Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Igaz a legenda? Tényleg lehetetlen párt találni, ha évekig szingli vagy?

Igaz a legenda? Tényleg lehetetlen párt találni, ha évekig szingli vagy?
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Facebook
Twitter
Pinterest
Valakinek a szakítás, valakinek a hosszútávú kapcsolat okoz nagyobb nehézséget. Nem vagyunk egyformák.

A változás mindig nehéz, függetlenül attól, hogy milyen életszakaszban vagy; a karrierváltástól kezdve a megromlott kapcsolaton át az új párkapcsolatig. Míg gyakran beszélünk arról, milyen érzés az embereknek állandó, hosszú távú kapcsolatból hirtelen átállni a szingli életre, ritkán beszélünk az érem másik oldaláról - a küzdelemről, amit a szingli lét után az állandó párkapcsolatba való belépés és az érzelmi intimitás felvállalása jelent.

Számos oka lehet annak, hogy valaki a hosszan tartó szingliség után nehezen találja a helyét egy párkapcsolatban. Lehet, hogy úgy érzi, nem áll készen arra, hogy megossza a terét vagy az idejét, megtapasztalta a társkereső alkalmazások okozta FOMO-t, fél a monogám kapcsolattól, vagy nem tudja, hogyan kérje azt, amire szüksége van az új partnerétől. A sebezhetőségtől való félelemtől kezdve az önállóságod és függetlenséged elvesztéséig - az, hogy teljesen megbízhatsz valakiben, ijesztő élmény lehet.

Néhány szakértő elárulta, hogyan lehet legyőzni a félelmeket, és visszatérni a stabilitáson alapuló párkapcsolatok világába!

A függetlenség elvesztése

Taylor Gallagher, a 27 éves PR-os számára egyáltalán nem ismeretlen érzés a függetlenség elvesztésétől való félelem. Nemrég kezdett párkapcsolatba, miután egész életében egyedülálló volt, és nehéz volt számára alkalmazkodni ahhoz, hogy valaki más is legyen az életében, de a kompromisszum, mint mondja, megérte. "Nehéz volt elfogadni, hogy nem lehetek többé önző, és figyelembe kell vennem az ő érzéseit és azt is, hogy ő mit szeretne. Ez rosszul hangzik, de annyira hozzászoktam ahhoz, hogy azt csináljam, amit én akarok, amikor én akarom, hogy nehéz volt észben tartanom, hogy most már van egy másik ember, akire gondolnom kell".
Dr. Pepper Schwartz, párkapcsolati szakértő szerint valójában nehezebb lehet újra alkalmazkodni egy párkapcsolathoz egy hosszú szingli időszak után, mint a rövid egyedüllét után.

"Az emberek falakat építenek a függetlenségük megőrzése érdekében. Ha jól érzik magukat szingliként, kialakul bennük egy félelem attól, hogy arra kérik majd őket, hogy változtassanak bizonyos szokásaikon, életük ritmusán"

- mondta a szakértő.

"Van egy bizonyos fokú függetlenség- és egyéniségvesztés, ha az ember párkapcsolatba lép, de nem kell, hogy ez végzetes legyen. Szerencsés esetben egy pár ki tudja alakítani az egyensúlyt a kapcsolatán belül, úgy, hogy az mindkét fél számára kényelmes legyen" - tette hozzá Angela Nicole Holton, a Love Sanctuary párkapcsolati szakértője.

Az igényeink kielégítése

Ha már egy ideje egyedülálló vagy, hozzászoktál ahhoz, hogy saját szükségleteidet kielégítsd - ha valakire rá bíznád, hogy elkezdje kielégíteni őket helyetted, az nemcsak ijesztő, de nehéz is lehet. Honnan tudhatod, hogy mely szükségleteidet érdemes egy másik személynek kielégítenie, és melyek azok, melyekért csakis te felelsz?

"Aki hosszú ideje egyedülálló, annak akár a kapcsolati igényei is megváltoznak. Amivel azonban sok szingli nincs tisztában, az az, hogy az érzelmi szükségleteik is változhattak az idő múlásával" - magyarázza Lori Ann Kret, az Aspen Relationship Institute párkapcsolati terapeutája.

Így járt Kristi Hedrik is, aki 2018-ban vált el, és utána hosszú évekig szingli volt. "Eltartott egy darabig, mire újra belevágtam a randizásba. A saját függetlenségem megőrzése nagyon fontos számomra. Megértettem, hogy ha újra kapcsolatban lennék valakivel, sőt együtt is élnék vele, azzal feladnám a függetlenségem egy részét, hiszen azon dolgoznék, hogy egy életet építsek fel ezzel a személlyel." Kristi számára kulcsfontosságú volt megtanulni, hogyan találja meg az egyensúlyt, és olyan határokat szabjon, amelyek lehetővé teszik számára, hogy megőrizze függetlenségét és mellette stabil párkapcsolatot építsen.

Bőséges választék

A társkereső alkalmazásokon felkínált, végtelennek tűnő "lehetőségek" tárháza szintén arra ösztönözhetett minket, hogy játszadozzunk, és az is lehet, hogy kiégünk, és kételkedünk az elköteleződésre vonatkozó döntéseinkben.
Ez a választási túlterheltség azt is egyre nehezebbé teszi, hogy az emberek kilépjenek a szingli gondolkodásmódból. Ha túl sokáig voltunk szinglik, és hozzászoktunk ahhoz, hogy potenciális partnereket keresünk, nehéz lehet változtatni a gondolkodásunkon, amikor már eldöntöttük, hogy elkötelezett kapcsolatban szeretnénk élni. Emiatt pedig bűntudatot érezhetünk, vagy kételkedhetünk a kapcsolatunkban.

Ha továbbra is vonzódsz más emberekhez, és vágysz rá, hogy más emberekkel is randizz, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy egy olyan partnert találj, aki szintén kényelmesen érzi magát egy nem monogám, nyitott kapcsolatban.

Rachel, egy 24 éves újságíró, aki visszaemlékszik arra, milyen lesújtó élmény volt számára, amikor először talált valaki mást vonzónak, miközben jelenlegi partnerével volt párkapcsolatban.

"Eleinte egyáltalán nem volt probléma. A mézeshetek időszakában csak őt láttam. Még mindig teljes szívemből szeretem őt, de amikor először találtam valaki mást vonzónak, az teljesen lesújtott. Aznap este idegösszeomlást kaptam, és azt mondogattam magamnak, hogy szakítanom kell a párommal, mert nyilvánvalóan nem szeretem őt - pedig tudtam, hogy igen. Hónapokba telt, mire elmondtam neki, de amikor megtettem, teljesen megértette. Ez segített, de a szorongás még mindig ott volt"

- emlékezett vissza.

A társkereső alkalmazásokban töltött hosszú időszak után Rachel úgy érezte, egy zsémbes hang állandóan azt mondja neki, hogy "helytelen, ha megállapodik, amikor még olyan sok potenciális partner vár rá". Csak a terapeutájával való beszélgetés és az igényeinek és kötődési formájának feltárása után tanulta meg igazán kordában tartani a gondolatait.

Más embereket vonzónak találni az emberi természet része - a kérdés inkább az, hogy mit döntesz, mit kezdesz ezzel az érzéssel.

"Az, hogy valakit vonzónak találunk, az emberi lét része. Nem szabad bűntudatot éreznünk, ha valakit vonzónak találunk. De mérlegelnünk kell az érzelmeinket és a jövőbeli céljainkat, mielőtt oda csúsztatjuk a telefonszámunkat"

- - mondja Dr. Schwartz.

A nyitott kapcsolat témaköre még mindig érzékeny, holott számos pár, sőt még sztárpárok is azt vallják, hogy megvan a maga jótékony hatása, ami sok szempontból tud egy párkapcsolatot boldogabbá és stabilabbá tenni. Ám ott a másik tábor, akik szerint emiatt teljesen elveszik az intimitás és maga a két ember közti szoros kötelék is.

De vajon kinek van igaza? És mit érdemes szem előtt tartani, ha egy ilyen kapcsolatban gondolkozunk? Katt a galériára:

Galéria / 4 kép

Ezt érdemes szem előtt tartanod, ha nyitott párkapcsolatban gondolkozol

Megnézem a galériát

Ezek a legrosszabb dolgok, amiket egy párkapcsolatban mondhatsz:

Galéria / 8 kép

A 8 legrosszabb dolog, amit egy párkapcsolatban mondhatsz

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

A csillagjegy, akinek nagy szerencsét hoznak április utolsó napjai

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép

A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép

4 csillagjegy, akinek április 30-án véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

A következő csillagjegyek végre örökre leszámolhatnak az évek óta tartó nehézségekkel! Már nagyon régóta vártak erre a pillanatra!

Kép

7 elképesztően hangulatos vár Magyarországon

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép

Napi horoszkóp április 27.: a Rákok mindennél jobban vágynak a kiteljesedésre, a Mérlegek minőségi időt tölthetnek a szeretteikkel

A csillagok erre a hétvégére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!