Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Meddig tart az élet? - Megindító videóban mutatja be a Greenpeace, hogy mit teszünk a környezetünkkel

Meddig tart az élet? - Megindító videóban mutatja be a Greenpeace, hogy mit teszünk a környezetünkkel

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Megindító videót készített a Greenpeace fiatal művészek közreműködésével, hogy a kortárs tánc segítségével hívja fel a figyelmet a körülöttünk zajló természetpusztításra és annak súlyos következményeire.

A produkciót a Bükki Nemzeti Parkban, kivágott tölgyfák csonkjai között vették fel. A Bükk és a teljes Északi-középhegység a Kárpátok része, amelynek döbbenetes pusztulásáról egy héttel ezelőtt számolt be a zöldszervezet nemzetközi jelentésében. Most az itt készült kisfilm világít rá drámai képsoraival arra, hogy az élővilág sokféleségének csökkenése már elérte azt a szintet, ami a civilizációnk fennmaradását veszélyezteti, és valóban égető kérdéssé teszi a videóban megjelenő üzenetet: Meddig tart az élet?

Kép
forrás: Greenpeace

Az ember és a fa is a természet része, és ez elég indok arra, hogy saját lényem egy hasonlataként tekintsek az erdőre és az azt alkotó fákra. Ha kicsit megváltoztatjuk a gondolkodásmódunkat és azt, ahogyan a természethez viszonyulunk, akkor sokkal gazdagabban tudjuk szemlélni a körülöttünk élőket, és ez volt a vezérfonala ennek a filmnek.

- mondta Feicht Zoltán, a film rendezője.

Kép
forrás: Greenpeace

A Greenpeace hangsúlyozza, hogy az egyre gyorsuló természetpusztítás már a saját életfeltételeinket veszélyezteti. Napjainkban a fajok kihalása több százszorosára gyorsult ahhoz képest, mint amilyen átlagosan az elmúlt tízmillió évben volt, és közel 1 millió fajt fenyeget kipusztulás. Eközben Magyarországon még a védett erdők nagy részében is túlzott intenzitású fakitermelés zajlik. A kormány a természet védelméért felelős intézményrendszert a tehetetlenségig leépítette, a tűzifarendelettel a természetvédelmi korlátozásokat fellazította, és a döntéshozók régóta halogatják a 2030-ig szóló Nemzeti Biodiverzitás Stratégia elfogadását. Mindennek megkoronázása, hogy a kormány eladhatóvá akar tenni védett természeti területeket is.

A Greenpeace múlt héten közzétett jelentése is döbbenetes mértékű természetpusztítást tárt fel Európa egyik legértékesebb természeti területén, a Kárpátokban, és ebből a rombolásból hazánk is kiveszi a részét. Az Északi-középhegység a Kárpátok része, ahol minden természetszerető, természetjáró ember a saját szemével láthatja, hogy erdeink tele vannak tarra vágott foltokkal − egy ilyen területen készült a Greenpeace kisvideója is.

Kép
forrás: Greenpeace

Az életünket fenntartó természeti rendszereket élőlények milliárdjai alkotják, és ezek működtetik a természetes körforgásokat, ezeknek köszönhetjük hogy van vizünk, levegőnk és termékeny talajunk. Ha elpusztítjuk az élővilágot, az magával fog rántani minket is.Az ökológiai összeomlás a küszöbön áll, és legalább olyan fenyegető veszély, mint a klímaválság. A két folyamat szorosan összefügg egymással. A fajok kihalása súlyosbítja a klímaváltozást, és a klímaváltozás pedig tovább gyorsítja a fajok kihalását.

− mondta Rodics Katalin, a Greenpeace Magyarország biodiverzitás-kampányfelelőse.

A Greenpeace azt követeli a magyar kormánytól, hogy változtasson az eddigi irányon, és tisztelje a természetet:

  • hagyjon fel a természetpusztító beruházásokkal;
  • építse vissza a hazai természetvédelmi intézményrendszert;
  • vonja vissza a fakitermelést megkönnyítő rendeletet;
  • és fogadja el végre a régóta halogatott 2030-ig tartó Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát.
Kép
forrás: Greenpeace

Hazánknak a Kárpátok erdeinek megőrzésével kapcsolatban is van teendője, hiszen ez a nyolc országon átívelő hegyvonulat a vadvilág egyik utolsó menedéke Európában, ami csak az érintett országok együttműködésével menthető meg. Ennek érdekében a Greenpeace petícióval összekötött nemzetközi kampányt indított, amelyben azt kéri a döntéshozóktól, hogy azonnal tiltsák be a felelőtlen fakitermelést a Kárpátok erdeiben. Emellett uniós finanszírozással meg kell alkotni egy olyan cselekvési tervet, amelynek végrehajtása során létrejön egy országhatároktól független, érintetlen területekből álló hálózat, ahová még utak sem vezetnek, és ahol semmi sem zavarhatja az élővilágot.

A zöldszervezet arra figyelmeztet, hogy azonnal cselekednünk kell. Mindannyian a természet részei vagyunk − az életünk a tét.

Nézd meg a videót!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Tudtad? A The Last of Us csillagának öccse közel 3 éve nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép

Megtaláltuk az új kedvencedet: eláruljuk, melyik az a hatóanyag, ami még a C-vitaminnál is népszerűbb lesz idén

Azok, akik valóban képben akarnak lenni a legújabb és leghasznosabb arcápolási trendekkel, azok mindenképpen elolvassák ezt a cikket!

Kép

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Kép

Csak egy hete használom, mégis őrületes az eredmény: Próbáld ki ezt a receptet a puffadás ellen!

Ha még nem találtad meg a neked való receptet a puffadásra, itt egy újabb variáció.

Kép

A monogámián túl! 5 híres ember, aki felvállalta poliamor vagy nyitott kapcsolatát

Ugyan a non-monogámiáról máig nagyon kevesen beszélnek nyíltan, valójában egyre növekszik azoknak a tábora, akiket éppen a többszerelműség vagy a nyitott kapcsolat tesz boldoggá.

Kép

Mikor jellennek meg a testeden anyajegyek és miért lényeges, hogy észrevedd őket?

Az anyajegyek többnyire ártalmatlanok, azonban ezekre a dolgokra nagyon fontos lenne ezentúl odafigyelned.