Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ilyen a tökéletes csók

Ilyen a tökéletes csók
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A tökéletes csók szenvedélyes, viszont 1-2 percnél nem tart tovább, derült ki egy friss felmérésből. Egyetértesz? Neked milyen volt az első csók élménye? Szavazás a cikkben!

Ha összeadjuk az összes csókolózással töltött időnket életünk során, két teljes hetet kapunk eredményül. Nem semmi, ugye? A csók világnapja alkalmából felmérés készült egy társkereső oldal felhasználói között arról, hogy milyen is az ideális nyelvcsata, íme az eredmények:

Emlékszel még az első csókra?

Az első csók emléke legtöbbünk életét végig kíséri, újra és újra előkerülnek az ezzel kapcsolatos vicces, romantikus, vagy éppen kínos történetek. A Randivonal.hu által ezerötszáz társkereső körében végzett friss kutatásból kiderült, hogy a résztvevők több mint kétharmada tisztán emlékszik az elsőre. Talán az idő mindent megszépítő kezének köszönhető, de saját bevallásuk szerint minden másodikuk számára nagyon jól sikerült az első csók, kellemes élmények fűződnek hozzá. Nem mindenkinek volt azonban ilyen szerencséje, sokan furának, bénázósnak, vagy egyenesen borzalmasnak festik le az első próbálkozást (szerencsére ők a kisebbség, minden hatodik válaszadó panaszkodott csupán negatív élményekre).

Számodra milyen volt az első csók élménye? Szavazz!
Romantikus, igazán pozitív élmény!
Brrr, borzasztó, nem is akarok visszagondolni rá...
Már nem is emlékszem rá...
Megosztom az eredményt

Az, hogy mikor jön el az első csók ideje, természetesen egyéntől függ. Az mindenesetre kiderült a kutatásból, hogy bár azt gondolhatnánk, a kis települések konzervatívabb közösségeiben felcseperedő gyermekek szigorúbb szabályokat követnek, mint városi társaik, a falvakban élők az átlagnál hamarabb túlesnek a tűzkeresztségek – 51 százalékuk már általános iskolás korában csőrözött sulitársával. A városiak többségénél ez kitolódik a középiskolai éveikre.

Ha a nagy átlagot nézzük (és nem vidéken, kis faluban cseperedtünk fel), az első csókunk 14 és 20 éves korunk között csattant el, és ahogy annak lennie kell, többségében a fiúk kezdeményezik – az első csókok mindössze negyede született azért, mert a lányok nem bírtak már tovább várni. De akár a lány, akár a fiú kezdeményezte, az első alkalmat követően mindössze a párok felének alakult ki a romantikus pillanatból hosszabb kapcsolata. A többség valószínűleg inkább kíváncsibb volt, mint amennyire a kapcsolat motiválta.


Milyen a tökéletes csók?

Az ideális csók szinte mindenki szerint 1-2 perc hosszú, az intenzitását, a csókok számát és a csók közben átélt érzelmeket illetően azonban nincs ilyen nagy egyetértés a válaszadók között. Míg a Randivonal.hu kutatásában részt vevő 30 év alattiak a heves, szenvedélyes csókot favorizálják inkább, a 60 évnél idősebbek ezzel szemben a lassú, érzéki csók mellett teszik le a voksukat. De azt azért minden korosztály tagjai hozzáteszik, hogy erősen alkalomfüggő, milyen is az ideális csók.

A fiatalok közül – akiknek többsége legalább havi 100 alkalommal csókolózik, ha párkapcsolatban él – csak minden második megkérdezett tartja nagyon izgatónak a csókolózást, de ennek a jelentősége az évek múlásával felértékelődik. 60 év felett már – bár kevesebbet csókolóznak a párok – sokkal nagyobb jelentőséggel bír számukra a csók, ami egyben az intimitás egyik legkifejezőbb formája is. 70 százalékuk tartja nagyon izgatónak azt.

Ágyba bújás csók nélkül?

Abban azért mindenki egyetért, hogy a csók nagyon fontos egy kapcsolatban – bár meglepő módon minden hetedik férfi válaszadó el tudná képzelni az ágyba bújást csók nélkül is (a nőknek csupán alig 4%-a állította ezt). A korral természetesen ez is változik. A hatvan év felettiek 70 százaléka egyáltalán nem tudná leképzelni, hogy csók nélkül legyen együtt párjával, míg a fiataloknál csupán a megkérdezettek fele válaszolt így.

Ilyen a szörnyű csók:

A férfiak többsége szerint nincs rosszabb annál, ha partnere ajkai cigarettától bűzölögnek, a nők azonban ugyanilyen rossznak és lehangolónak tartják, ha egy csók túl nyálas – de a szájban rejtegetett rágó sem nyűgözi le egyik nem képviselőit sem. Ezzel szemben a fogszabályzóban és a nyelvpiercingben csupán minden hatodik társkereső talál kivetnivalót.

A nők jobban csókolnak, mint a férfiak – legalábbis szerintük

Bár elsőre azt hinnénk, a férfiak jobban meg vannak elégedve saját teljesítményükkel, mint a nők, a sztereotípiákkal ellentétben a gyengébbik nem képviselői közül sokkal többen gondolják úgy, hogy nagyon jól csókolnak. Az igazi csókkirályokat (illetve inkább királynőket) inkább a vidéken felnőtt hölgyek között kell keresni.

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!