Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Informatika a nyári táborokban

Informatika a nyári táborokban

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Motivációs előadások a Programozd a jövőd! projekttel.

Játékos módszerek és számos izgalmas eszköz segítségével ismerkedhettek meg az informatikus szakma rejtelmeivel a Programozd a jövőd! projekt keretében a „Zánkai Erzsébet-táborban” nyaraló gyermekek. A programnak köszönhetően idén is tizenéves gyerekek százai gazdagodhattak hasznos informatikai ismeretekkel, ugyanakkor a diákok az IT-pálya szépségeibe és nehézségeibe is bepillantást nyerhettek.

A nyári táborok kiválasztásánál sok szülő számára fontos szempont, hogy a gyermekük változatos programokon vegyen részt és hasznosan töltse a szünidőt. Szerencsére ma már számos olyan lehetőség közül tudnak választani, ami a kicsik és nagyok érdeklődésének egyaránt megfelelő lehet.

Az Erzsébet-táborok célja, hogy olyan gyermekek számára is lehetőséget biztosítson a nyaralásra, a kikapcsolódásra és az ismerkedésre, akiknek szociális helyzetük, vagy más ok miatt erre kevesebb lehetőségük nyílna. A nyári táborok során nem csak rájuk, hanem a nevelőotthonban élő gyermekekre és a nagycsaládosokra is gondolnak a szervezők.

Kép
forrás: Programozd a jövőd!

A Programozd a jövőd! projekt konzorciumi partnerei IKT szakemberek és pedagógusok bevonásával évek óta tartanak pályaorientációs előadásokat általános és középiskolás gyermekek számára iskoláikban és táborokban is. Bár a projekt keretében már tavaly is együttműködtek az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvánnyal, a járványhelyzet miatt 2020 nyarán csak napközis táborokba tudtak ellátogatni, illetve a diákokat online előadásokkal tudták elérni.

Az idei Erzsébet-táborokra az előadók interaktív, szemléletformáló előadásokkal készültek, elsősorban a 12-19 éves korosztályra célozva. Az idei nyáron a zánkai táborban összesen 10 előadást tartott Oberling Ákos, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakértője. Az előadásokat hétről hétre több mint száz gyermek és fiatal követte.

Az előadók külön figyelmet fordítottak arra, hogy mindig az adott korosztályának megfelelő nyelvezettel, stílussal szólítsák meg a táborozókat és interaktívan bevonják őket a programba. Az előadások célja az volt, hogy az IT területen tevékenykedő szakember saját tapasztalatait, történeteit elmesélve keltse fel a diákok érdeklődését. Az előadásoknak köszönhetően a gyerekek megismerhettek olyan számukra érdekes és új technológiákat, mint a VR, a 3D nyomtatás, a humanoid robotok, vagy az önvezető autók, de konkrétabb, gyakorlati információkat is kaphattak arról, hogyan tanulhatnak tovább informatikai felsőoktatási szakokon, és mire számíthatnak majd a munkaerőpiacon informatikusként.

A projekt munkatársai fontosnak tartják, hogy minden gyermek lehetőséget kapjon az ismereteinek bővítésére, ezért a pályaorientációs tábori foglalkozásokat a következő nyáron is folytatni szeretnék, miközben útjára indul az úgynevezett "motivációs kampány" is, amelynek feladata a tizenévesek (felsőtagozatosok és középiskolások) ösztönzése és az informatika iránti érdeklődésük felkeltése. A kampány során utazó laborral és más érdekes aktivitásokkal járják majd körbe az országot, és néhány izgalmas informatikai eszköz használatát (pl. LEGO-robot) is bemutatják. A roadshow-nak köszönhetően az előadások és a korszerű IT-eszközök olyan helyekre is eljutnak majd, ahol a gyerekek máskülönben talán nem kerülnének kapcsolatba ilyen jellegű tartalmakkal, információkkal.

A Programozd a jövőd! projekt háttere

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az IVSZ (Szövetség a Digitális Gazdaságért) által létrehozott Programozd a jövőd! projekt Céljuk, hogy minél több középiskolás diák válassza az egyetemi informatikai képzéseket, hiszen az informatika pálya számtalan nagyszerű lehetőséget és biztos megélhetést biztosít az egyetem elvégzése után. A projekt több korosztály számára nyújt informatív és gyakorlati segítséget, például informatikai pályaorientációs előadások keretében.

Ha felkeltették az érdeklődésedet az egyetemi informatikai képzések és pályaválasztás előtt állsz, akkor látogass el a programozdajovod.hu, illetve a felvi.hu weboldalakra és tudj meg többet ezekről a képzésekről!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gyakran álmodod, hogy elkésel? Meghökkentő oka van!

Egy visszatérő álom többet elárul rólad, mint gondolnád!

Kép

7 film és sorozat, amiben csodásan választották ki a főszereplő fiatalabb énjét játszó színészt

Néha akkora csalódás, mennyire nem hasonlít a fiatalabb verzió az idősebbre, hogy szinte élvezhetetlen az adott jelenet. De nem ezekben az alkotásokban!

Kép

Híres magyar emberek, akik a külföldi élet mellett döntötték – az okot is elárulták

Az elmúlt években egyre több és több ember dönt úgy, hogy elhagyja az országot és külföldön próbál szerencsét.

Kép

A csalódás tényleg megölhet: az összetört szív szindróma veszélyesebb, mint gondolnád

Ha ért már csalódás, veszítettél el valakit, akit nagyon szerettél, akkor biztosan tudod, hogy nem véletlenül találták ki az összetörik a szív kifejezést.

Kép

8 híres ember, aki elmesélte, az élete egyáltalán nem olyan könnyű, mint egy tündérmese

Ha eddig vágytál hírnévre, most lehet, hogy majd meggondolod magad.