Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

6 híres festmény, ami csodálatos háttérsztorival rendelkezik

6 híres festmény, ami csodálatos háttérsztorival rendelkezik

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Egy festmény sosem csak egy kép, sokszor hihetetlen sztorik húzódnak meg mögötte.

Nagyon sok híres festménynek van lenyűgözően izgalmas háttértörténete, amelyet azonban csak kevesen ismernek. Most bemutatunk neked hat izgalmas művészeti sztorit!

Johannes Vermeer – Leány gyöngy fülbevalóval

Ez a rendkívül szép és híres festmény a 17. században készült és az évszázadok során sok-sok más címet viselt már. A mostani nem olyan régen ragadt rá, ráadásul annak ellenére, hogy a kutatók nem biztosak benne, hogy Vermeer valóban gyöngy fülbevalót festett-e a lánynak vagy az valamilyen más ékszer. Ennek oka, hogy a látvány kicsit fémes, akasztónak pedig semmi nyoma a fülnél. További érdekesség, hogy a háttér eredetileg egy zöld függönyt ábrázolt.

Edward Hopper - Éjjeli baglyok

Edward Hopper Éjjeli baglyok című festménye az amerikai művészet egyik legnagyobbra értékelt műve. Érdekesség, hogy eredetileg a festő más címet szánt neki, a véglegeset a felesége javasolta, Hopper pedig soha nem árulta el, mi volt a saját ötlete.

Vincent van Gogh - Éjjeli kávézó

Vincent van Gogh híres arról, hogy festményein sokszor szerepel a csillagos ég, ilyen alkotásból az Éjjeli kávézó volt az első. Olyan pontosan festette meg rajta az eget, hogy a csillagászok pontosan meg tudták mondani, a festő 1888. szeptember 16-17-én készítette.

Gustav Klimt – A csók

Gustav Klimt számára A csók megfestése volt az utolsó esély arra, hogy megőrizhesse hírnevét, előtte ugyanis komoly kudarc érte. 1900 és 1907 kötött mennyezeti festményeket készített a Bécsi Egyetem nagy halljába, ezeket azonban utálta a közönség, az egyetem még a pénzt is visszakövetelte a művésztől. Innen visszajönni nem volt könnyű, A csók azonban a mai napig sokak kedvenc festménye, az alkotó pedig annak idején egy vagyont kapott érte.

El Greco – Toledo látképe

El Greco Toledo látképe című festménye volt a kor első tájképe erről a területről. Sok szakértő úgy gondolja, az alkotás eredetileg több részes lehetett, ám a darabok sajnos elvesztek. Ráadásul ha összeveted a város látképét a maival, látni fogod, hogy fontos részletek nem passzolnak, így valószínű, hogy a művész a fantáziáját is belevitte festményébe.

Leonardo da Vinci – Hölgy hermelinnel

A művészeti szakértők nagyon sokáig nem voltak meggyőződve arról, hogy a Hölgy hermelinnel című festményt valóban Leonardo da Vinci festette, mert az aláírás jó pár évvel az eredeti festékréteg után került rá. Későbbi vizsgálatok során megállapították, hogy ennek oka egy gyatra restaurációs kísérlet. A festményen megtalálható da Vinci ujjlenyomata, ugyanakkor az is látszik, hogy egy kontár az eredetileg sötétkék hátteret feketére maszatolta át.

Olvastad már?

Galéria / 38 kép

38 pillanat, amikor az élet utánozta a művészetet

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.

A kereséshez kezdj el gépelni!