Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Könyvajánló: Gál Dorina, Aranyszív

Könyvajánló: Gál Dorina, Aranyszív
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Az izgalmas történelmi trilógia Habsburg Mária és II. Lajos magyar király gyermekkorában, továbbá uralkodásuk idején játszódik. A szerelmi házasságot nem az uralkodóknak találták ki – Habsburg Máriát már a bölcsőben odaígérték II. Lajosnak..

...Nekik mégis szerencséjük volt. Mária első látásra beleszeret az ifjú királyba, azonban hosszú út vár még rájuk, mire a belső viszályoktól és török támadásoktól sújtott országban megtalálhatják a boldogságot. Az őszinte, romantikus szerelmi házasságnak a katasztrófával végződött mohácsi ütközet vet véget 1526-ban.
A cselekménysoron végighúzódó, hol kisebb, hol nagyobb szerepet kapó főmotívum az aranyszív-medál, amelyet Lajos viselt haláláig, majd pedig Máriához került, és amelyről utóbbi a végrendeletében is megemlékezett. Politikai házassági ide vagy oda, a fiatalok között őszinte szerelem alakul ki. A történelmi trilógia az ő életükön keresztül mutatja be a magyar történelem viszályoktól, támadásoktól sújtott nehéz időszakát.
A 14 év feletti fiataloknak íródott ifjúsági regényfolyam a két uralkodó életére koncentrálva mutatja be a korszakot, a középkori Magyarország bukását megelőző két évtizedet, továbbá az azt követő néhány év történetét. A Krúdy Gyula nyomait követő szerző az Aranyszív után két további kötet, a Bíborszív és a Márványszív lapjain kíséri majd végig a magyar királyné sorsát.

ARANYSZÍV - EGY SZERELMES HERCEGNŐ
A trilógia első kötete Habsburg Mária és II. Lajos gyermekkorát kíséri végig.
A 16. század elején két királyi csecsemő látta meg a napvilágot Európa két távoli pontján: Lajos, a magyar trónörökös Budán, Mária, a Habsburg hercegnő, Őrült Johanna és Szép Fülöp lánya Brüsszelben. Nem is tudnak egymásról, de már eljegyzik őket, hogy valóra válhasson Miksa császár álma a magyar királyság megszerzéséről dinasztiája számára.
A gyermekkor a fejedelmi gyerekek számára hamar véget ér. Máriának el kell hagynia a biztonságos Brüsszelt, hogy Bécsbe utazzon, ahol egyedül kénytelen majd egy évet eltölteni, eljegyzésére várva – miközben tőle néhány napi járóföldre, Magyarországon Dózsa György vezeti felkelésre az urak ellen a parasztokat.

SZERZŐ: A Gál Dorina név írói álnév, és egy titokzatos személyt rejt, akiről csak annyit lehet tudni, hogy egy általános iskolában tanít történelmet és, hogy az Aranyszív trilógiához óriási kutatómunkát végzett.

További információk:
www.kossuth.hu/aranysziv/
www.facebook.com/aranyszivtrilogia

Négy hónapja (szinte) kizárólag magam főzök – 18 dolog, amire rájöttem ezalatt

Életemben először elkezdtem minden nap főzni. Nevessetek, ha akartok, nekem ez nagy dolog.

Napi horoszkóp május 27.:a Bakok komoly elhatározásra jutnak, a Halak bátran vállalják a véleményüket

Mielőtt átadod magad a hétvégének, érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, mert a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!