem egészen egy év együttjárás után össze is házasodott a sztárpár, ám nem véletlen, hogy Tish legkisebb lánya szóba sem áll velük.

Promóciók

A sikeres újévi fogadalmak nem ígérnek azonnali változást

Olvasd el!

Sarolta hercegnő mindenkit maga mögé utasított: hivatalosan is ő lett a világ leggazdagabb gyereke

Nem semmi, milyen lista élére került Katalin és Vilmos kislánya.

Olvasd el!

Napi horoszkóp március 3.: a Mérlegek a tehetségüket bizonyíthatják, a Halaknak érdemes kiállniuk magukért

A csillagok a hét utolsó napjára is üzentek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Heti horoszkóp március 4-10.: az Ikrek zsúfolt hétre számíthatnak, a Szüzek kínos szituációba kerülhetnek

A csillagok március első hetére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Napi horoszkóp március 4.: az Oroszlánoknak érdemes okosan taktikázniuk, a Mérlegek elégedettek lehetnek

A hét első napja is tartogat bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Kiderült, mikor és hol jelentette be Meghan és Harry, hogy gyereket várnak – Senki sem számított erre

A pár mindenkit alaposan meglepett, amikor egy fontos eseményt választott arra, hogy közölje a nagy hírt.

Facebook
Twitter
Pinterest
Az életünkben számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, még ha nem is mindig érzékeljük ezeket. A mindennapjaink boldogságának legelhívatottabb szabotőrei pedig maguk a toxikus kapcsolataink.

Biztosan neked is volt már részed olyan helyzetben, amikor egy barátoddal vagy egy exeddel a kapcsolatotok valahogy nem működött. Egyszerűen csak nem bírtátok tovább egymás mellett. Ezeknek az elválásoknak sokszor az az oka, hogy a kapcsolat egyikőtök vagy esetleg mindkettőtök számára toxikussá vált, azaz a másik mellett nem tudtatok hűek maradni önmagatokhoz, illetve a saját céljaitokhoz.

Elgondolkodtál valaha is azon, hogy hogyan tudnád felismerni konkrétan azt, hogy a párkapcsolatod toxikus, még mielőtt elszakadna a cérna? Ez egy igen nehéz feladat, főleg, hogy ennek alapja a szeretet és a szerelem - ideális esetben. Ezek az érzelmek pedig olyannyira erősek lehetnek, hogy teljesen elnyomják az ítélőképességünket, rózsaszín ködben látjuk a másikat, ezáltal pedig negatív, toxikus tulajdonságait sem vesszük észre. Sőt, eleinte az ilyen emberek amúgy sem teszik kirakatba ezeket. Viszont a saját lelki egészséged érdekében fontos, hogy tisztában légy azzal, milyen is egy toxikus párkapcsolat, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnél, felismerd és meg tudd szakítani azt.

1. Folyamatos stressz

Természetesen egy kapcsolatban rengeteg stresszt tudnak okozni a külső tényezők, például valamilyen családi probléma vagy anyagi gondok. Ám amikor folyamatosan stresszes vagy, és magad sem érted az okát (hiszen nem történt az életedben különösen negatív dolog), akkor tudnod kell, hogy valami nincs rendben a kapcsolatoddal. Egy idő után ez a fajta állapot már nem csak a mentális, de a fizikai egészségedre is hatással lesz.

Kép
forrás: Getty Images

2. Hazugságok tőled

Mindenki tisztában van azzal, hogy a hazugságok nem jelentenek jót. Ha a párod nem mond igazat, az piros jelzés a kapcsolatotokat illetően. De felfigyeltél már arra, hogy TE mennyi kisebb, ártalmatlan hazugságot találtál ki eddig, csak azért, hogy például egy kicsit egyedül lehess? Egy kis nyugalomért? Ki kell, hogy ábrándítsunk, ez az állapot nem az, amiben tökéletesen boldog lehetsz. Könnyű felismerni a toxikus párkapcsolatot: ha neked fontos lenne egy kis énidő, a barátaid vagy a családod, de ő nem hajlandó elfogadni, hogy nélküle is van életed, úgy ez a kapcsolat igenis mérgező!

3. Álcázott manipuláció

Az rejtett manipuláció nagy terhet jelenthet egy párkapcsolatban. Akár feléd irányul, akár te használod, semmiképp nem jelent jót. Az olyan elejtett megjegyzésekre gondolunk, mint a "ma is elmész a barátnőiddel?..." vagy az "azért vele mostanában nagyon sokat beszélgetsz..." Ezek a mondatok jelzik, hogy a párod tudja, hogy nincs joga kérdőre vonni téged, akadályozni a szabadságodban, de mégis zavarja, hogy nem parancsolhat, és nem is tudja véka alá rejteni teljesen.

4. A tiszteletlenség, figyelmetlenség

Ha egy párkapcsolat hosszú ideje tart, hajlamosak vagyunk elkényelmesedni és teljesen természetesnek venni azt, hogy van mellettünk valaki, aki támogat. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy a párunk igényeire már nem figyelünk. Ha úgy érzed, hogy azok a dolgok szorulnak háttérbe, amik neked fontosak, akkor ezt mindenképp tedd szóvá, mert ha elfajulnak a dolgok és nem beszélitek meg a problémát, az a kapcsolat végét is jelentheti. Az önzőség kialakulása, a másik érzéseinek elnyomása is fakadhat ebből!

5. Nem beszélsz az igényeidről, mert nincs értelme

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódva ez a probléma sem hanyagolható sokáig. Sokszor előfordul, hogy szexuális téren az egyik fél már nem is próbálja elmondani, mire vágyik, és ez odáig fajul, hogy a teljesen hétköznapi kívánságairól sem beszél. Például, ha magányosnak érzed magad, és egyszerűen csak egy kis közelségre, közös programra vágysz, de tudod, hogy a párod válasz úgyis "nem" lenne, ezért már a kérdést is magadba fojtod, nos, az minden, csak nem jó hír. Ha ő nem tartja fontosnak a te kényelmedet és boldogságodat, akkor fel kell ismerned, hogy a kapcsolat így nem működhet tovább.

6. "Majd csak megoldódnak a problémák..."

Bárcsak így lenne. Ám, ha a különböző problémákat folyamatosan jegelitek és nem beszéltek róluk, egy idő után sokkal erősebben tör minden a felszínre, mint azt várnád. Ha a párod nem akarja megbeszélni a kellemetlenségeket, vagy egyszerűen nem törődik azzal, hogy téged bánt valami, inkább ne ragaszkodj hozzá túlságosan. Ez annak a jele, hogy hiába él párkapcsolatban, nem képes vagy egyszerűen csak nem akar annyira törődni egy másik emberrel annyira, mint saját magával. Számára az sokkal kényelmesebb, ha úgy tesz, mintha minden rendben lenne.

7. Azért kapaszkodsz a kapcsolatba, mert szépek az emlékek

Ha a kapcsolatod már teljesen kihűlt, a jelenben nem tapasztalsz sok örömöt, akkor tudhatod, hogy nem örökre fog szólni. Semmiképp ne kapaszkodj egy kapcsolatba csak azért, mert szépek az emlékek, vagy mert már olyan régóta tart. Hiába vagytok együtt már 3 éve, ha a jelenben csak a megszokás és a kényelem tart együtt titeket, akkor ideje mérlegelni a lehetőségeidet. Ha nem teszed ezt meg, talán belefutsz egy olyan házasságba, amit nem is akarsz igazán, ami csak a kényelem és az egyszerűség miatt csábító, és ami biztosan válással fog végződni.

Olvasnál még a témában?

Galéria / 5 kép

Nem vagy kész egy új kapcsolatra, amíg ezt az 5 dolgot nem gondoltad végig

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

A sikeres újévi fogadalmak nem ígérnek azonnali változást

Kép

Napi horoszkóp március 4.: az Oroszlánoknak érdemes okosan taktikázniuk, a Mérlegek elégedettek lehetnek

A hét első napja is tartogat bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Alternatív szereposztás: 2024-ben valószínűleg őket castingolnák a Titanic főbb szerepeire

Ha most készülne a film, nekik nagy esélyük lenne arra, hogy bekerüljenek.

Kép

Kiderült, mikor és hol jelentette be Meghan és Harry, hogy gyereket várnak – Senki sem számított erre

A pár mindenkit alaposan meglepett, amikor egy fontos eseményt választott arra, hogy közölje a nagy hírt.

Kép

Heti horoszkóp március 4-10.: az Ikrek zsúfolt hétre számíthatnak, a Szüzek kínos szituációba kerülhetnek

A csillagok március első hetére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

10 ruhadarab, amit egy elegáns nő sohasem visel

A stílus bár egyénenként változó, a szakértők szerint vannak olyan darabok, amiktől egy elegáns nőnek mindenképpen búcsút kell vennie.

Kép

6 étel, amit soha egyél már lefekvés előtt az orvosok szerint

Tudtad? Még olyan zöldségek és gyümölcsök, amiket jobb, ha nem fogyasztunk vacsorára, mert rossz hatással vannak az alvásra!