Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

Turi ruhákból tuti ruhák!

Turi ruhákból tuti ruhák!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Szerintem mindenki imádja a kincskeresést, de mint tudjuk, ez egy igazi szerencsejáték. Mivel mindenből egy méret van, vagy találsz valami hozzád illőt a méretedben, vagy nem… De mi van akkor, ha találsz egy olyan darabot, aminek tetszik az anyaga vagy a mintája, de nem jó rád? Ilyenkor jön a képbe a női fifika!

A second hand kalandok környezettudatosak, hiszen sokszor semmi baja nincs ezeknek a daraboknak, ráadásul tök vagányak tudnak lenni, mert senki másnak nincs ilyenje. Én is gyakran használom színpadi show-khoz is, pont ezért! És vannak, akik ezt továbbgondolják, mint Jillian Owens fashionista, akinek ez a szenvedélye! Újraalkotja a fast fashion darabokat, méghozzá nem is kicsit, és ehhez nem kell más, csak néhány varróeszköz, pár száz (de legfeljebb pár ezer forint) és egy kis fantázia!

Kép

A hölgy, aki igen nemes feladatra vállalkozott, néhány éve határozta el, hogy megváltoztatja az emberek hozzáállását a divathoz! A cél az volt, hogy megmutatja mindenkinek, milyen szuper dolgokat lehet alkotni, ha az ember egy kicsit ügyes (vagy ismer egy jó varrónőt! ;). Ebben persze közrejátszott az is, hogy épp üres volt a malacperselye, de hát ki nincs így néha, igaz? ;)

És hogy mi a lényege az egésznek? A szemfülesség és a kitartás!!! Mindig mondom azoknak, akik el vannak keseredve, hogy second hand boltokban nem lehet jó darabokat találni, hogy de igen, csak nem szabad feladni az első sor után. Céltudatosan kell keresni és időt szánni rá – van, akinek ehhez nincs türelme, tudom, nekik érdemes magukkal vinni valakit, aki gyakorlottabb és gyorsabban észreveszi a menő darabokat.

Mit kell keresni? Amiben van egy kis izgalom! Egy szokatlan print, egy szép hímzés, egy különleges kivágott rész, vagány gombolás, rátét, csipkebetét, ami izgatja a fantáziátokat! A Hádában mi szuper darabokat szoktunk találni, oda szerintem mindenképp érdemes benéznetek, ha még nem tettétek – persze csak ha van rá egy-két órátok, hiszen jó kutatáshoz idő kell…;)

És ha már érdekes részletekről van szó, nézzétek például ezt a kabátot a sárga levélmintákkal, amiből valami egészen kis csinit alkotott Jillian:

Kép

Vagy ezt, a csodaszép hímzett nyakrésszel:

Kép

De alkothattok például egyszerű darabokat is, amik tökéletesek egy bulikához – és nézzétek, milyen szépen kiemelik a derekat és a dekoltázst is:

Kép

Ebből a ruhából - amit eredeti formájában senkinek nem javasolnék - tutira kijön még egy sapka és sál is:

Kép

Vagy mit szóltok ehhez a kis feketéhez?

Kép

Esetleg szoknyából ruhát? ;)

Kép

Jilliannek egyébként hobbija, hogy a legrémesebb darabokat válogatja ki, amik senkinek sem kellenének, hogy lássa, nehezített pályán mit tud kihozni magából. Nektek is eszetekbe jutott erről A muzsika hangja? ;)

Kép

Márk napi tipp: Szerintem ez egy szuper hobbi, értelme is van, hiszen nagyon jó dolgokat lehet alkotni! Ha Ti már csináltatok ilyet, mindenképp küldjétek el a képet!!!! ;)

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

A kereséshez kezdj el gépelni!