Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

10 dolog, amit tudnod kell a tökéletes tusvonalról

10 dolog, amit tudnod kell a tökéletes tusvonalról
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Hallottátok már a mondást, hogy sose kérdezd a nőtől, akinek tussal van kihúzva a szeme, hogy miért késett? Na, hát mostantól másra kell fognotok a késést, mert a tusvonal mesterei lesztek, és pikk-pakk elkészítitek! ;)

A tusvonal varázsa nem újkeletű dolog, de attól még ugyanúgy imádjuk, és ugyanolyan szexi! És persze van egy csomó trükkje, amit nem árt tudni, ha tökéletesen szeretnétek megfesteni, anélkül, hogy rááldoznátok a fél estéteket vagy reggeleteket. Essünk is neki a tanulásnak!!!

1.) Gyakorlat teszi a mestert

Sokszor hallom hölgyektől, hogy azért nem dolgoznak tussal, mert lehetetlen feladat. Nem lehetetlen, de próbálkozni kell vele! Minden szemhéjformán más verzió áll jól, nem csak egy cicafarok létezik. Próbáld ki, hogy magasabbra futtatod a vonalat, próbáld ki, hogy kicsit egyenesen, vagy azt is, hogy a cicafarok helyett a szemhéj széle felé csak vastagodik a vonal. És gyakorolj, gyakorolj, úgy lesz magabiztos a kezed! ;)

Kép

2.) Kezdd a nehezebbel!

Igen, sajnos a két felünkön semmi nem egyforma. A lábméretünk, az orrlyukaink, de még a szemformánk sem. Szóval, ha már tudod, melyik szem a nehezebb falat, kezdd mindig azzal, és a másikat igazítsd hozzá. Nicholas Cage-nek is remekül megy… ;)

Kép

3.) A pontösszekötős játék!

Ha nem érzed a távolságokat, használj viszonyítási pontokat – nézd meg, melyik ív áll a legjobban, és a szád sarkához vagy az orrcimpádhoz tartva a tusecsetet állítsd be a főbb pontokat. Meddig tart az ív, hol van a domb teteje. Valahogy így ugorj neki:

Kép

4.) Felejtsd el a Youtube-os útmutatókat!

Sokszor jól jönnek, de ebben az esetben inkább magadra számíts. Mert a rossz hírem az, hogy neked kell letesztelned, mi áll a legjobban – még a legtutibb útmutató sem fogja megadni az arcformádhoz legjobban passzoló ívet. A jó hír, hogy tényleg nem ördöngösség, és egy kis gyakorlással bele fogsz jönni, azután pedig kb. fél perc lesz megcsinálni.
Mindenki másra esküszik, ha szemhéjtusról van szó, de nekünk nagyon bevált a Karaja szemhéjtusa, amivel nem csak könnyű dolgozni, de nagyon szép, telített színe van és tartós is. Ha még nem találtad meg az igazit, érdemes tenni egy próbát vele, szuper lesz, ígérem! ;)

Kép

5.) Próbálj ki többféle terméket!

Erre vannak a teszterek a drogériákban! Nézd meg, mivel dolgozol a legjobban: filccel vagy ecsettel, esetleg külön tuszselé és ferdén vágott ecset kombójával. Nézd meg azt is, melyik a legtartósabb, melyiknek a legtelítettebb a színe – ha már csinálod, csináld jól, igaz? ;)

Kép

6.) Kétkezi munka

Főleg, ahogy érik a bőr, észre fogjátok venni, hogy a szemhéj már nem olyan feszes, és igenis, szükség van mind a két kézre a pingáláshoz. De semmi vész, így még gyorsabban végezni fogtok – az egyikkel feszítsétek ki egy kicsit a bőrt, és ne feledjétek, hogy ilyenkor egy kicsit megváltozik az ív. Ha nem vagy biztos az eredményben, előbb rajzold meg a vonalat egy hegyes szemceruzával.

gif

7.) A tükör a legjobb barátod

Aprólékos munkánál érdemes közelről szemügyre venni a területet. És ki gondolta, hogy a nagyítós tükör nem csak a pattanások elleni ádáz küzdelemben vethető be? És ha éppen nem jött össze a perfekt vonal, a sötétebb szemhéjpúderek szuperül elrejtik a hibákat! ;)

Kép

8.) A különleges formákhoz

Ha közel ülő szemeid vannak, a külső szélek legyenek vastagabbak, és belül egész vékony, ha távol ülők akkor pedig középen legyen intenzívebb az ív. Ha mélyen ülő, pici, akár kívül lefelé álló szemformád van, hagyd a macerát a cicavonallal – belül, az ív első harmadán legyen éles, vékony a vonal, kifelé, a szemhéj mentén, pedig satírozz egy sötét szemhéjfestékkel, és így megtartod az illúziót. ;)

Kép

9.) Ha máshogy nem megy…

Vess be extrém technikákat! Segíts magadnak megrajzolni a legélesebb vonalakat papírsablonnal vagy kanállal. De én azt mondom nektek, ha elszánjátok magatokat és tényleg érdekel ez a szemfestés biznisz, nem tart olyan sokáig beletanulni! ;)

gif

10.) Ha nincs időd másra…

Én azt mondom, Drágáim, a tusvonal annyira sikkes, hogy nem is kell nagyon más mellé, csak egy kis pirosító, ha kell, egy kis alapozó vagy korrektor és szempillaspirál. A rúzs már megvan a liftben is! ;)

gif

Nem is maradt más hátra, Lányok, mint hogy azt kívánjam, mostantól mindig legyenek egyformák a tusvonalaitok! ;)

Nem tudom feldolgozni: a fiam egy velem egyidős nővel él együtt

Igaz történet olvasónktól, aki képtelen megszokni azt a helyzetet, hogy fia jóval idősebb társat választott...

Top 10 munka, amit akkor válassz, ha az utazás a szenvedélyed!

Neked melyik munka jönne be leginkább, ami mellett nyakadba vehetnéd a világot?

5 szerelmi lecke, amit Blake Lively és Ryan Reynolds kapcsolatából tanultunk

Nem akarjuk elkiabálni, de mindeddig úgy tűnik, ők nagyon tudják, mi a jó házasság titka!

Napi horoszkóp május 28.: a Kosok hatalmas nyomás alól szabadulnak fel, a Bikák igaz barátjukra számíthatnak

A hét utolsó napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a napi horoszkópod!

A kereséshez kezdj el gépelni!