Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Az ok, amiért sokan olyan személlyel lépnek félre, akit a párjuk is ismer

megcsalás

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Statisztikák szerint nagyon ritka, hogy valaki egy ismeretlen személlyel csalja meg a partnerét.

Egy amerikai kutatás bebizonyította, hogy átlagosan a nők 15%-a, és a férfiak 25%-a keveredik románcba a házasságán kívül. Ennek ellenére a legtöbben azt vallják, hogy sosem akartak félrelépni, egész egyszerűen "csak megtörtént" a dolog. A leggyakoribb helyszínek erre a munkahely, az edzőterem, a közösségi média, és egyébként a templomok hitgyülekezetei, de szakértők szerint általánosságban elmondható, hogy a magányos emberek gyakran valamelyik múltbeli szerelmüket is felkeresik ilyenkor.

A tény, hogy a félrelépés az otthonhoz közel történik (sok esetben olyan személlyel, akit közvetlenül vagy közvetetten ismer a partner is), több dolgot is jelent. Szakértők szerint egyrészt arra utal, hogy a hűtlen fél "nem akar annyira megdolgozni" a románcért, nem olyan fontos neki, hogy ezért úgymond egy második életet kreáljon, viszont a közelség miatt tény, hogy sokkal nehezebb lezárni ezt a kapcsolatot.

A U.S. General Social Survey statisztikái szerint az emberek egyébként ritkán keverednek románcba olyan személlyel, akit egyáltalán nem ismernek. 53% egy közeli baráttal lép félre, 29.4% pedig egy szomszéddal/régi ismerőssel, ami arra utal, hogy a legtöbben nem pusztán a szex öröme miatt csalják meg a párjukat. A kutatásban résztvevők körében elsősorban az intimitás, érzelmi kötődés volt a fontos, aminek már volt egy alapja a korábbi ismeretségből fakadóan. Az, hogy ez a kötelék megvan, plusz jelentéssel ruházza fel az együttlétet - és valószínűleg ez az, amit hiányolnak a házasságukból.

Szakértők azt javasolják, hogy ha félrelépés történt egy kapcsolatban, mindenekelőtt a "miért?"-re kell megtalálni a választ. Akár befejezitek a házasságotokat, akár adtok még egy esélyt, mindkét helyzetben fontos megbeszélni az okokat, amelyek ehhez vezettek. Így kaphattok csak igazán lezárást, és tudjátok magatok mögött hagyni a történteket.

A leggyakrabban az alábbi hat dolog tehet a félrelépésről:

Galéria / 6 kép

A megcsalás 6 leggyakoribb oka

Megnézem a galériát

Psychology Today, lehmiller.com

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

4 dolog, amit megtanulhatsz az év legjobb alkotásából, A sziget szellemei című filmből

Eddig összesen 84 díjat nyert el, így joggal nevezik az év legjobb filmjének, ráadásul mély mondanivalóval érkezik, amiből még tanulni is lehet.

Kép

Gisele Bündchen 42 évesen visszatért: még mindig nagybetűs szupermodell

A Victoria's Secret korábbi angyala egy időre ugyan benyomta a szünet gombot a karrierjén, de úgy tűnik, készen áll a folytatásra.

Kép

„Már három éve nem szexeltünk a párommal, szerinte ez a pornó miatt van”

Olvasói levélre válaszolt a pszichológus, szerinte ezt kellene tenni ebben a helyzetben.

Kép

8 undi dolog, amit a tested tesz, mégis nagyon jó hatása van rád

Ezekre a dolgokra senki nem büszke a testével kapcsolatban, pedig mind azt jelenti, egészségesek vagyunk.