Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hogyan alkudjunk lakásra? Gyorstalpaló lakásvásárlóknak

Hogyan alkudjunk lakásra? Gyorstalpaló lakásvásárlóknak

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Nem semmi! 4 szexterapeuta osztja meg a legdurvább sztorikat, amiket a klienseitől hallott

Az emberi szexualitás változatos, azonban még a mai világban is rengeteg dolog számít tabunak.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Akár szeretjük, akár nem, az ártárgyalás bizony része a lakásvásárlásnak. Az eladók többnyire belekalkulálják a meghirdetett árba az alkut, a vevők pedig úgy indulnak neki, hogy fejben már elengedtek maguknak néhány százalékot. Mi most utóbbiakon szeretnénk segíteni 5 fontos jó tanáccsal, hogy az a bizonyos néhány százalék a lehetőségekhez képest minél magasabb legyen.
A cikk támogatója az Otthonok&Megoldások

1. Mérjük fel a terepet

Érkezzünk felkészülten a lakásbejárásra! Ez azt jelenti, hogy mindenképp mérjük fel az piaci viszonyokat, hogy ár-érték arányban el tudjuk helyezni a szóban forgó ingatlant. Próbáljuk megtudni, mekkora az érdeklődés a lakás iránt, hiszen ez nagyban befolyásolja az alkupozíciónkat. Ha lehet, tájékozódjunk a jelenlegi tulajdonosról is. Messzire kerüljük el például azt, aki csak próba-szerencse alapon hirdette meg a lakást, semmilyen határidő nem köti, a legjobbat szeretné kihozni az árból, s akár éveket is rászán arra, hogy álmai vevőjét megtalálja. Ha minél alaposabbak akarunk lenni, vegyük igénybe ingatlanközvetítő segítségét. Nem csupán az információszerzésben segíthet nekünk sokat, de magában a keresgélésben is a hasznunkra lehet.

Ezek a legtrendibb modern fali díszek, amik ízlésesen feldobják a sivár részeket

2. Ne rontsunk ajtóstul a házba

A sikerben nagy szerepet játszik, hogy szimpatikus vevőnek adjuk el magunkat. Ehhez pedig az kell, hogy ne térjünk azonnal az anyagiakra. Ez egyrészt rendkívüli udvariatlan, másrészt nem feltétlenül célravezető. Amennyiben komolyak a lakásvásárlási szándékaink, használjuk inkább arra az első találkozást, hogy jó kapcsolatot építünk ki az eladóval.

3. Viseljünk pókerarcot

Ahhoz, hogy hiteles vásárlónak tűnjünk, három dolgot üzenjünk az eladónak viselkedésünkkel. Először is mutassuk meg, hogy tényleg érdekel minket az ingatlan. Biztosítsuk a másik felet arról, hogy fizetőképesek vagyunk, és tegyünk egyértelmű utalásokat arra is, hogy megfontolt tárgyalópartnerrel van dolga személyünkben. Ügyeljünk ugyanakkor arra, hogy értékes, az alku szempontjából fontos információkat – akár a jelenlegi lakhatási helyzetünkre, akár az anyagi lehetőségeinkre vonatkozóan – ne adjunk ki magunkról, mert az információ hatalom, ami ebben a helyzetben az eladó malmára hajtja a vizet.

4. Ne csak az árra figyeljünk

Ugyan az ár a legmeghatározóbb tényező egy lakásvásárlásnál, igyekezzünk szélesebb perspektívában szemlélni a lehetőségeinket. Sokat nyomhat például a latban, ha minőségi, ízlésünknek megfelelő bútorzat van a lakásban, amit kérésünkre – nyilván valamilyen plusz összegért cserébe – ott is hagy a jelenlegi tulajdonos. Kapásból megspórolhatjuk tehát a bebútorozással járó költségeket és kellemetlenségeket. Tovább javíthatjuk az alkupozíciónkat, ha konstruktívak vagyunk: ne csak kérjünk, hanem ígérjünk is az árcsökkentésért cserébe. Ajánljunk például a szokásosnál több foglalót, hogy abból az eladó ki tudja fizetni a saját beugróját az új lakásba.

Fenséges korall – Így csempészd be otthonodba

5. Figyeljünk a másikra

Minden stratégiának fontos része, hogy tisztában legyünk a másik fél lehetséges eszközeivel is. Jelen esetben az eladó – aki minél magasabban szeretné tartani az árat – vélhetően hasonló trükkökhöz folyamodik, mint az ellenérdekelt felek, vagyis mi. Így például régi, de még mindig működő fortély, amikor az eladó megpróbálja elhitetni velünk, hogy feltűnt egy másik, készpénzes vevő – azonnali döntésre sarkallva minket az állítólagos konkurencia emlegetésével.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.

A kereséshez kezdj el gépelni!