Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Könyvajánló - Romkocsma

Könyvajánló - Romkocsma
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Miért nem akarnak felnőtté válni a mai harmincasok, miért maradnak örök lázadó kamaszok, és élnek szingli életformát, miközben már családjuk és gyerekük van?

Milyen életcélokat tűznek maguk elé a „romkocsma nemzedék” idősebb tagjai, mi hiányzik az életükből, amit a romkocsmák világában remélnek megtalálni?

Lévai Katalin új kötete nemzedékeken átsöprő érzelmi viharok regénye. Egy pesti iskolás lány mesél a családjáról, pontosabban a család széthullásáról. A helyét nem találó, túlfűtött anya, a szelíd és kitartóan szerető apa – az egykori polgári életek lepukkant kulisszái között élő, családalapítóként is örök kamasz romkocsmázók nemzedéke ez, és felrémlik, hogy magánéletük a díszletekhez hasonlóan kopárrá válik.

A regényben két szélső generáció – a családot erőnek erejével fenntartani igyekvő nagymama és a bakfis – ezekre a kérdésekre keresik a választ, miközben gyakran keverednek konfliktusba a romkocsmába járó szülőkkel. S mindeközben a kislány átéli élete első gyermeki szerelmeit, rátalál az írás örömére, s történetünk végén sikerül egy bravúros csavarral meglepnie az olvasót.

„A könyvet ajándékul szánom minden anyának, apának, unokának és nagyszülőnek, minden küszködő és szerető családnak, s nekem is ajándék, hogy volt bátorságom elmesélni. Az Anna Karenina lánya című könyvem megjelenése után arra készültem, hogy megírom a regény folytatását. De valahányszor leültem az íróasztalhoz, a gondolataim elkalandoztak, a mondataim hamisan csengtek, s egyre rosszabbul éreztem magam abban a világban, amit éppen meg akartam teremteni. Sokáig tartott, míg rájöttem, hogy valami egészen mást akarok. Van, amikor olyan hangosan szólal meg az íróban egy történet, hogy csak arra tud figyelni, csakis azt tudja megírni. Ez történt velem. A Romkocsma számomra több mint regény. Maga az élet. Úgy gondolom, sokan fognak magukra ismerni benne, hiszen ez a könyv mindenki számára megélt helyzeteket, ismerős szituációkat, családi konfliktusokat mutat meg. Őszintén, tabuk nélkül.”

Lévai Katalin

Lévai Katalin (1954, Budapest) politikus, szociológus, lapszerkesztő. Szociológiai tárgyú kötetek mellett nagy sikerű regények szerzője.

.

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!