A nap cikke

Őrült történet! Ezt a fiatal lányt kitiltották a strandról, mert túl szexi a fürdőruhája - Szerinted is az?

Ettől hangos most az egész internet!

Még több olvasnivaló

Nem csak a fenekedet teszed tönkre, ha túl sokat ülsz rajta: az alvópopsi-szindróma hatása rémesebb, mint gondolnád!

Vegyél egy mély levegőt: 14 szelfi, amelynek láttán tuti, hogy alaposan átgondolod az életedet!

Egy kezdő anyuka küzdelmei 12 szókimondó képregényben

Majdnem 16 év kellett, hogy feltűnjön: ez a világhírű színésznő is szerepelt a Harry Potterben 11 éves korában!

Csak 30 perc! 3 street food-kaja, amit szinte hétről hétre elkészítek otthon, mert képtelen vagyok megunni

Ide is eljutottunk: Íme a ruha, ami kalapokból készült!

A 3 leggyakoribb panasz, amit a párterapeuták férfiaktól hallanak

5 éve, hogy elindult: így változtatott meg minket a Tinder

A történelem legemlékezetesebb csókjai

A történelem legemlékezetesebb csókjai
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Drágáim, ma engem is megcsapott a tavasz romantikus szele! Ezért olyan képeket hoztam nektek, amiket biztosan láttatok már itt-ott, de a mögöttük rejlő sztorikat talán nem ismeritek. A másik, amit megtudtam és kedvet adott a cikkhez, hogy életünkben összesen körülbelül két hetet töltünk csókolózással. Gondoltátok volna? Akkor nosza, csináljunk kedvet hozzá mindenkinek, ha már ilyen szép idő van, és turbózzuk fel ezt a számot!

Auguste Rodin – A csók szobor

A szerelem egyik leghíresebb művészi ábrázolása ez márványszobor, melyen Dante Isteni színjátékának két szereplője látható, Paolo Malatesta és Francesca da Rimini. Francesca itt éppen egy titkos légyotton vesz részt szerelmével, Paolo-val, férje testvérével. Hiába, a politikai házasságok sem tökéletesek… A történet szomorú véget ért, a férj ugyanis leleplezte őket és nem kímélte az életüket. A szobor 1889-ben készült és eredetileg részét képezte” A pokol kapuja” című szoboregyüttesnek, de Rodin nem érezte, hogy illene a többi alkotás közé, ezért eltávolította a gyűjteményből, és önálló szoborrá emelte. A mű címe ráadásul eredetileg a hölgy nevét viselte. Marvelosa!!!

Kép

Az első csók a filmvásznon

1896 volt az éve annak, hogy először mozgóképre vették a csókolózás csodáját. A filmet William Haise készítette a híres feltaláló, Thomas Edison számára. John C. Rice és May Irwin volt a két bátor színészművész, akik vállalták ezt az akkor még igencsak megbotránkoztatónak számító tettet. ;) A rövidfilm első levetítése természetesen rettentő nagy felháborodást okozott, egy korabeli kritikus például így írt róla: „az egymás ajkán történő enyelgés elhúzódó látványa már elég ronda volt életnagyságban a színpadon is, ám hogy háromszor lett megismételve, az már felettébb undorító.”

Na de nézzük meg, hogy is történt az ominózus eset:

A tengerészgyalogos csókja

Alfred Eisenstaedt kapta lencsevégre ezt a pillanatot 1945. augusztus 14-én, a New York-i Time Square-en, a Japán feletti győzelem napján. Az örömittas matróz végül nem járt túl jól, mert a hölgy, amint felocsúdott meglepettségéből, felpofozta őt, bár tény, hogy így viszont a történelem részévé vált! A csókot azóta szobor formájában számtalan helyen kiállították, és persze a popkultúrában is jó páran megemlékeztek erről a pillanatról.

Kép

Britney és Madonna Madonna énekesnő, színésznő 56cikk 5galéria 5videó Még több róla

Ha valami, akkor ez aztán kiverte a biztosítékot a fél világnál! Ez a nyelves puszi 2003-ban csattant el a két hölgy között, az MTV Video Music Awards-on. Persze utána hetekig róluk cikkeztek és gyakorlatilag minden címlapon ők szerepeltek. Tökéletes markentig fogás, ezt el kell ismerni, és jóval megelőzte az I kissed a girl című slágert, bár megalapozta a trendet. ;)

Kép

Pont a múltkor szóba is került a dolog egy baráti társaságban, és ha már a csókolózásról volt szó, a hölgyek a rúzsokat is megvitatták, hogy ki milyen színre és típusra esküszik. És persze mindenki másra! ;)Talán nem gondolnátok, de nekem is van kedvencem, amit tavasszal és nyáron szoktam ajánlani a hölgyeknek! Van egy szuper terméke a Karaja családnak, a Matlí, ami egy matt, vízálló rúzsceruza, és szerintem ezek nagyon jól beválnak a melegebb időben is, mert krémesek, de intenzívek a színeik és sokáig fent maradnak. Hiába, a csókos ajkakért mindent! ;)

Kép

Emilie Flöge és a Csók

Gustav Klimt talán legismertebb festménye „A csók” című, amelyen egyesek szerint a művész maga látható partnerével, a divattervező Emilie Flögével, mások szerint a társasági hölgyet, Adele Bloch-Bauert ábrázolja. Annyi azonban biztos, hogy az osztrák Belvedere Museum még befejezetlen állapotában vásárolta meg a bizánci mozaikok által inspirált képet, méghozzá Ausztriában példátlan összegért, ami napjainkban nagyjából 63.000.000 Ft-ot jelentene. Ez egyébként még így is csekély összeg, mert a művész egy másik, de szintén eléggé ismert képe, az „Adele Bloch-Bauer I” közel 35 milliárd forintot ért egy 2006-os aukción. Talán nem gondolnátok, de a művész karrierje ebben az időben épp leszállóágban volt, hála a korabeli műértőknek – hát látjátok, ezért nem szabad törődni a kritikákkal! ;)

Kép

A világ leggyorsabb futója

A világ- és olimpiai bajnok jamaikai atléta, akit nevezetesen Usain Boltnak hívnak, a világ egyik leggyorsabb embere. 2012. augusztus 9-én nyerte meg a 100 és a 200 méteres síkfutás döntőit a londoni olimpián, mégpedig mindkettőt olimpiai rekorddal, egy hajszálnyival elmaradva saját világrekordjától. Ilyen még nem volt az olimpiák történetében, ezért elfogadjuk tőle azt a kijelentését, amit a New York Times-nak tett, és így hangzott: „Én egy élő legenda vagyok!” … mi tagadás, TÉNYLEG!

Kép

A legdrágább csók?

1977-ben egy Ruth van Herpen nevű hölgy az angliai Oxfordi Művészeti Múzeumba látogatott, ahol bizony elkövette azt az érthetetlen tettet, hogy megcsókolt egy Jo Baer által festett fehér, monokróm műalkotást. Nekem is van, hogy megtetszik valami a múzeumben, de még sosem akartam megcsókolni semmit, ti hogy vagytok vele? ;) Ruth viszont otthagyta emlékül a rúzsfoltját, aminek következtében arra kötelezték, hogy kifizesse a helyreállítás költségét. Ha átszámítjuk, ez a kis móka nagyjából 300.000 forintjába került. A hölgy később azzal próbálta kimagyarázni magát, hogy azért csókolta meg a 18 ezer dolláros művészeti alkotást, mert túl hidegnek tűnt és fel akarta vidítani.

Kép

Édeseim, remélem mai is tudtam újat mesélni nektek! J Mi más is lehetne a zárszó, mint hogy CSÓÓÓÓKRA FEL! Ti mit tennétek fel még a listára? ;)

Többé nem titok! Ha egy pasi ezt csinálja, sokkal jobb lesz vele a szex

Egy felmérésből kiderült, milyen típusú pasival a legjobb ágyba bújni!

Gonoszak voltak veled a gimiben? Így hat ki ez a korszak ma is az életedre

Sokat számít, milyen élményekkel gazdagodtál a gimiben, ugyanis ezek a mai napig befolyásolják a személyiségedet. A kérdés már csak az, hogy pozitív vagy negatív értelemben?

Megrendezték a világ legrondább kutyája versenyt: tényleg nagyon csúnyácska a győztes?

Az idei év győztese talán nem a legfittebb, de tényleg imádnivaló!

6 tipp, hogy tartson a rend örökké a gardróbban!

Lisa Adams számtalan órát tölt szép szekrényekben és gardróbokban. Ez nem egy furcsa hobbi, vagy meglepő magatartászavar, hanem ez a munkája! Az LA Closet Design vezérigazgatójaként a világ egyik legnagyobb online szekrényét hozta létre, olyan hírességekhez kukkanthatunk be, mint Christina Aguilera, Monique Lhuillier és Khloe Kardashian.

A kereséshez kezdj el gépelni!