Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

CITROMOS RÉPAKENYÉR

CITROMOS RÉPAKENYÉR
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Amilyen nagyszerű, olyan könnyű elkészíteni, és minden vendéget le fogsz venni a lábáról!

Hozzávalók az alaptésztához
(A megadott mennyiségre kétszer lesz szükségünk: egyszer a színezett és egyszer a natúr tésztához.)
200 g liszt, 1 tk. sütőpor, tk. só, 1 citrom héja és leve, 125 g puha vaj, 150 g porcukor,
2 nagy tojás, 1 ek. vaníliás cukor, 80 g tej, 30 g joghurt, 30 g tejszín
A színezett tésztához narancssárga ételfesték
A cukormázhoz 250 g porcukor és citromlé


Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kenyérforma aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk, széleit pedig vajjal kikenjük.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
3. A vajat egy másik tálban a porcukorral és vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és a citromlevet is hozzátesszük, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
4. A lisztet és a tejet felváltva a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát.
5. Az első adaghoz hozzákeverjük a narancssárga ételfestéket, a formába öntjük, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
6. Amíg hűl, ugyanazt a tésztát még egyszer elkészítjük, de ezúttal nem színezzük ételfestékkel.
7. Ha a narancssárga tészta kihűlt, egy hosszú késsel hosszában úgy faragjuk meg, mintha egy nagyon magas, egyenes oldalú, háromszög alapú hasábot vágnánk ki. Ezzel elkészítjük a répa formájú tésztát.
8. Az ismételten kibélelt és kivajazott kenyérformába öntjük a nyers tészta -ét, és óvatosan belenyomjuk a hosszú, narancssárga, répa formájú tésztát. A maradék nyers fehér tésztát a tetejére simítjuk, majd 180 fokon 45 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
9. A mázhoz a porcukrot tálba mérjük, majd 1 – 3 evőkanál citromlével összekeverve sűrű masszát készítünk belőle. A kihűlt, és formából kivágott kenyér tetejére csurgatjuk, és hurkapálcával lyukakat fúrunk bele. Ebbe teszünk egy-egy szép szál petrezselyemzöldet. Hűvös helyen pihentessük kb. 1 órán át, és már mehet is a húsvéti asztalra.

A recept szerzője Sallay Fanni a Cakeshop főcukrásza.

A napokban jelent meg első szakácskönyve, mely hónapokra – és persze ennek megfelelően ünnepekre – van bontva. Így mesélt a fenti torta születéséről:

"Évről évre valami turpisságot rejtek el a húsvéti asztalon, amit a gyerekek hatalmas lelkesedéssel keresnek meg. Idén szupertrükkös volt a dolog, és az eddigi legvidámabb felfedezés követte. Éljen a sütibe sütött répa (forma), ami nem túl könnyű – és kicsit időigényes is, mert két adag tésztát kell hozzá kisütni –, de megéri türelmesnek lenni: óriási sikert arathatunk vele!"

Fanni szakácskönyve megrendelhető közvetlen a kiadó oldaláról is, INNEN.

A hét gazdikeresője: Kalán néni

Kalánka egy rövid lábú, vicces fülű, hihetetlenül humoros személyiségű tacskó keverék szuka, aki ugyan valahol tíz év körül van, de viselkedése és egészségi állapota alapján egy középkorú kutyával is bátran versenyre kelhet. Kalánka lakáshoz szokott, autózni tud és mindenkivel nagyon barátságos.

Az inspiráció, amit kerestél! Íme, a 10 legszebb manikűr esküvőre (nem csak menyasszonyoknak)

Valami geometrikus, valami csillogó, valami minimalista, valami virágos...

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!