8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!
Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.
A hagyma az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. Legyen az apróra vágott, pirított vagy rántott hagyma, a rántottától kezdve a levesig mindenhez használjuk. De szeletelésük és felkockázásuk gyakran könnyeket és orrfolyást okoz, még akkor is, ha a legtöbb szakács egyetért abban, hogy a végeredményért megéri.
Vannak, akiknek ez a kedvenc színe, mások pedig egyenesen utálják, de az biztos, hogy a lila az egyik legfenségesebb árnyalat, mivel már az eredete is a luxushoz és a nemesi réteghez kötődik. A lila zöldségek és gyümölcsök is valóságos szupererővel rendelkeznek színüknek köszönhetően, ezért érdemes gyakrabban fogyasztani őket.
Amikor a sztárok végigvonulnak a díjátadó ceremóniák vörös szőnyegén, biztosan te is gondoltál már arra a lenyűgöző ruháik láttán, hogy ezt te is szívesen felpróbálnád. De arra gondoltál már, hogy milyen jó lenne megkóstolni a ruhakölteményeket? Ruby Perman ételművész alkotásai láttán biztosan eszedbe jut majd! Mutatjuk a kedvenceinket!
Egyes ételek és italok segíthetnek csökkenteni a puffadást és enyhíteni a gyomor-bélrendszeri kellemetlenségeket. A puffadás csökkentését elősegítő élelmiszerek között szerepelnek különböző zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonák. Mutatjuk, pontosan melyek ezek!
Egy olyan korban, mikor még sosem volt ilyen fenyegető az éghajlatváltozás, a világ városainak zölddé válásáért folyatatott verseny még sosem volt ennyire döntő. Roppant fontos, hogy egyre jobban törekedjenek a városok arra, hogy minél környezettudatosabbak legyenek. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a városokat, melyek az élen járnak ebben.
Budapest szívében, a Szent István Bazilika lábánál hazánkban egyedülálló, apró, ám annál értékesebb boltocska nyílik azok számára, akiknek az ünnep nem a rohanásról, hanem a minőségi pillanatokról szól. Limitált ideig, december 6-a és 20-a között, látogatható a luxus pop-up italkóstoló és -bolt, a The—Bar Giftshop Pop-up Store.
Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy kapunk egyre inkább kedvet a meleg és laktató levesek iránt, amelyek közül mi lehetne jobb választás, mint egy meleg, zöldségekkel és húsokkal jól telepakolt húsleves. Mitől lehet még finomabb ez a klasszikus fogás és hogyan fogyasztják a világ különböző tájain? Utánajártunk!