Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Így rendezd be a hálószobát, hogy végre jót tudj aludni

Így rendezd be a hálószobát, hogy végre jót tudj aludni
A nap cikke

4 csillagjegy, akivel csoda történik a hétvégén: annyi pénz üti a markukat, hogy elköteni sem tudják majd

A legtöbben szinte epekedve várjuk a pénteket, amikor a munkát félretéve végre a szeretteinkkel, a pihenéssel tölthetjük az időnket.

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 26.: a Rákoknak új impulzusokra van szükségük, a Vízöntőknek valaki nagy csalódást okoz

A hét utolsó munkanapján is izgalmak várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Olvasd el!

Istenes Bence és Csobot Adél fiai ilyen nagyok lettek: közös fotót posztoltak Nátánról és Ádinról

Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata nem egyszerűen jó, hanem irigylésreméltó. A sztárpár egy csodálatos nyaraláson vett részt gyerkőceikkel és barátaik társaságában, amiről néhány mesés fotót is megosztottak.

Olvasd el!

Katie Holmes és Tom Cruise lánya már 18 éves: Suri gyönyörű nő lett, aki édesanyja kiköpött mása

Suri 2024. április 18-án nagykorú lett, és könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már többet hallunk róla, mint a korábbi években!

Facebook
Twitter
Pinterest
A hosszú és zavartalan alvás az egészség egyik feltétele. A jól kialakított háló pedig a nyugodt pihenés záloga. Kössük össze a kettőt: mentális és fizikai jóllétünk nagyban függ a hálószoba berendezésétől. Csináljuk hát jól!
A cikk támogatója az Otthonok&Megoldások

A nagykönyv szerint egy felnőtt ember számára a napi 8 óra alvás az ideális. Nem sok, teljesíteni mégsem olyan egyszerű. De ha ennyit nem is tudnunk kisajtolni a napokból, próbáljunk legalább arra figyelni, hogy a pihenéssel töltött idő valóban pihentető legyen. Ebben pedig a minket körülvevő környezetnek elvitathatatlan szerepe van. Az, hogy az ágyunkból megpróbáljuk kihozni a maximális kényelemet, a szobát pedig besötétítjük elalvás előtt, csupán kettő a legfontosabb szabályok közül. Vegyük sorra a többit is!

NEKED IS LÁTNOD KELL! EZEK MOST AZ INTERNET KEDVENC HÁLÓSZOBÁI

Válasszunk olyan árnyalatokat, amelyek megnyugtatnak minket!

Használjuk a színek erejét ahhoz, hogy megteremtsük az ideális környezetet a valóban pihentető alváshoz. Ebben a szobában például a szürke különböző árnyalatai a letisztult dizájnnal vegyítve alkotnak igazán nyugtató atmoszférát.

Méretezzük túl az ágyat!

Minél nagyobb a fekhelyünk, annál biztosabb, hogy megtaláljuk rajta a magunk nyugalmát. Hogy honnan tudhatod, mekkora ágyra van szükséged, hogy azon a pároddal együtt kényelmesen elférjetek? Feküdjetek le mindketten, tegyétek a kezeteket a fejetek alá, és menjetek egymástól olyan messze, hogy a könyökötök éppen ne érjen össze. Ez adja meg a tökéletes ágy ideális szélességét.

Tiltsuk ki a tévét a szobából!

Régen nem volt divat a hálóban tévét nézni, ma viszont már alig akad olyan szoba, ahol ne lenne készülék. Bármennyire is jól mutat egy síkképernyős televízió a falon, a jelenléte sajnos a legkevésbé sem szolgálja a nyugodt pihenést. Az abból áradó fény ugyanis késlelteti az elalvást segítő melatoninok termelődését. De ha valóban ragaszkodunk a tévéhez a hálóban, legalább arra figyeljünk, hogy a készülék kikapcsolása és az elalvás között adjunk magunknak időt, hogy a szervezetünk átállhasson a mély alvást segítő állapotra, különben sokáig csak forgolódunk majd az ágyban.

EZT ÁRULJA EL RÓLAD A HÁLÓSZOBád FALÁNAK a SZÍNE

Tiltsuk ki a mobilkészüléket is!

Kezdjük ott, hogy a fejtámla közelében soha ne töltsük a telefont, de a legjobb, ha a készüléket is másik helyiségben hagyjuk éjszakára. Persze sokan azért ragaszkodnak a mobiljukhoz, mert a készülék ébresztőjére kelnek reggelente. De inkább menjünk vissza a 20-as évek jól bevált gyakorlatához, és ébresszük magunkat rádióval vagy egy vintage stílusú órával. Meglátjátok, mennyivel jobban mutat majd az éjjeliszekrényen.

Ügyeljünk a fényekre!

Ha forgalmas út közelében lakunk vagy a hálószobánk ablaka az utcára néz, a ház előtt elhaladó autók fénye vagy maga az éjszakai világítás észrevétlenül is gátolhatja a pihentető alvást. Ezért elengedhetetlen a megfelelő sötétítés. A teletáblás árnyékolók mellett szól, hogy megannyi színben kaphatók – vagy akár mi magunk is lefesthetjük őket kedvünk szerint –, ráadásul egyedi hangulatot varázsolnak a szobába. De azoknak, akik a hagyományosabb megoldások hívei, a függönyt javasoljuk. Színek és anyagok tekintetében itt is bőven van tér a játékra.

ÍGY TALÁLD MEG AZ ÁGY TÖKÉLETES HELYÉT A HÁLÓSZOBÁBAN

Száműzzük a szobából a göröngyös matracot!

Lehet bármilyen tökéletes a hálószoba berendezése, ha a matracunk hullámos és gödrökkel teli, soha nem fogjuk kipihentnek és felszabadultnak érezni magunkat. Lehet bármilyen szép az ágyunk képe nappal, ha a szemrevaló díszpárnák és extra puha ágytakaró rossz alapokat rejtenek, ne várjunk csodákat. Ágyazzunk meg egy jó matraccal a tökéletes alvásnak!

Csavarjuk lejjebb a fűtést!

Sokan esnek abba a hibába, hogy a hideg beköszöntével automatikusan feljebb kapcsolják a fűtést. Pedig a szükségesnél melegebb szobahőmérséklet nyugtalanná tehet minket éjszakánként. A túlfűtött levegő meggátolja ugyanis, hogy a testünk arra a hőmérsékletre álljon be, ami a nyugodt pihenéshez ideális lenne. Szabályozzuk inkább termosztáttal a hőfokot, és ha fázunk, vegyünk magunkra még egy réteg ruhát lefekvés előtt – amitől aztán éjszaka könnyen meg is szabadulhatunk, ha szükségét érezzük.

Osszuk ketté a szobát!

Ha a háló egyszerre funkcionál dolgozószobaként is, figyeljünk arra, hogy a berendezéssel egyértelműen elválasszuk egymástól a pihenőövezetet és a feladatokkal teli zónát. Az asztalról pedig tegyük el a laptopot, amikor nem használjuk. Máris nem lesz munkás hangulata a saroknak, sokkal inkább tudunk szemrevaló bútorokkal megtöltött szobarészként tekinteni rá.

PANELFELÚJÍTÁS HÁZILAG – MÁSFÉLSZOBÁS LAKÁS ÁTALAKULÁSA KÉPEKBEN

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Kép

4 jel, ami egyértelműen arra utal, hogy a szomszédod leskelődik utánad

Egy rossz szomszédnál nincs borzalmasabb; hát még ha titkon folyamatosan megfigyel téged!

Kép

Egytepsis receptek, ha nincs sok időd a vasárnapi ebédre

Te is utálod, hogy hétvégente egész délelőtt főzőcskézel, de mindig van valaki a családból, akinek nem ízlik a feltálalt fogás, majd ebéd után még hosszasan mosogathatod, takaríthatod a csatateret, ami egykor a konyha volt? A megoldás: gyors és egyszerű tepsis receptek, amelyek mindenki kedvence lesznek!

Kép

10 tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép

A csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

A kereséshez kezdj el gépelni!